www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

KK Crvena Zvezda
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Košarka ~
::  
Autor Poruka
^pedja^
Krajišnik iz Like
Krajišnik iz Like

Godine: 38

Datum registracije: 10 Mar 2005
Mesto: Veternik (Novi Sad) - SER (Vojvodina)

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 27, 2009 5:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pobeda vodi na finalni turnir NLB lige

Crvena zvezda i Hemofarm sastaće se i po četvrti put ove sezone, a verovatno ni jedan tim nije pravio veći problem crveno-belima nego ekipa Stevana Karadžića. Pobeda nad Vrščanima značila bi i korak blliže završnom turniru NLB lige. Svetislav Pešić za sutrašnji duel računa na Marka Marinovića i Stivena Markovića dok je Lorens Roberts bolje, ali je i dalje pod znakom pitanja.
“ Ponovo igramo sa Hemofarmom, timom koji je u prethodnim duelima imao potpunu dominaciju u igri i, naravno rezultatski. Verujem da od toga za nas ne postoji bolja motivacija da pružimo bolju partiju. Pobede su Hemofarmu podigle samopouzdanje, mi smo dobro trenirali i igrači su u poslednja dva dana dali zaista mnogo. Mislim da smo mnogo spremniji sada nego za utakmicu koja je igrana u utorak. Marko Marinović trenira i polako se oporavlja od povrede, Stiven Marković se uklapa u jedan novi sistem I dobro radi, a Roberts trenira ali još uvek nije spreman. Nama podrška publike u ovom trenutku mnogo znači, oni su do sada pokazali da veruju u nas i bili su nam motivacija. Naravno, da ni mi ni oni nisu srećni kada dođu porazi i normalno je da su nezadovoljni kada gubimo. Naš cilj je plasman među četiri najbolje ekipe i završni turnir, igrali smo finale kupa, bili smo i kandidati za završni turnir Evrokupa. Ova utakmica može da bude važna za našu dalju sudbinu u borbi za mesto među četiri najbolje ekipe i od borbe za F4 ne odustajemo”, rekao je Svetislav Pešić.
Utakmica 23. Kola NLB lige između Crvene zvezde i Hemofarma počinje u subotu od 18 časova, a direktan prenos obezbeđen je na FOX televiziji.

izvor: kk Crvena Zvezda

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

Godine: 52

Datum registracije: 06 Dec 2004
Mesto: BEC/Srbija

austria.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 23, 2009 12:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

23. mart 2009. | Izvor: B92, Sport
Pešić:Sudije su bile nula puta nula

Košarkaši Crvene zvezde regularni deo Jadranske lige završili su na četvrtom mestu, iako su do poslednje runde držali drugu poziciju.

Trojka mladog Gordića u poslednjoj sekundi meča protiv Budućnosti donela je crveno-belima poraz, koji im u polufinalu Fajnal-fora u Beogradskoj Areni za protivnika donosi dvostrukog branioca titule - ekipu Partizana.

Trener Zvezde Svetislav Pešić, tvrdi da je poraz u Podgorici posledica vrlo lošeg posla koji su obavljala trojica arbitara.

"Najzaslužniji za pobedu su košarkaši Budućnosti, koji predstavljaju jednu od najstabilnijih ekipa u ligi. Ipak za razliku od njih, nema lepe reči za trojicu hrvatskih sudija - Radovića, Medana i Hordova. Apsolutno dvojica od njih trojice nisu zaslužila da vode takav duel. Siguran sam da neće biti angažovani za posao na finalnom turniru. Pri tome, nemam ništa protiv arbitara iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, a pogotovo Nemačke, nikada mi nije bila važna nacionalnost već znanje. A i te kako mi smetaju sudije B klase. Pitam se zašto meč Budućnost-Zvezda nisu sudili najbolji, jer je regionalno takmičenje najznačajnije na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je Pešić.

Trofejni stručnjak se ne slaže sa konstatacijom da je njegov tim imao padove u igri.

"Rival je izuzetno jak. Na svom terenu su izgubili samo dve utakmice. Bio je to sudar ekipa koje krasi mladost, entuzijazam i odbrana. Onda se ne može očekivati meč sa 80-90 poena. Međutim upada u oči podatak da su oni šutirali 25, a mi 12 penala. Ponavljam, najmanje dvojica arbitara nisu dorasla poslu, niti su bili sposobni da imaju ujednačen kriterijum. Ne kažem da je bilo svesne namere, nikada se nisam bavio spekulacijama, ali kvalitet sudija je bio nula puta nula i direktno je uticao na rezultat utakmice", ističe Pešić.

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 25, 2009 1:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gurović: Zvezdu vode u dobrom pravcu
Sreda, 25. mart 2009. 11:28

Posle Grčke, Španije, Poljske i Srbije, Milan Gurović sada rešeta koševe po Turskoj.

Međutim, upoznat je sa dešavanjima u svom bivšem klubu.

"Mislim da Vučićević, Drakulić i Opačić vode klub u dobrom pravcu, doveli su vrhunskog trenera, ali ništa ne može preko noći. Navijači ne bi trebalo da zvižde tim momcima, klub je bio pred gašenjem, a za vrhunski rezultat potreban je kontinuitet od tri-četiri godine. Naravno, potpuno razumem Zvezdine navijače koji deset godina čekaju titulu", počeo je priču za "Novosti" 33-godišnji košarkaš.

Zna Gurović i šta nedostaje crveno-belima.

"Imaju talenta, ali mi se čini da nemaju baš jaku volju. Nedostaje im ono pozitivno ludilo, nekako im je sve ravno. Svima, osim Štimcu. Njemu svaka čast".

Igra za Galatasaraj, a s obzirom na to da je ugovor potpisan na godinu dana, iskusni košarkaš bi već na leto mogao da završi karijeru.

"Svake godine mislim da je poslednja, a onda stignu ponude iz inostranstva. Bilo bi glupo reći da završavam karijeru, videću na kraju sezone".

Ne krije da je razgovarao sa trenerom Crvene zvezde...

"Zvao sam Pešića, ali nismo pričali o mom povratku u Zvezdu", jasan je Gurović.

"Zašto da ne? Voleo bih da završim igračku karijeru u crveno-belom dresu. Sutra bih došao u Zvezdu! Samo, Pešić u timu ima mlade perspektivne igrače i verovatno ne bi želeo da ih guši. Moj stav je poznat: Zvezda je život, ostalo su sitnice".

U Istanbulu je, kaže, prezadovoljan.

"Super, imam ugovor na godinu dana i prezadovoljan sam uslovima u Galatasaraju. Utakmice nisu nešto posećene, obično dođe oko 200 gledalaca, iako Galata ima milion registrovanih navijača koji plaćaju članarinu. Košarkaši mirno šetaju gradom, niko ih ne prepoznaje. Uglavnom se družim s Milojevićem, Vujanićem i Drobnjakom.

Prati Gurović i druge svoje bivše klubove, pa i Partizan.

"Svaka čast Duletu Vujoševiću i Grobarima. Velika je stvar boriti se ravnopravno sa ekipama kao što su Panatinaikos i CSKA, koje imaju 20 puta veće budžete. Ipak, mislim da će na fajnal-for proći CSKA, a prevagnuće hiljadu stvari. Voleo bih da i Zvezda jednog dana može da se nosi sa evroligaškim velikanima", zaključio je Milan Gurović.

(MONDO)

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 25, 2009 1:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vučićević: Ponadao sam se trofeju
Sreda, 25. mart 2009. 13:31

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Slobodan Vučićević rekao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom sezone, ali i priznao da se u jednom trenutku ponadao da ekipa može više.

"Počeli smo sezonu dobro i posle serije od 13 uzastopnih pobeda, ponadao sam se da možemo da osvojimo neki trofej, jer sam razmišljao da mladi igrači mogu da budu samo bolji kako sezona odmiče", rekao je Vučićević na radnom doručku sa novinarima.

Zvezdu su tada, međutim, zadesili problemi sa povredama, ekipa je vidno izgubila samopouzdanje i često je gubila čak i u mečevima u kojima je vodila tokom većeg dela.

"Voleo bih i ja da znam šta se tačno desilo, ali mi rezultati govore da imamo kvalitet. Izborili smo plasman u Evrokup, na završni turnir Jadranske lige, a čega nas i Superliga. Da nam je to neko letos ponudio, oberučke bismo prihvatili. Ako bi nas to letos zadovoljavalo, zašto ne bi sada".

Prvi čovek crveno-belih je i predsednik uprave kompanije "Droga Kolinska". On je novinarima rekao da će Zvezda ovu sezonu "izgurati" prema finansijskom planu, iako će to biti teže.

"Ja dolazim iz privrede i znam da je situacija gora nego što vi možda mislite. Ovu sezonu ćemo izgurati kako je planirano. Iskreno, brinem se za klubove u Srbiji, jer mislim da će posledice biti veoma velike".

Novinare je zanimalo i to da li će trener Svetislav Pešić ostati i sledeće sezone i da li su počeli pregovori s njim.

"Imamo dogovor sa Pešićem da ostane na duže staze. Pregovori podrazumevaju raspravu o detaljima i uslovima, što još nismo uradili. Važnije mi je da imamo dogovor".

Generalni menadžer Zvezde Milan Opačić rekao je da je kriza već uticala na klub i da se zbog toga odustalo od pojačanja planiranih za zimski prelazni rok. Dodao je da ekipa nije odustala od borbe za trofeje.

"U četvrtak putujemo u Budvu da bismo se odmorili i spremili za završni turnir Jadranske lige u Beogradu. Da se razumemo, rekli smo da smo zadovoljni učinjenim, ali to ne znači da smo odustali od trofeja. Nismo došli u klub samo da bismo ga stabilizovali i postavili na zdrave noge, već i da pobeđujemo", rekao je Milan Opačić.

(Beta)

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 06, 2009 2:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pešić: Zanima me samo Zvezda
Sreda, 6. maj 2009. 10:32

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić je, prema španskim medijima, na meti novog direktora košarkaškog kluba Real Madrid, Huana Antonija Korbalana.

"Kraljevski klub", prema istim izvorima, želi da ga angažuje tokom leta. Međutim, Pešić demantuje da je bilo kontakta sa Madriđanima.

"Niko me nije zvao iz Madrida. Uostalom, dok traje sezona nikada ne pregovaram za sledeću. To je uvek bio moj princip i od njega ne odstupam. Trenutno me zanima samo kako da sa Zvezdom uđem u finale plej-ofa i šta tamo možemo da uradimo", rekao je Pešić "Sport".

Iskusni stručnjak je posvećen radu sa crveno-belima, a o eventualnom odlasku sa Malog Kalemegdana, kako tvrdi, za sada ne razmišlja. Ipak, još ranije je izjavio da će ostati u Zvezdi ako "bude imao entuzijazma", pa mogućnost njegovog odlaska nije isključena.

(MONDO)

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 19, 2009 7:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

18. maj 2009. | Izvor: B92, Beta
Pešić: "Dobre odluke donele pobedu"
BB
BB
Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić ocenio je da je pobeda nad Partizanom (63:58) u trećem meču finala Superlige plod dobrih odluka u odlučujućim trenucima.

"Pobeda je skup dobrih odluka, koje smo donosili i u napadu i u odbrani. Jednostavan posao je postaviti taktiku, ali problem je to sprovesti protiv tima koji se odlikuje jakom odbranom kao što je Partizan", izjavio je Pešić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Pešić je naveo da je njegova ekipa imala ravnotežu u skoku, što je, prema njegovim rečima, veoma teško protiv Partizana.

"Ovo je bila utakmica kao i sve prethodne, ne vidim nikakvu razliku. Zasluženo smo pobedili večeras", dodao je Pešić.

Bek "crveno-belih" Stiven Marković rekao je da su mnogi mislili da je nemoguće da se ekipa vrati posle poraza u prve dve utakmice finalne serije.

"Pokazali smo da imamo karakter i dobili smo Partizan. Uspeli smo u nameri da zaustavimo njihov skok i kontranapade", objasnio je on.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je Zvezda zasluženo pobedila.

"Ubedio sam ekipu da nije lako dobiti Zvezdu tri puta zaredom i da će doći da se bore. Oni su ušli u meč sa više energije, mi smo veoma loše šutirali, od 20 šuteva dali smo dve trojke. Nismo uspeli da tenziju prenesemo u agresivnost", kazao je Vujošević.

Vujošević je dodao da je Zvezda pokazala "karakter i odigrala odličnu utakmicu".

"Ovo je finalna serija, ima malo kontranapada i igraju se veoma čvrste odbrane", odgovorio je Vujošević na pitanje zašto je u sve tri utakmice postignut mali broj poena. "Na nama je da se dignemo posle ovog nokauta", dodao je on.

Igrač Partizana Milenko Tepić izjavio je da, uprkos svima upozorenjima trenera, "crno-beli" nisu uspeli da odigraju dobru utakmicu.

"Zvezda je odigrala borbenije i sa više želje od nas. Vratili smo se u jednom trenutku, ali nismo uspeli da prelomimo meč", rekao je Tepić.

On je dodao da igrači Partizana moraju što pre da zaborave ovaj poraz i podsetio da "crno-beli" još uvek imaju prednost u finalnoj seriji.

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 03, 2009 12:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zvezda "u čekaonici" za Evroligu
Sreda, 3. jun 2009. 12:38

Gungula u odnosima između ULEB i Evrolige, odnosno sukob između predsednika prve organizacije Eduarda Portele i prvog čoveka takmičenja u Evroligi Đordija Bertomeua, na neki način, drži kao taoce kompletnu evropsku košarku.

Dok se ne održi Skupština ULEB, koja je osnivač Evrolige, neće biti poznat (a predložen je) sistem takmičenja za narednu sezonu i samim tim neće se znati sa sigurnošću koji timovi, odnosno lige, imaju A, B ili C licencu.

Neće biti overeno ni ko učestvuje u kvalifikacijama za Evroligu, a ni da li poraženi u kvalifikacijama ima prohodnost u Evrokup.

Dakle, Skupština ULEB, koja je trebalo da bude održana do kraja maja, a već počeo je jun, rešiće valjda mnoge dileme pred start sezone 2009/2010. Ili bi bar trebalo...

Do tada, postojaće mogućnost, mala mogućnost, da Srbija dobije mesto u kvalifikacijama za Evroligu, s tim da B licenca za Partizan ne dolazi u pitanje.

Od čega to zavisi?

Nezvanično, od toga da li će i na koji način biti raspodeljene licence litvanskim timovima Žalgirisu i Lijetuvos Ritasu. Žalgiris je bio vlasnik dugoročne licence i član je Evrolige od osnivanja, ali je u finansijskim problemima. Za Lijetuvos Ritas bila je predviđena C licenca, a taj tim je postao šampion Litvanije.

Skupština ULEB trebalo bi da odluči da li će i jedni i drugi dobiti licencu (A i C), a ukoliko se to ne dogodi, otvorilo bi se jedno prazno mesto u kvalifikacijama, a ono bi - takođe nezvanično - trebalo da pripadne Srbiji.

Zbog čega ovoliko "nezvaničnog" u tekstu?

Zato što u ULEB i Evroligi trenutno vlada velika konfuzija oko toga kako će reorganizacija takmičenja biti obavljena, ko će uzeti koliki deo u toj preraspodeli pozicija i, naravno, zbog toga što postoje razni lobiji.

Jedan bi mogao da postavi pitanje prava srpske košarke na eventualno upražnjeno mesto i protumači ga kao privilegiju NLB lige. Uz dilemu: plasman u Superligi (Zvezda) ili bodovanje u trogodišnjem ciklusu (Hemofarm)?

Drugi lobi mogao bi da bude ruski novac.

Treći ACB-HEBA, odnosno špansko-grčko partnerstvo...

Upravo zato, cela ova priča i dalje je u domenu teorije, tema za košarkaške forume i blogove, ali ishod bi mogao da ima krucijalne posledice po sudbinu jednog tima ili lige, ukoliko se preko noći ukaže prilika za drugu srpsku ekipu da nastupi u Evroligi.

Ipak, iskustvo nas uči da su ULEB i Evroliga prethodnih godina često "sekle" i donosile odluke, koje nisu bile u skladu sa logikom ili bar onim o čemu se "šuškalo" tokom sezone.

Do Skupštine, biće milion "nezvanično" i svaki klub imaće pravo da rupe u pravilima razume na način na koji mu to odgovara.

(N. J. - MONDO)

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 22, 2009 12:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zvezda i Pešić u "pat-poziciji”
Ponedeljak, 22. jun 2009. 09:54

Svetislav Pešić uskoro će otići na zasluženi odmor, a dilema o njegovom ostanku na klupi Crvene zvezde možda će i dalje biti otvorena.

Mnogo toga ukazuje da će ostati, uprkos nekim njegovim pesimističnim izjavama, koje verovatno imaju za cilj da animiraju klupsko rukovodstvo i privuku još neke jake poslovne ljude i sponzorstva.

"Pre godinu dana otpočeli smo eksperiment. Svi smo ušli sa nemalom količinom rizika, pa i ja. Povukli su me Vučićević i Drakulić, koji su delovali hrabro i pružili mi sigurnost. Za mene je bilo važno da radim u sredini gde se stvara sastav za najviše domete, posebno u zemlji košarke, kakva je Srbija. Međutim, za više od ovog što je Zvezda pokazala, potrebno je - više", rekao je Pešić dnevnom listu "Sport".

Trofejni stručnjak ponovio je da njegova primanja ni izbliza nisu najvažnija stavka u razgovorima sa Vučićevićem.

"Pitanje je šta bi trebalo da se nadogradi u smislu sistema klupskog funkcionisanja, mogućnosti da klub samostalno obezbeđuje sredstva za različite aktivnosti".

U poređenju sa izjavom "teško da ću ostati u Zvezdi", Pešić je 48 sati kasnije bio daleko manje određen u pogledu svojih planova za narednu sezonu.

"Nigde ne žurim, a još manje se uzbuđujem. Novinari dižu bespotrebnu tenziju. Zvezda ima osam-devet igrača koji mogu da predstavljaju nacionalnu i klupsku budućnost. Niko nije odustao, ni igrači, ni nas nekolicina entuzijasta. Ne znam da li ćemo nastaviti tim putem".

Sve u svemu, priča oko Pešićevog ostanka na Malom Kalemegdanu poprima elemente "sapunice", kao i prošle godine, kada je tek dolazio u Zvezdu.

Situacija u klubu sigurno nije laka, ali nedorečenost i neizvesnost nikome ne idu u prilog. Potencijalna pojačanja neće čekati sredinu avgusta da se u Zvezdi dogovore šta će i kako će, kao što je silom prilika bilo leta 2008.

(MONDO)

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 26, 2009 1:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vučićević: Pomozite da ostvarimo Pešićev plan
Petak, 26. jun 2009. 11:30

Predsednik KK Crvena zvezda Slobodan Vučićević, generalni menadžer Milan Opačić i trener Svetislav Pešić razišli su se na kratko, posle sastanka u sredu kasno uveče, koji je u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu trajao do posle ponoći.

Ipak, iz izvora bliskih Zvezdi, MONDO saznaje da su Vučićević, Opačić i Pešić sada bliži dogovoru nego što su bili pre sastanka, a Kari je uoči odlaska na poslednji od sastanaka u nizu rekao da su šanse da ostane "fifti-fifti".

Pročitajte kompletan intervju OVDE.

Prvi čovek Zvezde, Vučićević, u petak se oglasio izjavom u kojoj može da se prepozna umereni optimizam, a istog dana Svetislav Pešić otišao je na kraći odmor (oko sedam dana) na Jadran, uz pozdrav: "Javite mi što pre šta ste se dogovorili".

Pešić i Opačić su Vučićeviću predstavili plan za narednu sezonu, koji nije nimalo jeftin i koji je zasnovan na dva principa: da budžet bude obezbeđen odmah, odnosno primanja redovna, svakog 1. i 15. u mesecu i da Zvezda ima tim sa kojim može da osvoji titulu.

Vučićević: Pomozite da ostvarimo Pešićev plan

Tako nešto u domaćoj košarci nije ostvareno godinama unazad, možda i decenijama... Ali, Vučićević nije odmah rekao da ne može!

"Dobro znam da bilo kakva, pa čak i ona dešavanja koja realno nisu preterano važna a u vezi su sa Crvenom zvezdom, izazivaju pažnju i reakciju zvezdaške javnosti. Dosta prašine diglo se prethodnih dana oko toga da li u klubu ostaje Svetislav Pešić i kakvi su planovi za narednu sezonu. Kao što je i sam trofejni trener rekao mi ne pregovaramo već razgovaramo", izjavio je Vučićević.

"Analizirali smo prethodnu sezonu i složili se koliko je bilo teško izgurati je do kraja. Takođe, znam da su želje navijača da u narednoj sezoni napravimo korak dalje i jedan od trofeja vratimo na Mali Kalemegdan. Za sve to, osim mnogo rada i znoja na parketu, neophodna je i finansijska stabilnost u klubu. U ovom trenutku to je prioritet".

On je dodao i da će Pešićev i Opačićev plan morati da prođe kroz Upravni odbor, ali je odmah prepoznao potrebu da se u njegovo ostvarivanje što pre priključe novi sponzori i svi kojima je Zvezda u srcu.

"Trener Svetislav Pešić i generalni menadžer Milan Opačić prezentovali su mi plan za narednu sezonu. Taj projekat proći će Upravni odbor koji će dati poslednju reč. Obaviću i niz konsultacija i sa predsednikom Skupštine, gospodinom Drakulićem, kao i sa onima kojima je crveno-bela boja u srcu i koji mogu da pomognu", najavio je Vučićević nove razgovore dok je Pešić na odmoru.

"Siguran sam da ima Zvezdaša koji znaju da prepoznaju situaciju i koji su spremni da budu uz Crvenu zvezdu ne samo rečima već i delima. Uveravam sve naše pristalice da smo na pravom putu da i Pionir bude neosvojiva tvrđava kao što je to Marakana", izjavio je predsednik Crvene zvezde Slobodan Vučićević.

Do daljnjeg ostaće tajna koja imena stoje u Pešićevom i Opačićevom planu. Za jedno se zna (Stefan Marković iz Hemofarma), a za neka sluti: Nemanja Aleksandrov, Ognjen Aškrabić, Predrag Samardžiski, Vladimir Golubović...

Dolazak Miloša Teodosića na pozajmicu ili Vuleta Avdalovića u ovom trenutku nije realan, a ni neophodan, ukoliko Zvezda u timu bude imala Marka Marinovića i Stefana Markovića.

Sastanak UO Zvezde, uz izjašnjavanje o planu za narednu sezonu, mogao bi da bude održan pre Pešićevog povratka sa odmora.

(N. J. - MONDO)

energy_tmac
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 03 Apr 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 30, 2009 11:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

danas citam u novinama da je rukovodstvo zvezde odrzalo sastanak sa pesicem.. i da su se valjda dogovorili da on i narednu sezonu vodi zvezdu.. josh je samo ostao problematican njegov ugovor, al to je valjda manji problem, vidjecemo sta ce biti...

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 06, 2009 2:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

6. avgust 2009. | 12:52 | Izvor: B92, Večernje novosti
Zvezda bez Pešića
Prema pisanju 'Novosti' Svetislav Pešić neće opstati na klupi Crvene zvezde, iako je klub sa Malog Kalemegdana u sredu odlučio da mu pošalje ponudu.

"Završio sam posao u Zvezdi. Nema govora o bilo kakvoj ponudi, ne zbog toga što me ne interesuje. Naprotiv, zanima me sve što je u vezi sa Zvezdom, ali trenutak za dogovor je prošao. Nisam ljut i nikoga ne osuđujem, samo mi je malo zasmetalo što se sve desilo suviše kasno", rekao je Pešić.

Predsedništvo kluba zasedalo je u utorak i odlučilo da Pešiću pošalje predlog ugovora za sledeću sezonu.

"Opačić mi je rekao da se o Vučićevićevoj ostavci na mesto predsednika nije ni raspravljalo, kao i da je odlučeno da se meni još jednom ponude uslovi za nastavak saradnje. Odgovorio sam mu da sam već odavno obavestio ljude iz kluba da je trenutak za dogovor prošao i da je za Zvezdu najbolje da što pre nađe novog trenera. Poručio sam i da sam na raspolaganju da pomognem koliko je moguće, ili koliko bi budući trener želeo da pomognem."

Pešić je isti stav saopštio i predsedniku skupštine Zoranu Drakuliću na nedavnom sastanku.

"Kada me zvao Drakulić rekao sam „dolazim da razgovaramo“. I njemu sam saopštio da svoju budućnost više ne vidim u Crvenoj zvezdi."

Samo mesec dana ranije, sve je izgledalo potpuno drugačije.

"Tada je Vučićević kao predsednik prihvatio koncept, koji je trebalo da vodi Zvezdu u pravcu Evrolige preko dva mesta u kvalifikacijama, bilo iz jadranske ili srpske lige. Konstatovali smo da su naši igrači učestvovali u osvajanju tri zlatne medalje, da imamo i jednog kadetskog reprezentativca, kao i da će nam za ostvarenje cilja biti potrebni i iskusni igrači. Vučićević je rekao da će biti finansijskih teškoća, a onda su ga potencijalni sponzori gurnuli niz vodu."

Vučićevićeva ostavka promenila je tok priče.

"Sloba je najviše učinio za klub, spasao ga od gašenja, ali sam mu rekao da je tim potezom gurnuo Zvezdu u duboku neizvesnost. Posle toga sam rekao da više sebe ne vidim u toj priči. Žao mi je, imali smo fantastičnu saradnju, ponekad je bilo i nervoze, ali mi je veoma drago što sam bar jednu godinu svoje karijere posvetio vraćanju imidža Crvene zvezde."

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 11, 2009 8:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mediji kandidovali Acu Tricu za trenera Zvezde
10. avgust 2009. | 22:27 | Izvor: Sportske.net

Prema pisanju Press-a hrvatski košarkaški trener, Aleksandar Petrović spreman je da preuzme kormilo crveno-belih. Srpski stručanjak Aco Petrović i Italijan, Karlo Rekalkati i dalje slove za ozbiljne kandidate, a pominje se i Francuz Kold Beržo.

Senzacionalno, Aca Trica stiže na Mali Kalemagdan! Nezvanični izvori, bliski rukovodstvu Crvene zvezde tvrde da je jedan od kandidata za Pešićevog naslednika i brat pokojnog Dražena Petrovića, Aleksandar.

aleksandar petrovicNekadašnji trener Zadra u izjavi za Press kaže da ga niko iz Zvezde nije kontaktirao, ali da bi eventualnu ponudu uzeo u ozbiljno razmatranje.

“Zasad nije bilo zvaničnih poziva, ali ukoliko Zvezdina ponuda dođe, razmisliću o njoj, zašto da ne. Crveno-beli imaju mlad i perspektivan tim koji je izazov za svakog trenera. Međutim, trenutno sam okupiran drugim stvarima jer se spreman na put u Ameriku sa sinom. Pravo da vam kažem, nisam znao ni da je Pešić otišao“, rekao je Petrović.

Dolazak kontroverznog trenera u Beograd izazvao bi dosta bure, pre svega zbog njegovog temperamenta, ali i ranijih kontakata sa navijačima. Uvek kada je gostova u Beograd Petrović je znao kako da isprovocira navijače Partizana i Zvezde i izazove kod njih različite emocije, od vređanja, do povika "Aco, Srbine".

U igračkoj karijeri Alkesandar petrović bio je dvostruki prvak Evrope sa Cibonom, a stigao je i do dresa reprezntacije bivše Jugoslavije. Kao trener sa Cibonom je osvajao titule u prvenstvu Hrvatske, a sa Zadrom je “cibosima“ „ukrao„ šampionsku krunu u sezoni 2007/08.Bio je selektor repreznetacije Hrvatske, a vodio je i španski San Fernando.

Pored veće ranije pominjanih Rekalkatija, Ace Petrovića, Jovice Antonića i Zorana Sretenovića, dansa je na listu kandidata dospeo i bivši selektor Francuske Klod Beržo.

Pred Zvezdom su dani u kojima će javnost, nastaviti da pronalazi najneverovatnija rešenja za trenera, a crveno-beli nemaju puno vremena za premišljanje. Uz trenera treba naći i predsednika kluba, koji će ispoštovati najavljeni budžet, jer u suprotnom traženje Pešićevog naslednika biće “račun bez krčmara“.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Košarka ~ -> KK Crvena Zvezda Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Strana 2 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon