:: |
Autor |
Poruka |
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Bozanstvena komedija je prelijepo renesansno djelo.Pitanje je samo koliko je danas zanimljivo mladim ljudima.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
silly_one Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 117
|
|
čitala sam samo Pakao i bilo mi je pa prilično zanimljivo neki djelovi više neki manje, al sve u svemu nije loše djelo
|
|
|
|
|
|
tascha Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Mar 2006 Poruke: 72
|
|
danijelavu je napisao/la sledeće: | u prvom razredu srednje skole sam za referat imala danteov pakao. Namučila sam se dok sam pročitala, a najgore je bilo što sam čitala a ništa nisam razumela. Ponovo sam nedavno čitala i sad mi je bilo puno lakše čitati jer dante iza svog dela krije i neke pouke koje mi trebamo kao čitaoci da shvatimo koje su to pouke. |
mislim da su mnoge lektire u toj dobi bile prilicno teske, veliki broj knjiga od tada procitala sam u svoj zreloj dobi, neke i po dva puta, jako su mi se svidjele...od dantea mi se vise svidja boccacio, pa i petrarca, tre corone...usporedjivala sam petrarkizam u hrvatskoj sa petrarkizmom u italiji
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|