:: |
Autor |
Poruka |
SerVladicus Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 26 Mar 2004 Poruke: 11 Mesto: Kragujevac
|
|
Pravoslavna crkva kaze da je sujeverje greh. Slazem se da sujeverje sputava coveka. Ali i vera sputava coveka ...
|
|
|
|
|
|
freeman9 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Feb 2004 Poruke: 14
|
|
Nisam sujeveran, ali vecina ljudi, bar na ovim prostorima, jeste cak i previse. Bapske price, razne prorocice, bioenergeticari i sl. prolaze kod naseg naroda, pogotovo kod siromasnijih slojeva drustva, mada nije iskljuceno ni kod dobrostojecih pojedinaca (obicno su preokupljeni poslom pa nemaju vremena da se bakcu sa ovakvim glupstima). Sto se tice stvari tipa crne macke, kuckanja u drvo, pomeranja s mesta i sl. to je uobicjaena pojava kod vecine ljudi, a cak su neke akcije postale refleksne.
|
|
|
|
|
|
skevaskeva Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 30 Nov 2004 Poruke: 15
|
|
Jeste i vera sputava coveka, covek je to izmislio iz straha od nepoznatog. Sto vise tehnologija napreduje, to su price iz Biblije sve besmislenije
|
|
|
|
|
|
vokal Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 51
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 17
|
|
Vera i treba da sputava.Kad nekom ne možeš objasniti kako treba da se ponaša ,vera je tu da ga drži koliko toliko u redu, barem strahom, a pametnom i normalnom čoveku neka zvanična dogma i nije potrebna.Još samo da nije ovih koji sve to zloupotrebljavaju i gde bi nam bio kraj da nije tako blizu...
|
_________________ dominantna 7 |
|
|
|
|
tajanstvena Veštica
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Dec 2004 Poruke: 3820 Mesto: novi sad
|
|
nisam nesto posebno sujeverna... jedino ako se tu racuna kucanje u drvo...
|
_________________ LJUBAV SE RADJA IZ VERE, ZIVI OD NADE, UMIRE OD MILOSTINJE... |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Ono, vjerujete li u nesretne brojeve?
Gledate li u karte?
Da li vam netko gleda u dlan?
Gledate li ili vam netko gleda u soljicu od kave?
Bacanje graha?
Tarot?
Horoskopi?
Da li je 666 i za vas Djavolji broj?
I tako to...
Ja nikako ne volim broj 13. Ne volim ostaviti 13 postova, imati 13 poruka u Inboxu, ne volim sjediti u 13-om redu i tako to...
Dogodila mi se i nesreca jednog petka 13-og...
U Kini sam naucio da se chopstici ne smiju ostaviti prekrizeni "jedan preko drugoga" na tanjuru. To njima znaci smrt. Stoga ni to ne radim. Cak ni vilicu i noz nikad od tad ne prekrizim.
Onda oni ne vole ni broj 4. Taj broj je takodjer znak smrti...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Mikol Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 04 Dec 2004 Poruke: 142
|
|
Ja bas volim da otvaram kisobran u zatvorenoj prostoriji, prolazim ispod merdevina... i da slusam komentare drugih koji su sujeverni. A i ja nisam bas nesto primetio da me zbog toga prati nesreca. Mada, ipak ponekad kucnem u drvo kada kazem nesto sto ne zelim da se desi, ali mislim da je to samo stvar navike...
|
|
|
|
|
|
milicaanchy Dobro upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 11 Mar 2005 Poruke: 649 Mesto: Under the division bell
|
|
Ja sam postala dosta sujeverna...dakle,imam neke obichaje koje poshtujem...
kucanje u drvo mi je navika.
|
_________________ Crvenokosa lutalica |
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
ja ne verujem u sujeverje cak mislim da te stvari koje se desavaju,da te prati nesreca i bla bla ostalo desavaju samo onda ako sebi utubis u glavu da si sad to i to uradio i da sad zato ce te pratiti sujeverje....
|
|
|
|
|
|
kraguj Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 18 Avg 2005 Poruke: 51
|
|
Pridrzavam se kucanja u drvo, kao i kucanja u kamen. To mi vise dodje kao neka navika...Kucam u drvo kad nesto lepo kazem, da ne ureknem, a u kamen kad nesto zlo kazem ili pomislim...
|
_________________ Najlepsa je stvar pobediti sebe samoga |
|
|
|
|
victory Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 60
Datum registracije: 25 Jul 2005 Poruke: 152
|
|
Nisam bas nesto preterano sujeverna, ali ipak ne volim kada mi crna macka predje put.
A i kucnem u drvo da ne cuje zlo.
|
|
|
|
|
|
miskopisko ~Dream-Maker~
|
Godine: 38
Datum registracije: 03 Sep 2005 Poruke: 4446
|
|
ma to sve nije tacno.
meni je na primer sreca kad mi crna macak predje put, a
nesreca kad mi put predje sarena.
gde je tu logika..?
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|