:: |
Autor |
Poruka |
nextajox حزب الحيوان

|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Jul 2007 Poruke: 43483

|
|
znam da igram trbusni ples i volim ga ali ga nikad nisam trenirala ali volela bi
|
|
|
|
|
 |
malaplavano1 Dobro upućeni član

|
Godine: 36
Datum registracije: 30 Apr 2006 Poruke: 624 Mesto: Osijek

|
|
Ja držim sate trbušnog plesa u Osijeku... pa ako nekoga zanima neka se javi
|
|
|
|
|
 |
ENA_Nis Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 11 Jul 2008 Poruke: 25 Mesto: Nis

|
|
ja sam odlicna u svim vrstama plesa pa i u trbusnom jos ako nadjem decka koji voli da mu igram
|
|
|
|
|
 |
bebakiki Upućeni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 26 Nov 2007 Poruke: 470

|
|
svidja mi se ali neznam da ga igram mada se trudim da naucim
|
_________________ Happy  |
|
|
|
 |
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever

|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.

|
|
Hmmmm...primetio sam u nekim porukama da ljudi spominju plesanje po stolu uz trubače,povezuju ga sa striptizom....Hmmmm...
Trbušni ples je jako zavodljiv i ako devojka zna da igra dobro(a uz to i lepo izgleda),čak iako ne volite ovaj ples,bar će vam zbog te devojke biti interesnatno da gledate(Eh,na jednu takvu,što se bavi time,sam i ja "odlepio" ).
I što je najgore:Svaka devojka koja (misli da) ume da vrti kukovima,misli da poznaje trbušni ples.
Kao prvo:Muzika koju sviraju trubači je vezana za jug Srbije,za neparne ritmove 7/8 i 9/8(najčešće).Ples uz tu vrstu muzike se naziva ČOČEK(9/8) i igra se više grudima,a manje kukovima.Drugi ritam zastupljen u muzici sa juga Srbije je "sa-sa" ritam.Ritam je 2/2.
Pravi TRBUŠNI PLES se izvodi uz orijentalnu muziku,tj. muziku Bliskog Istoka(Turska,Sirija,Irak,...) i ritam te muzike je 4/4(trajanje je isto kao kod "sa-sa" ritma,jedan ceo ton,ali nije isto).Ples se izvodi više "iz kukova i stomaka".
Taj orijentalni ritam je zastupljen i našoj muzici,tj. muzici Balkana,ali,pritom,ne mislim na ovu modernu muziku,već na izvornu,i ne treba ga mešati sa neparnim ritmovima.Tako da ne treba mešati plesove(igre):SA-SA(ritam:2/2) i ČOČEK(ritam:9/8) sa TRBUŠNIM PLESOM(ritam:4/4).
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
 |
jbstapar [Caliente con el fuego]
![<b>[Caliente con el fuego]</b> <b>[Caliente con el fuego]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?

|
|
|
|
 |
J_A_C_Abgd Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 34
Datum registracije: 19 Nov 2008 Poruke: 5

|
|
nikad nisam isla na casove trbusnog plesa ali znam da ga igram...pre 2 god. je bila spanska serija na tv-u "zabranjena ljubav"koju sam non stop pratila i tako naucila neke pokrete a posle sama kombinovala i pokusavala da to na nesto lici.i uspelo mi je...na svu srecu sve vrste plesa mi idu od ruke i to je nesto sto najvise volim....
|
|
|
|
|
 |
amarenna Odomaćeni član

|
Godine: 32
Datum registracije: 10 Mar 2009 Poruke: 2342 Mesto: •● U njegovom srcu ●•

|
|
Idem na trbusni ples...obozavam to...znam naravno da plesem xD
|
_________________ ~..♥ Sebi dozvoli sve...samo jedno ne...da te ima netko tko te ne zasluzuje..♥ ~ |
|
|
|
 |
Crvenkapa Bre Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Okt 2006 Poruke: 40 Mesto: Nedodjija

|
|
Ja igram u jednom orijentalnom kafiću u centru Beograda trbušni ples nedeljom... Pa dođite da me gledate Sledeća "tezga" mi je za 2 nedelje (kad mi se završi ispitni rok).
|
_________________ ...I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed, I'm your hell, I'm your dream, I'm nothing in between, you know you wouldn't want it any other way... |
|
|
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Crvenkapa Bre je napisao/la sledeće: | Ja igram u jednom orijentalnom kafiću u centru Beograda trbušni ples nedeljom... Pa dođite da me gledate Sledeća "tezga" mi je za 2 nedelje (kad mi se završi ispitni rok).  |
hej da nije mozda u Sheherezadi?
|
|
|
|
|
 |
Crvenkapa Bre Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Okt 2006 Poruke: 40 Mesto: Nedodjija

|
|
Jok, tamo su mnogo manje pare mada je bilo nekog pregovaranja za to pre godinu ipo, 2... Za Novu Godinu je trebalo da se igra. Ovde su duplo veće pare, a manje se igra (8 pesama) a i volim to mesto tj. stalno sam tamo, tako da sam praktično deo inventara
|
_________________ ...I'm a sinner, I'm a saint, I do not feel ashamed, I'm your hell, I'm your dream, I'm nothing in between, you know you wouldn't want it any other way... |
|
|
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
Heheheh bas si me zaintrigirala,ako vec neces ovako da mi kazes,volela bih da mi posaljes u privatnoj poruci
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|