:: |
Autor |
Poruka |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Probajte sicilijanski sladoled: 3 originalna recepta za ledene granite
Granita ili sicilijanski sladoled omiljena je italijanska poslastica. Za razliku od sorbea, koji se tokom zamrzavanja meša, granita se zamrzava naglo, bez mešanja, a onda se viljuškom grebe nekoliko puta u toku zamrzavanja. Ako nemate vremena za to, onda ga pre serviranja usitnite u blenderu ili izlomite tučkom na sitne komade. Najpoznatije su one s kafom, jagodama i limunom, ali i pomorandžom, dudom, čokoladom i cvetovima jasmina.
GRANITA OD MALINA
POTREBNO JE
115 g šećera, 300 ml vode, 500 g malina, 1 limun
PRIPREMA
Kuvajte šećer i vodu dok se šećer ne rastopi. Pustite da se prohladi, a onda stavite u frižider da se rashladi. Štapnim mikserom ili u multipraktiku sameljite maline, pa ih propasirajte kroz fino sito. Pire od malina pomešajte s dobro rashlađenim sirupom i smesu ulijte u plastičnu posudu, dovoljno veliku da masa ne bude deblja od 2,5 cm. Poklopite i stavite u zamrzivač. Kad počne da se zamrzava, viljuškom izgrebite smesu, a onda vratite da se ponovo zamrzava. Grebanje viljuškom trebalo bi ponavljati na svakih pola sata dok ne dobijete fine ledene kristale.
KAFE GRANITA
POTREBNO JE
250 ml jake kafe, 200 g šećera, 500 ml vode, 400 ml slatke pavlake, 50 g čokoladnih dražeja sa ukusom kafe
PRIPREMA
Skuvajte jaku crnu kafu, ohladite je i procedite. Rastopite šećer u mlakoj vodi, dodajte kafu i stavite u zamrzivač. Povremeno viljuškom ogrebite zamrznutu masu da dobijete fine kristale leda. Pre služenja ulupajte slatku pavlaku, pa u providne čaše stavljajte naizmenično zaleđenu granitu i ulupani šlag. Pospite čokoladnim dražejama sa ukusom kafe.
GRANITA OD KAFE I NANE
POTREBNO JE
šoljica vode, šoljica šećera, 2 kesice čaja od nane, mala dinja, 1 limeta
PRIPREMA
Šećer rastvorite u šoljici kipuće vode i u taj sirup stavite kesice čaja. Ostavite da stoji desetak minuta, a u međuvremenu očistite i isecite dinju na kockice, pa je stavite u blender zajedno sa sokom i nastruganom koricom od limete. Napravite kašu i u nju na kraju umešajte rastvor šećera i čaja. Sipajte masu u posudu i stavite da se zamrzava. Povremeno masu stružite viljuškom sve do dna, kako biste dobili lepe ledene kristale.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Sladoled sa šlagom
Sastojci
6 čaša mleka
3 čaše šećera
1 kašičica limuntusa
150 grama šlag pene u prahu
150 ml mleka
Priprema
Prokuvati mleko i šećer, u mlako mleko dodati limuntus i promešati. Ohlađeno mleko staviti u zamrzivač da odstoji 24 časa. Sutradan umutiti šlag sa 150 ml mleka i dodavati kašiku po kašiku. Omekšalo mleko iz zamrzivača neprestano mutiti mikserom.
Podeliti u posude i dodati pasirano voće, ekstrakte, čokoladu, kafu - po sopstvenom izboru i zamrznuti. Dok se zamrzava povremeno promešati sladoled kako se ne bi kristralisali delovi sladoleda.
Izvor: SerbianCafe
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Čokoladni hit sladoledi: 3 jednostavna, neodoljiva recepta
Ako ste ljubitelj čokolade, onda će vas sigurno oduševiti ukus sladoleda u kojima je glavni sastojak upravo ovaj čarobni slatkiš.
ČOKO–RUM
POTREBNO JE
500 ml slatke pavlake, 400 ml punomasnog mleka, 120 g kristal šećera, štapić vanile, 6 žumanaca, kašika belog ruma, 80 g čokolade sa 70% kakaoa, 5 g skrobnog brašna
PRIPREMA
U šerpu sipajte polovinu mleka i polovinu slatke pavlake, dodajte štapić vanile i prokuvajte na tihoj vatri. Pustite da provri, pa skinite s vatre i izvadite štapić vanile. U drugu posudu stavite žumanaca, gustin i kristal šećer, pa mutite mikserom oko pet minuta da žumanca postanu kremasta. Preko njih sipajte malo-pomalo vrelog mleka i stalno mešajte mikserom na najmanjoj brzini. Masu stavite na tihu vatru i kuvajte je uz mešanje dok se ne zgusne, pazeći da ne provri. Ohladite na sobnoj temperaturi, a u ostatak mleka dodajte rum i čokoladu, pa zagrevajte mešajući dok se čokolada na otopi. Ohladite i tu masu. Ostatak slatke pavlake ulupajte u čvrst šlag, pa ostavite u frižider da se hladi. Sjedinite mase od žumanaca i čokolade, pa dodajte umućenu pavlaku. Masu izlijte u plastične posude s poklopcem i stavite ih u zamrzivač preko noći. Dobro je da se sladoled u više navrata meša tokom hlađenja.
AMARO
POTREBNO JE
100 g šećera, kesica vanilin šećera, 600 ml slatke pavlake, 100 g seckane mlečne čokolade, 50 g kakaoa, 3 žumanceta, 150 g seckanih badema, kesica šlag krema od čokolade
PRIPREMA
Izmešajte šećer i kakao, dodajte žumanca i sve dobro umutite u penastu masu. Dodajte slatku pavlaku i mutite mikserom, pa masu stavite u zamrzivač na 45 minuta. Zatim ulupajte čokoladni šlag krem, umešajte naseckanu čokoladu i bademe, te sve dodajte masi iz zamrzivača. Lagano izmešajte i vratite u zamrzivač na još nekoliko sati.
PRELIV OD ČOKOLADE
POTREBNO JE
125g čokolade za kuvanje, 200 ml vode, kašičica vanilin šećera, 15 g maslaca, 3 kašike slatke pavlake
PRIPREMA
U posudu stavite izlomljenu čokoladu, vodu i vanilin šećer, pa mešajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Sklonite s vatre i, kad se masa ohladi, umešajte slatku pavlaku i dobro umućen maslac. Sladoled možete da prelijete toplim ili ohlađenim prelivom.
MOKA SAMBA
POTREBNO JE
1 list želatina, 30 ml hladne vode, 50 ml jake kafe, 150 g istopljene čokolade, 60 g proprženog kristal šećera, malo soli, kašičica vanilin šećera, 0,5 l slatkog kondenzovanog mleka, 150 ml slatke pavlake, 60 g iseckanog i prženog kikirikija
PRIPREMA
Želatin potopite u hladnu vodu, a kada omekša, istopite ga u malo vrele vode. U istopljeni želatin, uz stalno mešanje, polako dodajte otopljenu čokoladu, proprženi kristal šećer i so. Mešajte dok se šećer sasvim ne otopi, pa dobijenu masu ohladite. U to zatim dodajte vanilin šećer, kondenzovano mleko i pavlaku koju ne treba prethodno mutiti. Masu izlijte u prikladnu plastičnu posudu i stavite da se u zamrzivaču stegne, a nakon sat vremena izvadite i umešajte seckani kikiriki. Sladoled ostavite u zamrzivaču i povremeno ponovo promešajte dok se sasvim ne stegne.
{Zena}
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Sladoled od mermelade
POTREBNO JE
200 g domaće marmelade, 150 ml vode, 500 ml slatke pavlake
PRIPREMA
Marmeladu malo izgnječite viljuškom, prelijte je vodom i promešajte. Ulupajte pavlaku i lagano je umešajte u marmeladu. Masu podelite u činijice ili čaše i stavite ih u zamrzivač. Čim masa počne da se zamrzava, još jedanput je promešajte, a zatim vratite u zamrzivač da se do kraja zamrzne. Sladoled možete da ukrasite šlagom, voćem ili čokoladom. Za pravljenje ovoga sladoleda najbolje je da koristite marmeladu od jagoda, malina, kajsije ili ribizli.
{Zena}
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Sladoled od lubenice
Leto je na izmaku, a i lubenice. Ne očajavajte već uživajte i u jednom i u drugom na najbolji način. Napravite sladoled od lubenice, na primer.
Uzmite jednu lubenicu srednje veličine (oko 10 kg) i izvadite 'meso' koje ćete očistiti od semenki i pasirati.
Otopite 100 gr crne čokolade i dodajte lubenici, kao i 200 gr kristal šećera. Dobro izmešajte i dodajte kesicu vanilin šećera, pola kesice rendanog cimeta i isceđen sok od pola limuna.
Dobijenu smesu sipajte u plastične čaše ili manje činije u kojima ćete i poslužiti sladoled. Ostavite ih u zamrzivaču dok se masa ne stegne.
Pre služenja ukrasite rendanom crnom čokoladom i parčetom lubenice isečenom u obliku trougla.
Samo pazite - lubenica je afrodizijak, naročito ako je hladna.
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Sladoled od pomorandže i jogurta
Najzad je došlo leto (ne samo kalendarski) i vreme je za neke nove ukuse sladoleda. Lagana poslastica!
Idealno za vrućine!
Potrebno:
8 pomorandži
400 ml jogurta
1 kašika korice od pomorandže
4 kašike meda
prstohvat soli
1 kašičica ekstrakta od vanile
Priprema:
Pomorandže operite i iscedite. Izribajte koricu jedne pomorandže. Sok stavite u posudu i dodajte jogurt, med, vanilu i malo soli. Sve dobro izmutite, napunite kalupe i stavite u zamrzivač na par sati.
Uživajte!
Sladoled od banana sa šest ukusa
Uživajte u zdravom, kremastom i osvežavajućem dezertu u kojem je osnovni sastojak banana, a može da se spremi sqa još pet sastojaka načina, pa tako dobijate ukupno šest različitih ukusa
Svi ukusi su tu: kikiriki, čokolada, cimet, nutela, jagoda i banana!Ako ne volite kikiriri,cimet,možete zameniti sa orasima,bademima,sirupom od maline,kupine,pustite svojoj mašti na volju..
Sastojci:
2 banane
Priprema:
Banane ogulite i narežite na kolutiće. Stavite banane na tanjir ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču (oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu). Zamrznute kolutiće ubacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete gustu, lepljivu masu.
Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluženje. Ako želite da bude tvrđi, vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat.
Dodatni sastojci - ukusi:
Želite li da napravite još 4 različita ukusa, u bananu dodajte sledeće sastojke:
1. Kikiriki: U blender dodajte 3 kašike putera od kikirikija i 2 kašičice meda.
2. Nutela: U blender dodajte 3 do 4 kašike Nutele
3. Jagoda: U blender dodajte na grubo naseckane zaleđene jagode i 2 kašike slatke pavlake (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se ne stvrdne).
4. Čokolada: U blender dodajte 3 kašike gorkog kakaa, 2 kašike slatke pavlake i kašičicu ekstrakta vanile (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se ne stvrdne).
5. Cimet: Skućkati banane sa 3 kašike mleka i pola kašičice cimeta
Prijatno!
Sladoled sa krem bananicama
Šta dobijete spajanjem sladoleda i omiljenog dečjeg slatkiša, krem bananice? Sladoled od bananica, koji će biti omiljen svima!
Sladoled koji ima neodoljiv ukus!
Sastojci:
200 g krem šlag
100 g prah šećera
200 g mleka u prahu
400 ml hladne vode
200 ml mleka
5 krem bananica
Priprema:
U 200 ml mleka dodati šlag kremu i prah šećer i dobro umutiti. Zatim uz neprestano mućenje dodavati mleko u prahu, a onda i hladnu vodu i sve to mutiti još 15 minuta.
Krem bananice staviti u zamrzivač da se stegnu, a zatim ih narendati i lagano umešati u pripremljen sladoled. Staviti u zamrzivač da se stegne.
Uživajte!
Sladoled s pistaćima
Još jedan recept za ledeni dezert. Ovog puta je s pistaćima
Voćni ledeni dezert
Sastojci:
4 jaja
200 g šećera
500 ml slatke pavlake
prstohvat soli
250 g šumskih jagoda
50 g pistaća
korica 1 limuna
Priprema:
Na pari pomešajte jaja sa šećerom, vanilom i limunovom koricom, dok se šećer ne istopi i smesa zagreje. Skinite sa vatre i mešajte dok se smesa ne ohladi. Od slatke pavlake umutite šlag.
Povežite obe smese, umešajte usitnjene šumske jagode i pistaće.
Prijatno!
Kornet
Sastojci:
6 jaja
400 g šećera
2 vanil-šećera
1 puding od vanile
20 g margarina
1 l mleka
200 g krupno mlevenih lešnika
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 200 g šećera muteći sve vreme.
2. Žumanca takođe umutiti sa 200 g šećera, dodati vanil-šećer, puding od vanile i 2 dl mleka, pa dobro izmešati.
3. Preostalo mleko sipati u šerpu, dodati margarin, te staviti da se kuva dok ne proključa.
4. U ključalo mleko dodati umućenu masu od žumanaca, pa kuvati još 5 minuta, uz stalno mešanje. Kuvani fil ostaviti da se ohladi.
5. U ohlađen fil dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
6. Na kraju dodati krupno mlevene lešnike i opet promešati. Gotov sladoled staviti u zamrzivač kako bi se stegao.
7. Sladoled ukrasite prema želji,prelijte čokoladnim sirupom..
Uživajte!
Sladoled od kokosa, borovnica i jagoda
Svideće vam se ukus, sigurni smo! Naravno, borovnice i(li) jagode možete da zamenite voćem koje više volite! Mala napomena - ovaj slatkiš je odličan izbor za sve koji su netolerantni na laktozu.
Fenomenalan ukus!
Sastojci:
1 veća šaka borovnica
400 ml kokosovog mleka iz konzerve
4 kašike meda
desetak jagoda
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Umutite kokosovo mleko s medom i vanilom. Kalupe za sladolede sa šest otvora napunite do pola mešavinom od kokosovog mleka, pa rasporedite borovnice. Malo izmešajte i prebacite u zamrzivač na 30 minuta.
Potom preko sipajte ostatak mešavine kokosovog mleka i pospite seckanim jagodama – vrlo malo ih utisnite u kokosovo mleko, pa zabodite štapiće i prebacite u zamrzivač na oko tri sata.
Naravno, ovako pripremite ako želite sladoled na štapiću. U suprotnom, sve isto uradite ali u jednoj posudi iz koje ćete vaditi kugle. Ili jesti kašikom.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Sladoled od plazma keksa
Nije teško napraviti sladoled od plazma keksa. Potrebno je par sastojaka, mleveni plazma keks i društvo sa kojim ćete sladoled podeliti...
Sladoled sa plazma keksom
Sastojci:
100 gr. mlevenog plazma keksa
2 šlaga sa ukusom slatke pavlake
200 ml mleka
3 jaja
200 gr. šećera
200 ml kisele pavlake
50 gr. crne čokolada
Priprema:
Umutite šlag i mleko (dok se stvori čvrsta masa, oko 5 minuta), zatim u posebnoj posudi umutite jaja i šećer. Nakon toga sjedinite ova 2 krema pa u to blago umutite pavlaku. Sipajte smesu u posudu koju ćete staviti u zamrzivač i prilikom sipanja stavite mleveni keks i komadiće crne čokolade.
Prilikom služenja, sladoled možete preliti slatkim od jagoda, trešanja, nekim voćnim sirupom ili ukrasiti šlagom i suvim grožđicama.
Uživajte!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Sladoled sa južnim voćem
Ova letnja poslastica će Vam goditi,u ovimvrelim,tropskm danima.Jako je pikantna,topi se u ustima.
Potrebno je
pakovanje piškota,
250 ml slatke pavlake,
4 kašike rendane čokolade,
3 kašike šećera u prahu,
dva kivija, banana
Primena
Za sladolrd umutite slatku pavlaku sa šećerom i u to dodajte rendanu čokoladu lei izlomljene piškote koje ste prethodno potopili u mleko.
Smesu rasporedite kašikom u četiri čaše i ostavite sat vremena u frižideru da se stegne. Desert ukrasite seckanim kivijem i bananom.
Uživajte..!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Čokoladni hit sladoledi: 3 jednostavna, neodoljiva recepta
Čoko rum
Ako ste ljubitelj čokolade, onda će vas sigurno oduševiti ukus sladoleda u kojima je glavni sastojak upravo ovaj čarobni slatkiš.
Potrebno je:
500 ml slatke pavlake
400 ml punomasnog mleka
120 g kristal šećera
štapić vanile
6 žumanaca
kašika belog ruma
80 g čokolade sa 70% kakaoa
5 g skrobnog brašna
Priprema
U šerpu sipajte polovinu mleka i polovinu slatke pavlake, dodajte štapić vanile i prokuvajte na tihoj vatri.
Pustite da provri, pa skinite s vatre i izvadite štapić vanile. U drugu posudu stavite žumanaca, gustin i kristal šećer, pa mutite mikserom oko pet minuta da žumanca postanu kremasta.
Preko njih sipajte malo-pomalo vrelog mleka i stalno mešajte mikserom na najmanjoj brzini. Masu stavite na tihu vatru i kuvajte je uz mešanje dok se ne zgusne, pazeći da ne provri.
Ohladite na sobnoj temperaturi, a u ostatak mleka dodajte rum i čokoladu, pa zagrevajte mešajući dok se čokolada na otopi.
Ohladite i tu masu. Ostatak slatke pavlake ulupajte u čvrst šlag, pa ostavite u frižider da se hladi.
Sjedinite mase od žumanaca i čokolade, pa dodajte umućenu pavlaku.
Masu izlijte u plastične posude s poklopcem i stavite ih u zamrzivač preko noći. Dobro je da se sladoled u više navrata meša tokom hlađenja.
Prijatno!
Amaro
Potrebno je :
100 g šećera
kesica vanilin šećera
600 ml slatke pavlake
100 g seckane mlečne čokolade
50 g kakaoa
3 žumanceta
150 g seckanih badema
kesica šlag krema od čokolade
Priprema
Izmešajte šećer i kakao, dodajte žumanca i sve dobro umutite u penastu masu.
Dodajte slatku pavlaku i mutite mikserom, pa masu stavite u zamrzivač na 45 minuta.
Zatim ulupajte čokoladni šlag krem, umešajte naseckanu čokoladu i bademe, te sve dodajte masi iz zamrzivača.
Lagano izmešajte i vratite u zamrzivač na još nekoliko sati.
Preliv od čokolade
Potrebno je:
125 g čokolade za kuvanje
200 ml vode
kašičica vanilin šećera
15 g maslaca
3 kašike slatke pavlake
Priprema
U posudu stavite izlomljenu čokoladu, vodu i vanilin šećer, pa mešajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
Sklonite s vatre i, kad se masa ohladi, umešajte slatku pavlaku i dobro umućen maslac. Sladoled možete da prelijete toplim ili ohlađenim prelivom.
Prijatno!
Moka samba
Potrebno je:
1 list želatina
30 ml hladne vode
50 ml jake kafe
150 g istopljene čokolade
60 g proprženog kristal šećera
malo soli
kašičica vanilin šećera
0,5 l slatkog kondenzovanog mleka
150 ml slatke pavlake
60 g iseckanog i prženog kikirikija
Priprema
Želatin potopite u hladnu vodu, a kada omekša, istopite ga u malo vrele vode. U istopljeni želatin, uz stalno mešanje, polako dodajte otopljenu čokoladu, proprženi kristal šećer i so.
Mešajte dok se šećer sasvim ne otopi, pa dobijenu masu ohladite. U to zatim dodajte vanilin šećer, kondenzovano mleko i pavlaku koju ne treba prethodno mutiti.
Masu izlijte u prikladnu plastičnu posudu i stavite da se u zamrzivaču stegne, a nakon sat vremena izvadite i umešajte seckani kikiriki. Sladoled ostavite u zamrzivaču i povremeno ponovo promešajte dok se sasvim ne stegne.
Uživajte!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Sladoled od vanile i cokolade
* * * Sastojci * * *
4 kesice slaga (160 gr)
mleka po uputsvu sa kesice
5 jaja
8 kasika secera
5 kesica vanil secera
100 gr cokolade
* * * Priprema * * *
Slag umutiti sa mlekom po upustvu sa kesice.
Posebno umutiti 4 zumanca i 1 celo jaje.
4 belanca umutiti sa secerom i vanil secerom.
Sve dodati u umucen slag, podeliti na dva dela i u jedan dodati rendanu cokoladu.
Umesto cokolade mozete dodati mlevene pecene lesnike.
* * * Zalediti masu, a potom posluziti sladoled. * * *
Prijatno!
Sladoled od jagoda
* * * Sastojci * * *
3 jaja
6 kasika secera
300 ml. tecnog slaga
1 vanilin secer
300 gr. jagoda+4-5 jagoda za kraj
* * * Priprema * * *
Odvojite bjelanjke od zumanjaka.
Na pari izmutite zumanjke sa vanilin secerom.
Maknite sa pare da se zumanjci prohlade, a za to vrijeme izmutite cvrst snijeg od bjelanjaka.
Bjelanjcima dodajte jednu po jednu kasiku secera, neprestano mutite dok se secer ne otopi.
Bjelanjcima dodajte izmucene zumanjke i nastavite sa mucenjem..
U drugog posudi izmutit slag, dodajte kremi od jaja i izmutite.
Sameljite 300 gr. jagoda, dodajte kremi i ponovo izmutite.
Preostale jagode isjecite na zeljene komade, dodajte sladoledu, izmjesajte kasikom, pa sipajte u posudu u kojoj ce se hladit sladoled.
* * * Stavite u zamrzivac da se sladoled stegne pa posluzite i uzivajte u okusu.* * *
Prijatno!
Sladoled sa narandžama
* * * Sastojci i priprema * * *
Jako lijep i osvježavajući sladoled, jedna dobra kombinacija mog recepta i recepta sa stranice Recepti svijeta, moja mala izmjena, a vi uživajte…!!!
* * * Sastojci * * *
2oo ml vrhnja za šlag
200 ml kiselog vrhnja
100 grama šećera
6 narandži
kora od jedne narandže
Način pripreme
Svih 6 narandži iscijedite, dodajte u sok šećer, kiselu pavlaku i pripremljenu koricu od narandže koju možete dobro oprati pa izrendati….
Koru od narandže potopite malo u vodi u koju ste dodali sirćeta ili octa i neka tako odstoji do pola sata. Nakon toga dobro je operite toplom vodom, stavite u šerpicu sa malo vode i šećera i neka se skuha
. Poslije je sameljite u mikseru i dodajte u sladoled. Kad ste sve sastojke sastavili, na kraju dodajte i umućeni šlag.
Opet po ličnom izboru, ja sam u pola sladoleda stavila komadiće od 2 štangle čokolade jer je odličan spoj narandže i čokolade.
* * * Na kraju vam ostaje da ga zamrznete i u ovim ljetnim danima da na svoj način uživate u ovom ukusnom ledenom sladoledu….!!!!* * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Sladoledni kup Sunset beach
Sunset beach najromantičniji je među kupovima. Lagan poput povjetarca, osvježavajući poput oceana i tropske arome, evocirat će sve prekrasne zalaske kojima ste svjedočili.
Vrijeme pripreme : 20 minuta
* * * Sastojci * * *
1 kuglica sladoleda tropic
1 kuglica sladoleda od punča
1 kuglica sladoleda od limuna
Kompot marelica light Podravka (4 polovice)
Za ukrašavanje:
1.tanka narančina ploška s korom
* * * Priprema * * *
U veće, šire čaše sa stalkom stavite marelice narezane na ploške, a zatim rasporedite kuglice sladoleda.
Posluživanje
* * * Sladoledni kup ukrasite ploškom naranče. * * *
Savjet
Ako marelice prelijete sokom od naranče, dat će ovom kupu dodatnu osvježavajuću notu.
Prijatno!
Najjednostavniji domaći sladoled
Domaći sladoled možete napraviti za nekoliko minuta, uživati u njemu bez imalo grižnje savjesti i biti sigurni u njegove sastojke.
* * * Sastojci * * *
3 srednje velike zamrznute banane ili 3 šalice zamrznutog voća
sjemenke ½ mahune vanilije
½ žličice vanilijina praha ili ½ žličice vanilijina ekstrakta
½ šake indijskih oraščića uz dodatak 3 i pol šalice vode
* * * Priprema * * *
Indijske oraščiće i vodu prvo dobro izmiksajte u blenderu uz dodatak vanilije da dobijete glatku tekuću smjesu.
Ako se zagrijala, dobro je ohladite.
* * * Dodajte zamrznute banane ili drugo voće te miksajte na najvećoj brzini dok ne dobijete glatku kremastu smjesu. * * *
Još jedan savjet: ako upotrebljavate bilo koje drugo zamrznuto voće osim banana, pri izradi smjese od indijskih oraščića dodajte datulje ili med, i to je sve.
Prijatno!
Punč sladoled
Ovo je omiljeni sladoled mnogih,i prava poslastica u ovim vrelim danima...
Za 4 osobe
* * * Sastojci * * *
2 žumanjka
50 gr.šećera
2 rum šećera (Dolcela)
250 ml mlijeka
50 ml jakog čaja*
50 ml ruma
100 ml slatkog vrhnja
* * * Priprema * * *
Zagrijavati mlijeko s rum šećerom do vrenja.
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom da budu pjenasti.
Kad se mlijeko ugrijalo, dodavati malo po malo u žumanjke, promiješati i ponovno vratiti na vatru.
Kuhati nekoliko minuta da se počne zgušnjavati (ne smije prokuhati). Skinuti s vatre.
Skuhati čaj (bez šećera) i doliti u kremu od žumanjaka.
Ostaviti da se ohladi.
Slatko vrhnje istući u šlag, ali ne prejako. Dodati ga u hladnu kremu skupa s rumom. Malo promiksati i uliti u posudu za sladoled.
* * * Staviti u zamrzivač na nekoliko sati (promiješati koji put). * * *
Posluživanje
* * * Možete koristiti šipkov čaj.Prokuvati 100 ml vode i stavilti 1 kesicu čaja. Pola dodati u sladoled.* * *
Od ove mjere dobije se oko 600 ml sladoleda.
Uživajte!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|