www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Njegovo velicanstvo SLADOLED!
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
vive
*plavušica*
*plavušica*



Godine: 34

Datum registracije: 15 Maj 2005
Poruke: 6528
Mesto: ''....Med javom i med snom...''

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 05, 2006 3:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mmmmmmmmmm...sladoledii...obozavam ih sve.Posebno od keksa,vanile i borovnice...ma sve ih volim!


_________________

Jer kad ljubav zameni krv u žilama,onda ni svi olujni vetrovi,ni sve nedaće ovog života ne mogu uništiti koren duboko zasađen u našim dušama...
*V*I**V*E*
 
#Alex#
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 38

Datum registracije: 01 Nov 2006
Poruke: 107
Mesto: Kragujevac

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Dec 18, 2006 6:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja obožavam sladoled, naročito od čokolade, i to u velikim količinama.

_________________
Samo napred, nazad ne mozemo!
 
vladimir86
Odomaćeni član
Odomaćeni član



Godine: 38

Datum registracije: 28 Nov 2006
Poruke: 1097
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 21, 2006 10:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Obozavam sumsko voce, mada prolaze svi vocni sladoledi preliveni cokoladom!
 
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^



Godine: 40

Datum registracije: 18 Apr 2006
Poruke: 44637
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 11, 2007 12:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mmmmmmmm, sladoled je nesto najlepse sto postoji
ma svi, nije bitno koji je, samo je bitno da je sladoled
 
dambolina
• Nepopravljivi romantik •
<b>• Nepopravljivi romantik •</b>



Godine: 42

Datum registracije: 18 Nov 2006
Poruke: 73140
Mesto: •● U tudjoj koži ●•

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 31, 2007 2:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled bilo koje vrste volim i mogu da ga pojedem u neogranicenim kolicina i zimi i leti nebitno...

_________________
 
filicka
*hoppípolla*
<b>*</b>hoppípolla<b>*</b>



Godine: 32

Datum registracije: 28 Jan 2006
Poruke: 10884

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Dec 22, 2008 8:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

il gelato.
omiljeni-Frikom-Straus (od jagode)
i
Frikom-Macho (crna cokolada)
Alome sa vocem...

_________________
DROP IT LIKE IT'S HOT
 
° Jaca °
~ zažmirim i putujem ~
<b>~ zažmirim i putujem ~</b>





Datum registracije: 28 Okt 2008
Poruke: 13324

usa.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 23, 2009 12:29 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled jednostavno obožavam... Very Happy Razz Mogla bih živjeti samo na nj. Mr. Green

Najviše volim KING double, savršen je Exclamation
Od onih na kugle... Uvijek uzimam vaniliju... Razz Lješnjak, jogurt jagodu, limun, amarenu... Uglavnom voćne... Wink
 
draganafan
Upućeni član
Upućeni član



Godine: 37

Datum registracije: 26 Avg 2009
Poruke: 392

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 11, 2009 10:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najdraži sladoled mi je od vanilije,mmm njam njam,liz liz hehehhe Laughing Laughing Laughing

_________________
Još te volim još nisam ničija,još je u meni ljubav ko eksplozija...
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 10, 2010 4:36 pm    Naslov poruke: Sladoledi Na vrh strane Na dno strane

Domaći sladoled od čokolade (RECEPT)


Ako i vi spadate u one koji ne mogu da odole ovoj letnjoj poslastici, možete se zabaviti pravljenjem domaćeg sladoleda po ovom jednostavnom receptu.

Poreklo sladoleda jedna je od gastronomskih zagonetki bez konačnog odgovora. Pretpostavlja se da su Kina ili stara Persija bile među prvim kulturama koje su razvile ovaj desert, a mnogi misle da je recept za ovu poslasticu u Evropu doneo Marko Polo.

Zasluge za kreiranje prvog sladoleda u formi koju danas ima pridaju se Napolitancima, a prvi recepti zabeleženi su u kulinarskim knjigama iz 18. veka.

Ako i vi spadate u one koji ne mogu da odole ovoj letnjoj poslastici, možete se zabaviti pravljenjem domaćeg sladoleda po ovom jednostavnom receptu.

Sastojci:

Litar mleka
100 grama šećera
osam žumanaca
200 grama čokolade za kuvanje
Slatka pavlaka ili šlag za dekoraciju

Umutite mikserom žumanca sa šećerom, a zatim istopite čokoldau. Mleko zagrevajte do ključanja, a zatim dodajte čokoladu uz stalno mešanje. Mešajte na vatri još par minuta, pa smesu polako, uz stalno mešanje dodajte umućenim žumancima.

To još malo umutite mikserom, a zatim smesu kuvajte na pari dok se ne zgusne (između 30 i 40 minuta).

Kad skinete sa šporeta, još malo izmiksirajte da bi sladoled bio rastresitiji, a zatim ga stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Ako ste odlučili da se bez griže savesti prepustite uživanju, pre služenja ukrasite šlagom ili slatkom pavlakom.

(MONDO)
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 16, 2010 4:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Crveni sladoled

Sastojci:

1/4 l slatkog vrhnja,
1/2 l punomasnog mlijeka,
6 žutanjaka,
19 dkg kristal šećera,
2 paketića vanilin-šećera,
25 dkg malina.

Priprema:

Stavite slatko vrhnje u hladnjak da se dobro ohladi, a mlijeko pristavite da zakipi. Miješajte žutanjke s običnim i vanilin-šećerom, pa u tu mješavinu pomalo ulijevajte toplo, ali ne kipuće mlijeko. Vratite na vatru i kuhajte na pari da se zgusne. U ohlađenu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje i zgnječene maline. Stavite u najhladniji dio frižidera (frizer) da se smrzne. Pripremite sladoled dan ranije, kako bi se, mogao dobro smrznuti. U receptu su predviđena velika jaja, pa ako imate manja, radije dodajte jedan žutanjak više. Važno je da sladoled radite u vrlo čistim posudama, da sve pažljivo mjerite i držite se danih omjera sastojaka, da mlijeko provrete kako bi se uništile bakterije i da sladoled pripremite što prije da se ne bi razmnožile nove. Dok se sladoled stvrdnjava u frižideru, povremeno ga miješajte da se ne stvore kristalići.

(Kuharica)
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 12, 2010 9:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled od malina

Iskoristite sezonu malina i uživajte u domaćem sladoledu, za čiju vam je pripremu potrebno manje od pola sata.

Za četiri osobe potrebno vam je:

400 grama svežih malina
tri kašike šećera u prahu
kašika soka od limuna
250 mililitara slatke pavlake
dve kesice vanilin šećera

Priprema:

Maline oprati, a zatim 350 grama izmiksirati u blenderu. U dobijenu kašu dodati šećer i sok od limuna. Umutiti mikserom slatku pavlaku, dodati vanilin šećer, kašu od malina i mešati dok se ne dobije glatka masa. Dobro ohladiti u zamrzivaču, a pre služenja ukrasiti preostalim malinama.

Prijatno!

(MONDO)
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 29, 2010 5:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Napravite sami ukusan sladoled: 3 ledene arome za tople dane


Nema ništa slađe od domaćeg sladoleda. Za one koji vole da eksperimentišu ukusima, predlažemo tri nove, osvežavajuće arome.


SLADOLED SA ZELENIM ČAJEM

POTREBNO JE
100 ml vode, 50 g šećera, 5 kašičica zelenog čaja u prahu, 500 ml slatke pavlake

PRIPREMA
Kuvajte vodu i šećer na laganoj vatri stalno mešajući. Pošto se šećer otopi, nastavite da mešate sirup još pet minuta, pa sklonite s vatre. U posebnu posudu stavite zeleni čaj u prahu, dodajte par kašika sirupa i mešajte kako bi se čaj sjedinio sa sirupom. Masu ponovno vratite u šerpu sa sirupom i sve pomešajte. Ulupajte slatku pavlaku, dodajte joj ohlađenu pastu od čaja i sirupa i sve sjedinite. Stavite u zamrzivač i povremeno promešajte.



PIRINČANI SLADOLED

POTREBNO JE
40 g pirinča, 450 ml mleka, 4 cela muskatna oraščića, 150 g mešanog suvog, kandiranog voća po izboru, 2 kašike ruma, 150 ml slatke pavlake ZA KREM 4 žumanceta, 6 kašika šećera,
kašičica skrobnog brašna, 300 ml mleka, pola kašičice ekstrakta od vanile

PRIPREMA
Voće iseckajte, prelijte rumom, poklopite i ostavite da odstoji tri sata. Pomešajte mleko, pirinač i muskatni oraščić i stavite da se kuva. Kad provri, smanjite temperaturu i kuvajte uz stalno mešanje dok pirinač ne upije svu tečnost. Oraščiće izvadite i ohladite ih, a za to vreme umutite žumanca sa šećerom i skrobnim brašnom. U posebnoj posudi skuvajte mleko i, dok je još toplo, postepeno ga dodajte žumancima uz stalno mešanje. Sve zajedno vratite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte vanilu, promešajte i ostavite da se ohladi. Na kraju umešajte skuvani pirinač i umućenu slatku pavlaku, pa stavite u zamrzivač da odstoji preko noći. Sutradan izvadite iz zamrzivača, pustite da malo omekša i umešajte kandirano voće. Vratite u zamrzivač da se ponovo zaledi.



ORANŽINO


POTREBNO JE
250 g šećera, 5 pomorandži, malo narendane kore od pomorandže, 1 limun, malo vode, 300 g osnovnog sladoleda

PRIPREMA
Iscedite sok od pomorandže i limuna, dodajte šećer i narendanu koru od pomorandže. Sipajte toliko vode da dobijete gust sok i to prokuvajte na slaboj vatri uz neprekidno mešanje. Kad se šećer istopi, ohladite masu i sjedinite je s omekšalim domaćim sladoledom. Vratite u zamrzivač i povremeno promešajte tokom zamrzavanja. Poslužite s kriškama pomorandže.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Njegovo velicanstvo SLADOLED! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  sledeća
Strana 11 od 12

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon