:: |
Autor |
Poruka |
Maja S. Odomaćeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 1570
|
|
Ja bi izmedju sloode i pravde odabrala ovo drugo....
ali so se tice zatvora....sigurno ga ne bi birala, ne vidim zasto?
|
_________________ "Strast je zaludjenost nekom osobom, želja za nekim...Kada strast prodje na svetlo izlazi ljubav. Jer ljubav znači voleti nečije mane, dok STRAST voli vrline..." |
|
|
|
|
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Nisam čitao ovu Camusovu pripovjest, ali bih vjerojatno postupio poput njegovog Arapina.
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
tayra Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Okt 2005 Poruke: 166
|
|
hehe sloboda,kad imama izbora zasto ne sloboda..al on je vjerovatno izabrao zatvor zbog savjesti...znao je da ece mirno moci zivjeti na slobodi pa je izabrao zatvor
|
|
|
|
|
|
fatboy Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 15 Jun 2005 Poruke: 246 Mesto: Banjaluka, RS
|
|
Ma sloboda ako moze da se izbori... A naravno i pravda, sve dotle dok se ne pojavi opcija Zatvor...
Ostacu slobodan, necu se vezati, vazno je samo dobro se zezati. 8)
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
zatvor... nema vece greske,greha od ubijanja.. pogotovo ubijanja bliznjeg svog....
to se mora kazniti...
|
|
|
|
|
|
sean999666 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 64
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 178
|
|
ah, ne znam.ako je čovjek dobar, i ako ne može da živi sa krivicom svakako treba da ode u zatvor, u suprotnom slučaju neka uživa u slibodi
ja ne znam kako bi odlučio jer ne znam kako bih se osjećao u takvoj situaciji...
|
|
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Tesko odgovoriti.Mislim da bi se dvoumio kada bih se nasao u takvoj situaciji i koja strana mene bi pobjedila.Dobra ili losa.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
toske012 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 07 Feb 2006 Poruke: 190
|
|
...sloboda naravno... razlog - cilj odlazka u zatvor je pokajanje za grehe koje si nacinio... pa ako vec mogu da biram da li cu da se kajem na slobodi ili u zatvoru - biram ovo prvo...
|
|
|
|
|
|
silly_one Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 117
|
|
Čitala sam to djelo tako da znam zasto je taj lik otišao u zatvor...
inače da učinim ubojstvo mislim da ni na slobodi ne bih bila slobodna a on je svjesan toga da je kriv i da nije pravedno da ne bude kaznjen i zato se bolje osjeća u zatvoru nego na slobodi jer ovako bar misli da se iskupljuje...
|
|
|
|
|
|
ivaaaaaa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Avg 2006 Poruke: 192
|
|
ova tema nije kompetentna jel ima 100 stvari..recimo,da mogu da opljackm banku i da uzmem koliko hocu kesa a da me niko ne provali,otkuca..sta vec..ja ne bih uzela..posle ne bih mogla da spavam.. a u tom tvom datom slucaju,odabrala bih slobodu..ako nisam kriva,a i ako jesam
|
|
|
|
|
|
Čipka Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Sep 2006 Poruke: 7
|
|
|