:: |
Autor |
Poruka |
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
TENIS: Đoković i Zimonjić ispali odmah
Srpski dubl eliminisan je odmah, već u prvom kolu. U utorak uveče po našem, a sredu rano ujutru po kineskom vremenu, Novak Đoković i Nenad Zimonjić izgubili su od Čeha Martina Dama i Pavela Viznera sa 2:1 u setovima (3:6, 6:0, 6:2).
Treći teniser sveta u singlu i drugi u dublu, počeli su odlično meč, iako je on počeo tik pre ponoći po lokalnom vremenu. Prvi set dobili su glatko sa 6:3 i učinilo se da će Đoković i Zimonjić činiti jak tandem iako su retko imali prilike da igraju zajedno, uglavnom u Dejvis kupu.
Uz to, igrali su sa velikom dozom adrenali, bodreni odbojkašima, vaterpolistima, gotovo svim članovima srpske olimpijske ekspedicije...
Ipak, nastavak meča doneo je poptuni krah nada da bismo mogli da konkurišemo za olimpijsku medalju u dubl konkurenciji. Od narednih 12, Đoković i Zimonjić su osvojili samo dva gema i to u trećem setu, tako da je Srbija, što se tenisa tiče, ostala samo sa dva predstavnika, Đokovićem u muškom i Janković u ženskom singlu.
Presudila je uigranost češke kombinacije, koja često nastupa na velikim turnirima. Dam i Vizner, iako imaju po 35 godina idu dalje... najviše zahvaljujući izvanrednoj realizaciji brejk lopti - 5/5. Naši su imali osam prilika za brejk, a realizovali samo jednu!
Za sada, izjava sa meča neće biti, jer je završen u 1.10 po lokalnom vremenu, a Đokovića 14 sati i 50 minuta kasnije čeka težak susret osmine finala u singlu.
On će se sastati sa Rusom Mihailom Južnjim. Taj susret određen je za prvi na terenu Broj 2, tako da će početi tačno u 10 časova po našem vremenu.
Južnji (22. ATP) je u utorak uveče po kineskom vremenu, pred kraj programa, pobedio Šveđanina Tomasa Johansona sa 2:0 (7:5, 6:2), tako da će on imati manje od 18 sati da se odmori za susret sa trećim nosiocem.
Poslednji put, dvojica tenisera sastala su se 2007. godine u Roterdamu, kada je pobedio Južnji. Rus vodi sa 2:1 u međusobnim susretima.
Jelena Janković je još ranije saznala ime svoje protivnice u osmini finala, a to je Dominika Cibulkova. Nji dve odigraće treći meč na terenu Broj 1, gde program takođe počinje u 10 časova.
Jankovićeva i Cibulkova sastale su se nedavno na turniru u Montrealu, kada je naša teniserka poražena sa 2:0 (7:5, 6:2), iako je vodila sa 5:1 u prvom setu.
Šampion iz Atine 2004. godine, Nikolas Masu iz Čilea, eliminisan je od Argentinca Davida Nalbandijana, a najveće iznenađenje je poraz Nikolaja Davidenka od Pol Anri Matjea iz Francuske.
REZULTATI 2. KOLA
MUŠKARCI
(10) Žil Simon (Francuska) - Giljermo Kanjas (Argentina) 2:0 (7:5, 6:1)
(17) Tomaš Berdih (Češka) - Andreas Sepi (Italija) 2:0 (6:3, 7:6)
Gael Monfils (Francuska) - Viktor Hanesku (Rumunija) 2 (6:4, 7:6)
(15) Nikolas Kifer (Nemačka) - Kevin Anderson (Južna Afrika) 2:1 (6:4, 6:7, 6:4)
Olivije Rokus (Belgija) - Janko Tipsarević (Srbija) 7:6, 2:3, predaja
(2) Rafael Nadal (Španija) - Lejton Hjuit (Australija) 2:0 (6:1, 6:2)
(1) Rodžer Federer (Švajcarska) - Rafael Areval (El Salvador) 2:0 (6:2, 6:4)
(3) Novak Đoković (Srbija) - Rajner Šitler (Nemačka) 2:0 (6:4, 6:2)
Pol-Anri Matje (Francuska) - (4) Nikolaj Davidenko 2:0 (7:5, 6:3)
Jeng Sun Lu (Kineski Tajpeh) - Augustin Kaljeri (Argentina) 2:0 (6:4, 6:4)
(8) Džejms Blejk (SAD) - Dominik Hrbati (Slovačka) 2:1 (7:6, 4:6, 6:3)
(12) Fernando Gonzales (Čile) - Marin Ćilić (Hrvatska) 2:0 (6:4, 6:2)
(13) Mihail Južnji (Rusija) - Tomas Johanson (Švedska) 2:0 (7:5, 6:2)
Jirgen Melcer (Austrija) - (9) Stalislas Vavrinka (Švajcarska) 2:0 (6:4, 6:0)
(7) David Nalbandijan (Argentina) - Nikolas Masu (Čile) 2:0 (7:6, 6:1)
Igor Andrejev (Rusija) - Mihael Lodra (Francuska) 2:1 (6:4, 3:6, 6:1)
ŽENE
(15) Aliza Korne (Francuska) - Šuai Peng (Kina) 2 (6:2, 6:2)
(7) Venus Vilijams (SAD) - Iveta Benešova (Češka) 2:0 (6:1, 6:4)
(4) Serena Vilijams (SAD) - Samanta Stosur (Australija) 2:0 (6:2, 6:0)
Ži Ženg (Kina) - Nurija Jagostera Vives (Španija) 2:1 (6:7, 6:1, 6:4)
Karolin Voznjacki (Danska) - (10) Danijela Hantukova (Slovačka) 2:0 (6:1, 6:3)
(6) Dinara Safina (Rusija) - Marija Hose Martinez (Španija) 2:0 (7:6, 6:1)
Frančeska Skjavone (Italija) - (8) Anješka Radvanska (Poljska) 2:0 (6:3, 7:6)
(16) Dominika Cibulkova (Slovačka) - Cvetana Pironkova (Bugarska) 2:0 (6:2, 6:2)
(2) Jelena Janković (Srbija) - Alona Bondarenko (Ukrajina) 2:0 (7:5, 6:1)
Li Na (Kina) - Ajumi Morita (Japan) 2:0 (6:2, 7:5)
(9) Vera Zvonareva (Rusija) - Šahar Per (Izrael) 2:0 (6:3, 7:6)
(5) Elena Dementijeva (Rusija) - Sofija Arvidson (Švedska) 2:0 (6:3, 6:4)
Sibil Bamer (Austrija) - (13) Pati Šnider (Austrija) 2:0 (6:4, 6:4)
(12) Viktorija Azarenka (Belorusija) - Kejsi Del Akva (Australija) 2:0 (6:2, 6:2)
Kaja Kanepi (Estonija) - Virdžinija Razano (Francuska) 2:0 (6:4, 7:5)
Lusi Safarova (Češka) - Marija Koriceva (Ukrajina) 2:1 (2:6, 6:1, 7:5)
(MONDO)
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
|
|
|
RUKOMET: Španci se izvukli, Rusi takođe
Posle startnog poraza od Hrvatske, rukometaši Španije spasli su se velikih problema pobedom u derbiju sa Poljskom - 30:29. Rokas, Garsija i Entrerios vodili su svoj tim do prvih bodova na Igrama.
"Vađenje" su imali i Rusi, koji su u prvom kolu izgubili od Islanda, tako da su igrali na sve ili ništa protiv Egipta. Na kraju je bilo tesnih - 28:27.
Hrvati su bez povređenog Ivana Balića deklasirali Brazil sa 33:14, Francuzi takođe bili nemilosrdni prema domaćinima, Kinezima (33:19), a Island ostao jedina neporažena ekipa u Grupi B.
GRUPA A
Hrvatska - Brazil 33:14 (18:9)
/Džomba 7 - Souza 3/
Francuska - Kina 33:19 (19:7)
/Karabatić 5 - Hao 5/
Španija - Poljska 30:29 (16:17)
/Rokas 7 - Jurašik 4/
Francuska 2 2 0 0 67:45 4
Hrvatska 2 2 0 0 64:43 4
Poljska 2 1 0 1 62:49 2
Španija 2 1 0 1 59:60 2
Brazil 2 0 0 2 40:67 0
Kina 2 0 0 2 38:66 0
GRUPA B
Rusija - Egipat 28:27 (14:14)
/Rastvorcev 8 - El Ahmar 10/
Južna Koreja - Danska 31:30 (13:14)
/Jung 9 - Nedesbo 11/
Island - Nemačka 33:29 (17:14)
/Gudjonson 8 - Kraus 13/
Island 2 2 0 0 66:60 4
Nemačka 2 1 0 1 56:56 2
Rusija 2 1 0 1 59:60 2
J. Koreja 2 1 0 1 54:57 2
Danska 2 0 1 1 53:54 1
Egipat 2 0 1 1 50:51 1
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
FUDBAL (ŽENE): A, sada nok-aut!
Završeni su mečevi po grupama na ženskom fudbalskom turniru - sada kreću eliminacije.
U četvrtfinalu, 15. avgusta, sastaće Brazil i Norveška, Švedska i Nemačka, Kina i Japan, odnosno SAD i Kanada.
Kina, Švedska, Brazil, Nemačka, SAD i Norveška su se plasirale u nok-aut fazu kao prve, odnosno druge reprezentacije u grupama, dok su to pravo Kanada i Japan ostvarile kao najbolje trećeplasirane ekipe.
GRUPA E
Kina - Argentina 2:0 (0:0)
/Marija Kvinones 52 autogol, Jaša Gu 90/
Švedska - Kanada 2:1 (1:0)
/Lota Šelin 19, 51 - Melisa Tankredi 63/
Kina 3 2 1 0 5:2 7
Švedska 3 2 0 1 4:3 6
Kanada 3 1 1 1 4:4 4
Argentina 3 0 0 3 1:5 0
GRUPA F
Nemačka - Severna Koreja 1:0 (0:0)
/Anja Mitag 86/
Brazil - Nigerija 3:1 (3:1)
/Kristina 33, 35, 45 - Perpetua Nkvoča 19/
Brazil 3 2 1 0 5:2 7
Nemačka 3 2 1 0 2:0 7
S. Koreja 3 1 0 2 2:3 3
Nigerija 3 0 0 3 1:5 0
GRUPA G
Japan - Norveška 5:1 (1:1)
/Juka Kinga 31, Gunhil Polsta autogol 51 autogol, Šinogu Ohno 52, Homare Sava 70, Ajumi Hara u 83 - Guro Knudsen 27/
SAD - Novi Zeland 4:0 (2:0)
/Leder O'Rejli 1, Ema Rodriges 43, Lindzi Tarpli 56, Anđela Ukles 60/
SAD 3 2 0 1 5:2 6
Norveška 3 2 0 1 4:5 6
Japan 3 1 1 1 7:4 4
N. Zeland 3 0 1 2 2:7 1
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
Čavić kupio sebi mali motorin
Milorad Čavić na svom mopedu vrti krugove po Pekingu.
"Mi plivači nismo navikli da budemo na suvom, a pošto ovde mora da se šeta mnogo po olimpijskom selu uzeo sam ovaj mali motor", kaže je Milorad Čavić za MONDO.
U Kini je sve jeftino, ovaj moped ganc nov košta 180 evra. Mala investicija, koja puno znači.
Vrteli bi krugove na Čavićevoj "aždaji" i drugi, ali ne da Milorad. Mogu eventualno da sednu pozadi, poručuje svim zainteresovanim za "djir" srpski torpedo.
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
ODBOJKA: Plamen na "testosteronima"?
Kapiten bugarske odbojkaške reprezentacije privremeno je suspendovan i oduzeta mu je traka, jer je pao na doping testu.
Analize krvi Plamena Konstantinova pokazale su da se u njegovom organizmu nalazi "izvesna supstanca u većoj količini od dozvoljene", rekao je čelnik Odbojkaškog saveza Bugarske Dančo Lazarov.
On nije otkrio o kojoj je supstanci reč.
"Plamen je lično insistirao na ponavljanju doping testa, i zato je otputovao u Bugarsku. Ukoliko novi rezultati budu bili negativni, on će se vratiti u Peking", rekao je Lazarov.
Lekar odbojkaške reprezentacije Bugarske Zaharijev Dinko rekao je da Konstantinov tvrdi da je "čist".
Predsednik bugarske anti-doping komisije Kamen Pločev izjavio je, međutim, da Konstantinov nije pao ni na jednom doping testu.
"Plamenovi rezultati pokazuju visok nivo testosterona, koji je ispod maksimalne dozvoljene granice. Ipak, Odbojkaški savez odlučio je da ne rizikuje. Mislim da su u panici doneli ishitrenu odluku", rekao je on nacionalnoj televiziji.
Bugarska je u utorak pobedila reprezentaciju Japana sa 3:1 (29:17, 23:25, 25:21, 25:19) u prvoj fazi takmičenja po grupama.
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
ODBOJKA: Amerikanci se ne šale
Pobednici Svetske lige, odbojkaši Amerike, nastavljaju da pobeđuju rivale u Pekingu. Posle Venecuele, Ameri su nadigrali najtrofejniju naciju u istoriji odbojke - Italiju sa 3:1.
Pored SAD, drugu pobedu u Grupi A zabeležili su i Bugari, ali je njihov trijumf nad Japanom (3:1) ostao u senci doping skandala u koji je zapao kapiten Plamen Konstantinov.
Naši odbojkaši doživeli su i drugi poraz, ovog puta od Brazila, tako da su zvanični šampioni iz Atine 2004, uz Rusiju i Poljsku na čelu Grupe B sa dve pobede, dok Srbija, Egipat i Nemačka imaju po dva poraza.
GRUPA A
SAD - Italija 3:1
/24:26, 25:22, 25:15, 25:21/
Kina - Venecuela 3:2
/25:21, 21:25, 16:25, 25:21, 16:14/
Bugarska - Japan 3:1
/29:27, 23:25, 25:21, 25:19)
SAD 2 0 0 4
Bugarska 2 0 0 4
Italija 2 1 1 3
Kina 2 1 1 3
Venecuela 2 1 1 2
Japan 2 1 1 2
GRUPA B
Rusija - Nemačka 3:2
/25:27, 25:21, 21:25, 25:23, 16:14/
Poljska - Egipat 3:0
/25:21, 25:18, 25:10/
Brazil - Srbija 3:1
/25:27, 25:20, 25:17, 25:21/
Brazil 2 2 0 4
Poljska 2 2 0 4
Rusija 2 2 0 4
Srbija 2 0 2 2
Nemačka 2 0 2 2
Egipat 2 0 2 2
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
DOPING: Amerikancima poništen rekord
Međunarodna atletska federacija (IAAF) odlučila je u utorak, posle priznanja Entonija Petigrua da je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva, da poništi svetski rekord američke štafete iz 1998. godine, koji iznosi 2:54,20 min.
U američkoj štafeti tada su trčali: Entoni Petigru, Majkl Džonson, Tajri Vašington i Džerom Jang.
Sada je zvanični svetski rekord u štafeti 4x400 metara - 2:54,29 min, a postigla ga je 1993. takođe ekipa SAD.
Posle Petigruovog priznanja da se dopingovao, američkoj štafeti je oduzeta i zlatna olimpijska medalja iz Sidneja u toj disciplini.
Inače, Medicinska komisija Međunarodnog olimpijskog komiteta saopštila je u utorak da je od otvaranja 29. Igara, do 12. avgusta, u Pekingu obavljeno 1.500 antidoping-kontrola, što je trećina od ukupno 4.550 predviđenih testova.
Za sada je jedini pozitivni test imala španska biciklistkinja Maribel Moreno: u ponedeljak je njen uzorak A bio pozitivan na EPO, a sada je u toku kontrola B nalaza.
Doduše, od do sada obavljenih testova analizirano je samo 75 odsto uzoraka.
U međuvremenu, na B analizu u Bugarsku, otputovao je kapiten odbojkaške reprezentacije te zemlje Plamen Konstantinov. Iako još nije zvanično "pao" na doping testu, njegov nastup je suspendovan.
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
VESLANJE: Ajmo Iva, Nikola, Gorane...
Srpski veslači Iva Obradović u skifu i Nikola Stojić i Goran Jagar u dvojcu bez kormilara spremni i smireni iščekuju polufinalne trke na Olimpijskim igrama u Pekingu.
Mlada Iva Obradović u svom debitantskom nastupu na najznačajnijoj svetskoj sportskoj manifestaciji veslaće u drugoj polufinalnoj trci i to u šestoj stazi, pošto je imala najslabiji rezultat.
U njenoj grupi glavne favoritkinje su Bugarka Rumjana Nejkova i Beloruskinja Ekatarina Karsten i ostaje da se vidi da li će ove dve vrsne veslačice "povući" našu predstavnicu i dovesti je do olimpijskog finala.
Prema oceni Obradović, njena najslabija tačka u trci za plasman u polufinale bio je start i u pauzi radi na ispravljanju uočenih nedostataka kako bi sutra od 9.30 časova po srednjeevropskoj satnici bila u punoj formi i veslala za ispunjenje jednog dela svog sna.
Iskusni Stojić kome su ovo treće Igre, a Jagar treći olimpijski partner, smireno čeka start u četvrtoj stazi druge polufinalne trke od 10.20 sati .
S obzirom da nisu veslali u repesažu imaju dovoljno vremena da se pripreme za okršaj sa kvalitetnim posadama SAD, Italije, Australije, Nemačke i Danske.
U olimpijsko polufinale naši veslači su ušli sa petim vremenom, dok je najbolji rezultat ostvarila posada Australije koja, inače, važi za glavnog favorita.
Stojić i Jagar su spremni da pruže maksimum i obezbede prolaz u elitno društvo i, kako poručuju, posebno ih inspiriše zanačaj takmičenja u kineskoj prestonici.
(Tanjug/MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
PLIVANJE: Napad devojaka na državne rekorde
U sredu, petog dana plivačkih takmičenja na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu od srpskih takmičara nastupiće državne rekorderke na 100 metara slobodno i 200 prsno Miroslava Najdanovski i Nađa Higl.
Obe reprezentativke imaju olimpijsko iskustvo - Najdanovski je bila učesnica prethodne Olimpijade u Atini 2004, dok je Higl debitovala u ponedeljak u Pekingu u trci na 100 metara prsno.
Higl je u toj trci potpuno razočarala, pošto je plivala čak dve sekunde slabije od svog najboljeg rezultata u ovoj sezonu, pa će joj nastup na dvostruko dužoj deonici biti prilika da popravi bled utisak koji je ostacvila.
"Više pažnje sam posvetila sutrašnjoj disciplini. Trku na 100 metara sam iskoristila da osetim atmosferu i bazen i verujem da ću sutra biti mnogo bolja", rekla je Higl.
Ona je izrazila nadu da će nastaviti seriju obaranja državnih rekorda koje su u ponedeljak počeli Radovan Siljevski i Marica Štražmešter, a u utorak nastavila Milica Ostojić (19 godina).
U trci na 100 metara slobodno Najdanovski (20) takmičiće se u četvrtoj kvalifikacionoj grupi i pokušaće, kako kaže, još jednom da obori državni rekord u toj disciplini.
Ona sa ličnim rekordom od 55,88, koji je postavila na mitingu "Beogradski pobednik" 21. juna zauzima 104. mesto na rang listi najboljih ovosezonskih svetskih ostvarneja.
"Dobro sam trenirala i mislim da imam šanse da popravim rekord. Ove sezone sam dva puta obarala državni rekord na 100 metara, na prvenstvu Evrope u Ajndhoveni i nedavno u Beogradu, pa se nadam da će u Pekingu, kako se to kaže, biti treća sreća", istakla je Najdanovski.
(Tanjug/MONDO)
|
|
|
|
|
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
13. avgust 2008. | 11:49
Đoković u četvrtfinalu
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Pekingu.
Đoković je u osmini finala pobedio Rusa Mihaila Južnjeg u dva seta - 7:6 (7-3), 6:3. U četvrtfinalu rival našeg tenisera biće bolji iz duela David Nalbandijan (Argentina) - Gael Monfis (Francuska). U popodnevnom programu nastupa i Jelena Janković, koja igra sa Dominikom Cibulkovom iz Slovačke.
Đoković je do sada sa Nalbandijanom igrao tri puta, od čega je dva puta bio bolji, uključujući i duel na Kvins klubu ovog juna. Monfisa je pobedio u oba duela, 2005. i 2006. godine.
Posle nekoliko nedelja u kojima je umeo da odigra fenomenalno, ali i da potpuno podbaci, srpski teniser konačno se vratio u vrhunsku formu.
Protiv odličnog rivala i 13. nosioca olimpijskog turnira on je do prvog seta došao posle ravnopravnog prvog seta, fantastičnim nastupom u taj-brejku. Rus je poveo 3-2, ali je srpskom igraču pripalo preostalih pet poena.
U drugom setu Đoković je dominirao, sigurno je čuvao svoj servis i napravio dva brejka.
Prvi brejk napravio je u trećem gemu, u petom propustio brejk šansu, ali je meč okončao na servis protivnika, u devetom gemu.
Izvor: B92-Sport
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
|
|
|
13. avgust 2008. | 09:47
Poraz odbojkašica od Brazila, 0:3
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Brazila, sa 3:0, po setovima 25:15, 25:13, 25:23 u meču 3. kola Grupe B olimpijskog turnira. Odbojkašice Srbije narednu utakmicu igraju u petak u 8.30 protiv selekcije Italije.
Srpske odbojkašice pretrpele su prvi poraz na Igrama u Pekingu u meču u kojem nisu uspele da pronađu adekvatan odgovor na brzu i veoma raznovrsnu igru u polju rivalki iz Južne Amerike.
Od početka utakmice bilo je jasno da izabranice selektora Zorana Terzića moraju da nadmaše svoje mogućnosti da bi trijumfovale nad aktuelnim vicešampionom sveta i jednim od najvećih favorita za osvajanje zlatne olimpijske medalje.
Brazilke su igrale jednostavno, brzo i efikasno. Na početku sva tri perioda utakmice Brazilke su stvarale opipljivu rezultatsku prednost što je unosilo nervozu u igru srpskih reprezentativki i u mnogome otežavalo posao u nastavku seta.
Bilo je evidentno da naši primači imaju velikih problema da prihvate snažne servise brazilskih odbojkašica i da se pri takvom odnosu snaga ne može organizovati kavlitetan napad.
Dostojan otpor Brazilu srpska selekcija je pružila jedino u trećem setu kada su do izražaja došle upornost i angažovanost naših odbojkašica koje se nisu predavale ni kada je protivnička ekipa imala pet poena prednosti.
Poraz nije u rezultatskom smislu tako strašan, a reprezentacija Srbije je i teoretski obezbedila plasman u četvrtfinale Olimpijskog turnira pošto su Kazahstan i Alžir, selekcije koje su naše igračice pobedile u prethodna dva kola, poraženi od Italije odnosno Rusije. Ranije danas u Grupi B Italija je bila bolja od Alžira u tri seta 25:7, 25:20, 25:12, dok je reprezentacija Rusije savladala Kazahstan sa 3:0 (25:19, 25:18, 25:11).
U prvom kolu olimpijskog turnira reprezentacija Srbije pobedila je Kazahstan 3:1, dok je u drugom kolu bila bolja od Alžira 3:0.
Meč Srbija - Brazil odigran je u Gradskoj dvorani pred oko 11.000 gledalaca, a sudili su Kim (Južna Koreja) i Loderus (Holandija).
SRBIJA: Nikolić 14, Brakočević 7, Djerisilo 7, Krsmanović 3, Molnar, Vesović 3, Ognjenović 2, Čitaković Đurišić 3, Simanić, Malagurski, Veljković 3, Ćebić.
BRAZIL: Oliveira 11, Albukerki, Stajnbreher 10, Pekeno 13, Menzeš 1, Souza 1, Menzeš (V), Klaudinjo 7, Gonzaga, Karvaljo, Kastro 15, De Oliveira.
|
|
|
|
|
|
|
|
13. avgust 2008. | 07:06
Jasna Šekarić bez finala
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u disciplini malokalibarski pištolj 25 metara. Šekarićeva je u kvalifikacijama zauzela 21. poziciju, sa 578 krugova, 12 manje od vodeće Gundegmae Otrijade iz Mongolije, koja je rezultatom od 590 krugova izjednačila olimpijski rekord.
Najuspešnija srpska olimpijka zabeležila je 4 kruga manje od rezultata koji bi joj doneo plasman na osmu poziciju i mesto u finalu.
Posle prvog dela takmičenja (precizna paljba) Jasna je bila na 34. poziciji, sa 285 krugova (96, 95, 94). U drugom delu (brza paljba) uspela je da smanji zaostatak za vodećim takmičarkama, hicima od 99, 98 i 96 krugova, što, ipak, nije bilo dovoljno za finale.
U istoj disciplini Šekarićeva je osvojila jednu od pet olimpijskih medalja, bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu pre 20 godina. Ostale medalje osvojila je u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, u kojoj je u nedelju u finalu zauzela šesto mesto.
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|