www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Mlecni proizvodi
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

HOLANDSKI GOUDA
srednje star sir, izvanredan za sosove i pohovanje


EMENTALER
zavisno od starosti blagog je do pikantnog ukusa, odličan za sosove

PIRINEJSKI SIR
od ovčjeg je mleka, ima prefinjen miris i sadrži 45% masti

PECORINO FIORE SARDO
ovaj tvrdi sir, što je stariji, postaječvršđi i pikantniji

FONTINA
sir od nekuvanog mleka, odličnog slatkastog mirisa, lako se topi i pogodan je za sosove i razna jela



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CHEDDAR
tradicionalni engleski sir sa najmanje 48% masti

STARI GOUDA
holandski sir, star preko dve godine, ima pikantan miris, dobro ide uz vino ili se pohuje

KASAR PEYNIRI
fini sir za mešenje, poreklom iz Turske

TILSITER
pravi se u Nemačkoj, veoma je ukusan i dobar za tost i pohovanje

ŠVAJCARSKI TILSITER
fin, lako topivi sir

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PIRINEJSKI SIR
pravi se od kravljeg mleka, dobar za hladne zakuske i pohovanje

PROVOLONE
italijanski pareni sir, upotrebljava se za mešenje, a zavisno od starosti ukus varira od vrlo blagog do pikantnog


FETA
grčki ovčji sir koji se u platnu stavlja u salamuru i ima ga od mekog do
polutvrdog

MANCHEGO
španski tvrdi sir od ovčjeg mleka

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GREYERZER (GRUYERE)
zahvaljujuđi izuzetnom ukusu dobar je za pohovanje

TOMME DE SAVOIE
francuski sir, specijalitet iz Savoje, sa buđavom korom, odlično ide uz crno vino


ROKFOR
Plesnivi sir od ovčjeg mleka, veoma jakog mirisa, izvanredan za sosove

FOURME D'AMBERT
veoma ukusan sir sa vrganjima

BLUE STILTON
engleski plesnivi sir

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

APPENZELLER
pikantan švajcarski sir od nekuvanog mleka

GORGONZOLA
italijanski plesnivi sir

MOZZARELA
pravi se od kravljeg mleka, odličan za pohovanje i pice

VALENCAU
blagi kozji sir, odličan za pohovanje

SVEŽI KOZJI SIR
odličan za zapečena jela

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MILK ŠEJK OD BANANA


(za 4 čaše)

2 dl mleka
2,5 dl slatke pavlake
200 gr sladoleda od vanile
1 manje zrelu bananau
1 kap ekstrakta banane



Bananu oljuštite isecite na kocke i stavite u blender. Preko toga sipajte mleko, slarku pavlaku i izmiksirajte dok dok se ne zapeni. Dodajte sladoled i kap ekstrakta. Kratko imiksajte, sipajte u čaše i služite.
Voćni šejk može se praviti i sa jagodama, malinama, kalsijama, breskvama... Potrebno je oko 150-200 gr očišćenog voća, ostali sastojci ostaju u istom promeru.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MILK ŠEJK OD ČOKOLADE


(za 4 čaše)

2 dl mleka
2,5 dl slatke pavlake
200 grama sladoleda od čokolade
100 mlečne šokolade



U polovini mleka na laganoj vatri otopite čokoladu koju ste prethodno izlomili na kockice. Kada se ohladi sa preostalim mlekom i sa slatkom pavlakom stavite u blender. Miksirajte dok ne postane penasta masa. Dodajte sladoled i još jednom promiksajte. Razlijte u čaše, ukrasite struganom čokoladom i služite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MILK ŠEJK


(za 4 čaše)

2,5 dl mleka
2,5 dl slatke pavlake
250 gr sladoleda od vanile
1 kašika šlaga u prahu



Mleko, pavlaku i šlag u prahu stavite u blender i miksirajte dok ne dobijete penastu masu. Dodajte sladoled i kratko promiksirajte. Sipajte u čaše i služite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JOGURT SA RIBIZLAMA


100 gr ribizli
5 dl jogurta
kašičica limunovog soka
kašičica meda



Jogurt penasto umutite.
Ribizle ispasirajte pa sok koji ste dobili umešajte u jogurt zajedno sa limunovim sokom i medom. Mešajte dok ne dobijete penastu masu. Polopite i ostavite na pola sata u frižideru. Sipajte u čaše i služite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JOGURT SA MALINAMA


150 gr svežih malina
5 dl jogurta
kašičica limunovog soka
kašičica meda



Polovinu malina izmiksirajte u blenderu, dodajte limunov sok, med i jogurt pa još malo miksirajte.
Umešajte lagano preostale maline, poklopite, i ostavite pola sata u frižideru. Razlijte u čaše i služite.
Na ovaj način možete pripremiti voćni jogurt sa jagodama, bananama, kajsijama, breskvama i jabukama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JOGURT SA PAPRIKOM


1 mesnata crvena paprika
malo soli
malo bibera
1 dugački krastavac
5 dl jogurta



Papriku operite, očistite od semenki, i isecite na kocke. Krastavac operite isecite na kocke. Povrće stavite u blender izmiksajte i začinite. Preko svega sipajte jogurt i ponovo izmiksirajte, a zatim ostavite u frižider na pola sata.
Služite uz doručak kao osvežavajući napitak.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JOGURT SA KRASTAVCEM


1 manji krastavac
5 dl jogurta
1 kašičica soli
malo bibera
1 veza mirođije



Krastavac operite, odsecite mu krajeve, pa ga izrendajte. Jogurt pomešajte sa biberom i solju, pa mu dodajte izrendani krastavac i sitno seckanu mirođiju. Može se po ukusu dodati malo limunovog soka.
Poklopite i stavite u frižider na pola sata. Služite uz doručak kao osvežavajući napitak.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Mlecni proizvodi Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 2 od 4

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon