:: |
Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Književno i prema standardu - nije ispravno.
Ali svakako postoji u narodu i dijalektima.
Još uvek ne mogu da se setim u kojim slučajevima postoji ta razlika između "više" i "višlje". Drugar mi je dao primer, ali sam zaboravio. Bilo je reči da sa ovom drugom rečju treba da se označi samo visina pošto u rečenici "Ne može više ovako" reč "više" ne označava visinu.
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Pa naravno, ja sam i navela primjer koji je opisivao višinu, i sasvim m i je dovoljno da znam da gramatički nije ispravno, a što se tiče dijalekta i našeg naroda, manje me je briga, mogu i oni da nauče ako žele, samo...jok....previše je to ušlo u krv i izraze da je to teško ispraviti. Bitno je da ja na "višlji" opomenem sa argumentima na riječ "ViŠi-" Ako je pametna, shvatiće i sama, školovanija je od mene, ali to nije mjerilo njene pameti i inteligencije. Prihvatiće i pokušat će ne ponavljati, jer fakultetski obrazovan čovjek (doduše, koji su danas ovdje fakulteti, ne moram ni da pominjem), ne bi smio sebi dopustiti da ga neko ismije slučajno kroz razgovor.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|