:: |
Autor |
Poruka |
marikris Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 14 Jul 2006 Poruke: 44
|
|
čovje bira sudbinu,a i ona njega neki put.
|
|
|
|
|
|
Dejan71 Upućeni član
|
Godine: 53
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD
|
|
Ne znam da li sudbina postoji, ali ako postoji onda su nam zatvori puni nevinih........ a ja bih u tom slucaju seo u nekom kaficu i tako lepo i udobno zavaljen cekao da mi se radni staz sudbinski popunjava..... ili bih zabeve radi skakao sa nekog solitera pa ako mi nije sudbina da tako skoncam mogao bih da se na taj nacin zabavljam u nedogled.....
Salu na stranu, ovaj moj komentar od kafica na dole moze da se obori, ali ovo za "nevine" robijase..... ako sudbina postoji, da li su oni imali izbora da ne ucine odredjeno zlodelo, a ako nisu onda nisu ni krivi za isto vec ih treba zatvoriti jer su predodredjeni za tako nesto, ili mozda nije ispravno reci da ih treba zatvoriti jer u toj recenici ima slobode delovanja vec im je sudbina da ih zatvorimo (jadnicci, ni krivi ni duzni...)....
|
|
|
|
|
|
ELENA VUKOVIC Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 24 Okt 2004 Poruke: 1006 Mesto: Zlatna Sredina
|
|
covek sam kroji svoj put kroz zivot.donoseci svojom glavom odluke bira na kakav nacin ce njeogv zivot se odvijati
|
|
|
|
|
|
M@RCHELLO MUSIC WIZZARD
|
Godine: 37
Datum registracije: 30 Dec 2005 Poruke: 3300 Mesto: Odzaci
|
|
Covek bira sudbinu...uvek je tako bilo,a tako ce i biti
|
|
|
AndiSam Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 08 Jul 2006 Poruke: 35 Mesto: sveprisutan
|
|
dejan71:
Citat: |
Ne znam da li sudbina postoji, ali ako postoji onda su nam zatvori puni nevinih........ a ja bih u tom slucaju seo u nekom kaficu i tako lepo i udobno zavaljen cekao da mi se radni staz sudbinski popunjava..... ili bih zabeve radi skakao sa nekog solitera pa ako mi nije sudbina da tako skoncam mogao bih da se na taj nacin zabavljam u nedogled.....
Salu na stranu, ovaj moj komentar od kafica na dole moze da se obori, ali ovo za "nevine" robijase..... ako sudbina postoji, da li su oni imali izbora da ne ucine odredjeno zlodelo, a ako nisu onda nisu ni krivi za isto vec ih treba zatvoriti jer su predodredjeni za tako nesto, ili mozda nije ispravno reci da ih treba zatvoriti jer u toj recenici ima slobode delovanja vec im je sudbina da ih zatvorimo (jadnicci, ni krivi ni duzni...)....
|
Pre ce biti da je covek predodredjen da koristi predstavu o slobodnoj volji kao uslov uspesnog prakticnog delovanja,pa i da smislja ovakve "paradokse"-koji se medjutim odnose na predstavu o slobodi delovanja,a ne na slobodu ili predodredjenost same po sebi.
Predstava je medjutim proizvod podsvesnih(ili svesnih,ali dispozicionih) faktora pa prema tome nije u zoni "voljnog" delovanja.
Dakle,ishod "voljnih" radnji determinisan je izmedju ostalog i atributom koji im pripisujemo.Covek,ako ima predstavu oslobodnoj volji,cini ono sto je(ili misli da je) u njegovom interesu,ali ne moze birati interes.Moze biti svestan predodredjenosti samo na teorijskom nivou,u smislu da ga to nece navesti da se oslobodi uloge subjekta.Stvar je samo u tome da je izvor subjektivnosti u nesvesnom.
|
|
|
|
|
|
mala_plava_18 Upućeni član
|
Datum registracije: 26 Nov 2005 Poruke: 292
|
|
Po meni:"Sami krojimo svoju sudbinu!"
|
|
|
|
|
|
merymca Odomaćeni član
|
Godine: 48
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 1249 Mesto: da mi je u 'PUSTINJU'
|
|
sudbina čovjeka...svak je roden sa nekim značenjem,nekom sudbinom...
|
|
|
|
|
|
rara Upućeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 10 Jul 2005 Poruke: 485 Mesto: Yverdon
|
|
Mislim da sudbina bira coveka!
|
|
|
|
|
|
RunnerSG Upućeni član
|
Datum registracije: 09 Jun 2006 Poruke: 426 Mesto: ...tamo gde ti nisi...
|
|
Verovatno da svako bira svoj zivot i svoju sudbinu!!!
|
|
|
|
|
|
djokili Dobro upućeni član
|
Godine: 45
Datum registracije: 31 Jan 2005 Poruke: 517 Mesto: Krusevac
|
|
Tesko je razdvojiti ta dva pojma, mislim da i jedno i drugo imaju podjenako vaznu ulogu u nasim sudbinama!
|
|
|
|
|
|
Mladen 7 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 94 Mesto: Koprivnica
|
|
sudbina bira čovjeka, a sudbinu bira Bog, to je moje mišljenje
|
_________________ We ride together, we die together, Bad Boys for life |
|
|
|
|
bobica Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 2
|
|
licno mislim da sudbina postoji i da nam je vec predodredjena! u to sam se licno uvjerila. uzalud je planirati!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|