www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Moja zbirka
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~
::  
Autor Poruka
ex_deda
Banovan!

*28*
*28*

Datum registracije: 08 Okt 2006

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 05, 2008 11:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Andrejice Shocked Very Happy Ovo ima da chitam kasnije, malo mi je mutno od umora i dana trenutno, na prvi pogled izgleda veoma dobro, chestitam (p.s. nemoj da odgovorish na ovu poruku, samo se javljam)... Very Happy

Next to you - my hand doesn’t shake
paths we take and moon story toasts

Next to you - eyes are not red mirrored
in tears we spilled while roaming earth

Thourn Whaul (2007)

Devojka od cokolade
.:¦ VaNi jE vAtRa ¦:.
<b>.:¦ VaNi jE vAtRa ¦:.</b>

Datum registracije: 03 Apr 2007
Mesto: .~. Sous le vent .~.

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 05, 2008 12:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Andrejice, svaka ti cast!!! Very Happy Very Happy Very Happy
U svakoj prici sam se pronasla, pronasla i setila se stare ljubavi...

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 05, 2008 3:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vatra ljubavi i strasti

Jos jedna je godina prosla, jos jedna u nizu.. Koliko godina si vec podstanar u mom srcu? Ovo ce cini mi se biti 8 godina. 8 dugih godina dragi, 8 dugih godina je proslo od kada smo se prvi put sreli, 8 godina od kako su se nasi poglediprvi put sreli… Secam se svega kao da je bilo juce. Kazu da je ljubav na prvi pogled nemoguca, da to postoji samo u filmovima.. Verovala sam u ljubav, u snagu ljubavi ali sam mislila da ce ona doci malo kasnije..

Od prvog dana kada sam te upoznala, prirastao si mi srcu, mozda to nisam videla na taj nacin na koji sada posmatram stvari, ocima odrasle osobe, osobe koja je prosla toliko toga i pred kojom je jos toliki put. Ti si oduvek bio zreliji od mene, video si me onim ocima kojima ja sada posmatram tebe.. Pokazao si mi sta znaci ljubav, sta znaci kada te neko voli i dusom i telom. Kada te neko toliko voli da je u stanju svega da se odrekne radi tebe, pa cak mozda i da se odrekne nekog svog zivota, nacina zivljena i odrekne se i ljubavi i srece.. Secam te se jos od onih dana, veceri koje smo provodili zajedno.. Nikada mi nisi dozvolio da skupim kosu, svaki put bi ti bili dzepovi puni mojih snala i gumica za kosu, a ja bi se sutradan nervirala jer na fizickom nisam imala gumicu s kojom bi mogla da skupim kosu.. Veceri kada smo gledali film, privukao bi se tik uz mene, zagrlio, obglio toliko da sam jedva dolazila do vazduha.. Mazio me i mazio se.. Da sam tada htela zvezde bi mi skinuo sa neba u to sam sigurna, bio si, bili smo slepo zaljubljeni..
I ti dani su prosli, pogresni ljudi su isli u nase zivote, pogresne stvari su izrecene, ucinjene.. Mozda smo se i udaljili jedno od drugog ali onaj osecaj je jos bio u nama, ona vatra ljubavi i strasti je gorela u nasim srcima. Znali smo se ne vidjati, ne cuti po mesec, dva i onda bi jedno drugom trcali u zagrljaj.. Mirili se i svadjali po Bog zna koliko puta.. Ali vatra se i dalje nije gasila..

Proslo me mnogo godina, i dalje mislim o tebi.. Docek Nove godine uskoro ce ponoc, pomisljam na tebe, gde li si, kako se provodis pomislis li na mene? Ponoc je prosla, napokon su proradile mreze.. Imam onaj osecaj.. Znas i sam, rekla sam ti vec par puta, da ponekad mogu da osetim tvoja osecanja, da ih prozivim zajedno sa tobom iako nisam pored tebe.. Kao da te mogu i videti i osecati ono sto ti osecas.. Ponekad tacno osetim da mislis o meni.. I tako i bude, istog momenta me nazoves ili posaljes poruku.. Da li je slucajnost? Jednom, dva puta, mozda.. Ali ovo mi ide ovako vec godinama, a to nesto znaci..
I dan danas kad me staro drustvo vidi pita za tebe, svi znaju sta je bilo medju nama i svi znaju kakva je to samo ljubav bila. LJubav na kojoj su svi zavideli i kojoj neki samo mastati znaju. Ipak smo se razisli, ipak nas zivot vodi razlicitim putevima.. Ponekad se upitam da li to mora biti tako, i prijatelji me pitaju: “Volis ga, voli te, volite se, to se i iz aviona vidi. Na vas ni sve ove godine koje su prosle nisu uticale, volite se ko prvog dana. Zasto onda niste zajedno?” . Samo im se nasmesim i stegnem ramenima, ne znam sta da im kazem. Bilo je milion pokusaja, milion zelja i nista.. Rekla sam da nemam snage vise da prezivim sve to ponovo, ali nemam ni snage da zivim bez tebe.. Ti si mi kao droga, mogu da pokusam da zivim bez tebe, mozda ce mi i ici neko vreme ali posle toga padam u depresiju, moram makar da te cujem.. Da se smirim..

Ti si muskarac, jaci si i snazniji, bolje prikrivas osecanja, ponekad mi se cak i ucini da te je bas briga za mene, da si presao preko svega sto je bilo izmedju nas, da se ona vatra sto si je nosio u srcu ugasila. Ali samo jedan tvoj trenutak slabosti je dovoljan da se srusi onaj zid sto si izgradio oko srca, oko one vatre koju nosis u sebi, samo trenutak slabosti da bi ponovo bio samo moj, moj Tico kojeg sam volela, kojeg volim i dan danas.
Znam, mozes da imas novu devojku, sve one u neku ruku i lice na mene, duga smedja kosa i osmeh od uveta do uveta, uljuljas ih u neki osecaj sigurnosti, volis ih.. Ali pre ili kasnije se probudis, dosadno ti je kraj njih, one nisu ja..
Jedan trenutak slabosti je dovoljan da mi pokazes svu onu vatru koja svaki put bukne svom svojom snagom kada sam ti u blizini, kada si mi u blizini. Oci ti se zasjase, srce ubrzano lupa, pokusavas da budes smiren i stalozen, da to ne bi primetila.. Sklanjas pogled u stranu.. Sve mi je jasno..

I sinoc si me nazvao, bio si u diskoteci i pustali su pesmu od Dina Merlina, naseg pevaca, sve njegove pesme kao da su za nas pisane, pesme koje smo slusali dok smo bili zajedno.
“Zatvori oci i pomisli na me,
vrati film u prosle dane,
tiho u sebi sapni mi ime..
Zatvori oci kao nekada davno,
kad nam je bilo sve do mora ravno “
……
“Hajde nocas mi dodji, svega mi donesi
nocas nesto lijepo treba da se desi
Hajde nocas mi dodji, bice vina i pjesme
Ja bez tebe ne znam, ja bez tebe ne smjem.”

Pevao si mi u slusalicu.. Cak i kada me neki nepoznati broj pozove i pusti mi pesmu, a da ni rec ne progovori, ja znam da si to ti.. Isto tako, kada tebe neko pozove, “cima” sa sakrivenim brojem, ti znas ko je.. Mozemo da budemo miljima, mesecima udaljeni jedno od drugog ali isto tako smo jedno drugom preka potreba.. Kao droga narkomanu, moramo se videti, makar to bilo i na 10 minuta. 10 minuta ali da budemo sami.. Dovoljno je samo da provedemo neko vreme zajedno, ne moramo nista da radimo, samo da budemo skupa..

Ti si moja preka potreba, moje srce, moja ljubav koju niko i nista nikada nece obrisati iz mog srca. Ova vatra koja gori u meni, gorece dok god sam ja ziva. Mozda nece goreti velikim plamenom, mozda ce se u jednom trenutku uciniti kao da se svakog sekunda moze ugasiti, ali ce ono isto tako ponovo da bukne istom jacinom kao sto moje srce ubrza kada te ugledam…

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 05, 2008 9:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svaka cast andrejice .. samo napred ..

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 09, 2008 6:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hvala ti

Hvala ti za sve ove dane, mesece i godine koje si bio uz mene. Hvala ti na razumevanju, podrsci kada mi je to trebalo. Hvala ti na svoj pruzenoj ljubavi i na slobodi i poverenju koji si mi pruzio. Ponekad mi se cini kao da te ne zasluzujem. Ti si predivan covek, covek koji se ne srece svaki dan, covek, dzentlmen kojih je svakim danom sve manje i manje.
Svih ovih godina si bio kraj mene, uz mene kada mi je bilo najteze. Ponekad nisam trebala ni da progovorim a ti bi znao da nesto nije u redu samnom, osetio bi kada sam tuzna a kada sam srecna. Bio bi i usred noci tu kraj mene. Ne zasluzujem te ovakvog. Realno gledano nijedna te ne zasluzuje. Ti si nesto poput andjela koji je sleteo na zemlju, andjela bez krila. Covek kao ti se ne radja dva puta.
Volim te, a i ko te ne bi mogao voleti, brizan, nezan muskarac a opet dovoljno muzevan da se u pravo vreme kaze ko je u vezi muskrac. Muskrac koji nije ljubomoran, koji ti daje slobodu, koji te ne kontrolise, koji te ne prati, ispituje gde si bila i skim si bila. Muskarac kojem ne moras da podneses izvestaj, koji ti ne gleda u mobilni telefon i primljene i poslate poruke, koji ti ne brani da odes kod prijatelja sama na kafu. Muskarac koji te iskreno voli.
Mnogi kazu da to nije istina, da mu nista ne znacim kada me toliko pusta na slobodu, a ja im odgovaram: “To bas zato radi jer me voli”. Da li je ljubav kada nekog zatvaramo u kavez? Ne, to nije ljubav. Ljubav je kada nekog pustamo da mase krilima, da poleti slobodno kao ptica. Ako se nama vrati, onda znamo da je to prava ljubav.
Milion puta bi ti mogla reci “Hvala”, hvala sto postojis, hvala sto si uz mene, sto si moj.. Hvala na svoj pruzenoj ljubavi.. Ali ni milion puta to da ponovim ne bi bilo dovoljno..
Volim te i vise od bilo cega na ovom svetu ali ponekad osecam kao da te ne zasluzujem.. Volim te i zelim da si srecan, to mi je najbitnije u zivotu.

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 10, 2008 11:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Razocarenje

Zanimljivo je kada nekom slepo verujes, kada verujes ljudima u njihovo prijateljstvo i iskrenost. Mada mislis da su ti prijatelji i da se mozes osloniti na njih, pa makar i preko neta. Prijatelji, oni bi bar trebali da su tu za tebe kada ti je tesko, kada mislis da izlaza nema, kada mislis da dublje i nize ne mozes da padnes.. Prijatelji bi trebali da te tada utese, da budu uz tebe i da govore da ce sve biti u redu, da ne gubis nadu, da ce sutrasnji dan doneti samo dobro..
Gde su sad svi ti prijatelji koji su sebe predstavljali prijateljem sa velikim P? Gde su nestali kada su ti najvise potrebni? Gde su? Da li su to onda prijatelji kada su ti najvise potrebni da ispare, povuku rep ko uplaseno kuce.. Nestanu, ispare..
Tebi se srce tada slama jer si mislio da imas prijatelje, nakon svega sto si ucinio za njih da su na tvojoj strani, da ti drze stranu, da im je stalo do tebe. Tek sada vidis, tek sada si otvorio oci.. Pogledaj sad oko sebe.. Sta vidis? Pustos.. Eto ti sad prijatelja..
I na kraju, na ovom svetu sam si, nikom nije stalo do tebe, ljudi su jedan dan gore a drugi dan dole.
Nesto kao “Prijatelji su poput andjela koji te dignu na noge nakon pada” ne postoji!! To mozda postoji samo u bajkama, danas postoji samo ono svako gleda kako sebi da bude dobro, nikom do nikog nije stalo. “Samo cekaj kad cu da ti zabijem noz u ledja”. Prvom prilikom koja mu se ukaze ce da ti zabije noz u ledja, prvom prilikom ce da te razocara…
I onda ljudi kazu: “Ne gubi veru u druge”. A ja ih samo pitam: “Kako?”

Boky
¤ The King of Kolo ¤

canada.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 10, 2008 7:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ocigledno da nesto nije bilo u redu .. mora da je neko bas uprskao stvar sad kad ti najvise treba ..

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 22, 2008 1:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zabranjeno voce

Moja zabranjena ljubav, eto to si ti.. Pitas me sta si mi, da li si mi decko, da li si mi drug? Sta sad da ti odgovorim na ovo? Ti si mi ujedno i decko i drug i ljubav i ljubavnik. Tvoje usne su zabranjene za mene, one su otrovno ukusne, ne bi smela da im se podam a ipak jesam..
Svaki sat sa tobom je kao sekund, iako nemamo o cemu ponekad da pricamo, nase oci pricaju, gledajuci jedno druge. Tada, medju nama nisu potrebne reci.. Kada me gledas imas onaj decacki sjaj u ocima, da li je moguce da ih vec imas? Zar nije rano jos za to?
Usne, mekane, nezne ljube moje poput leptira koji nezno miluje latice prolecnog cveta.
Odjednom poljupci ti se ubrzavaju, tvoje ruke nezno ali nekontrolisano lutaju po mome telu ispitivajuci svaki detalj moga tela. Pocinjes ubrzano disati i dalje ne skidajuci svoje vrele usne i ne obuzdajuci svoje nemirne ruke, milion misli u mojoj glavi.. Ti si ipak moja zabranjena ljubav, zabranjeno voce.. Hocu li ko Eva zgresiti? Kakvu li cu kaznu dobiti za ovaj sladak greh? Predpostavljam veoma tesku i veoma bolnu kaznu.. Polako pokusavam da se odmaknem od tebe, da te zaustavim, ne sada, ne ovde, ne zelim… Ili zelim?
Najveci je problem je sto ni sama ne znam sta zelim.. U jednom trenutku te zelim vise od bilo cega na ovom svetu, zelim da ti se predam, da osetim tvoje poljupce svuda po telu a u drugom trenutku sam svesna da si ti za mene zabranjen, da ne bi smela tako nesto uraditi.
Pocinjem se boriti i sa tobom, jer znam da ti nije svejedno, znam, osecaj i cujem tvoje uzdisaje, tvoje ubrzano disanje i znam da nece biti dobro ako ovako nastavimo. Ujedno stobom, ja se i borim sa sobom, sa sobom da ne posustanem sada, da se obuzdam, da prekinem, da se ne predam, pokusavam da utubim sebu u glavu “Ne smes! On je zabranjen! NE!”. Koliko je to pametno koliko nije, koliko je pre svega mucenje, sve vise i vise pocinjem da drhtim od tvog dodira. Govorim ti da moram da idem, kasno je.. Ne zelim to ali moram, moram jer se inace nece dobro zavrsiti, ne zelim da idem ali neki deo mene me tera da krenem..
Dokle cemo jos ovako, dokle cemo se moci obuzdati nebo zna… A svakim danom, svakim sekundom osecam da sam sve slabija i slabija na tebe, da te zelim a znam da ne bi smela. Ne bi smela jer si ti moje zabranjeno voce.

Boky
¤ The King of Kolo ¤

canada.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 22, 2008 4:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zabranjena ljubav je nesto sto zna najvise da boli .. Rolling Eyes

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 22, 2008 7:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne boli to kada se desava, boli tek kasnije.. kada izadje na videlo Rolling Eyes

Boky
¤ The King of Kolo ¤

canada.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 22, 2008 10:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bas to .. zato sam i rekao da zna da zaboli najvise kada se najmanje nadas

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 02, 2008 3:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bez naslova

Zanimljivo je kako srce nekad zna da bude neodredjeno, kako ume da pomuti pamet. Kazu slusaj svoje srce, sta ti ono govori.. A sta ako srce suti? Ako ne govori? Sta je onda uciniti? Kako nastaviti? Kratak spoj, eto to je ono sto imas.. Kratak spoj je dovoljan da ucinis nesto sto inace ne bi ucinio, ili nesto za sta ne bi imao smelosti..
Svakome se desava da ima kratak spoj na par sekundi, minuta, a sta ako imas kratak spoj duze vreme? Mnogo duze vreme? Neodlucan si a znas da ti to ne valja, znas da moras da doneses odluku ali ne mozes, ne zelis, ne umes.. U jednoj sekundi mislim da, to je to.. Konacno, to je to ali onda nemas hrabrosti, nemozes to da uradis.. Kud puklo pa puklo, ides dalje, nose te valovi emocija, valovi sudbine.. Po meni Bog za svakog od nas ima za sve male testove, testove gde dobijas dva odgovora, dve mogucnosti, dva puta.. A sam biras kojim putem ces krenuti, sad odlucujes o svojoj sudbini i kako dalje, ponekad ucinis ispravnu stvar a ponekad pogresis. Na greskama se uci, da li? Neki ni iz gresaka ne uce, ne dok te greske ne okuse na sebi, a ponekad ni tada ne shvate sta su ucinili, ponove istu gresku. A cena koju plate? Cena te greske je nesto sto tokom citavog zivota ne bi mogli da otplate..
Znam, zene su jedne od najcudnijih bica na ovoj planeti, komplikovane su, one su misterija koju muskarci nikad nece uspeti da otkriju, a mozda bas zbog toga i toliko privlacimo muskarce.. Zene su najsenzitivnije, najosetljivije i najneznija bica na svetu, ali isto tako u jednom momentu umeju da budu i najokrutnija i najodvratnija bica na svetu. Za samo jedan sekund su u stanju da promene raspolozenje i da promene ponasanje. Da li su sve zene iste? A da li su svi muskarci isti? I jesu, i nisu.. Svaki covek se poseban na svoj nacin, ali ipak je samo covek, isto zivi, oseca, pati kao i svaki… Svaki covek, zena prolaze kroz iste stvari, ista iskustva, kad tad, svi prodju kroz ista iskustva.. Svako bar jednom bude onako iskreno zaljubljen i preosecajan, prenezan a isto tako svako jednom bude najvece djubre na svetu..
Ljubav sve pobedjuje, sve oprasta.. Da li ljubav moze da oprosti to sto se prema njemu odnosilo kao prema djubretu? Kako se ljubav izneverila? Da li ljubav moze da oprosti neveru, suze prolivene, bol u grudima i grlu? Da li ljubav prasta? Pobedjuje sve? Trpi i suti?
Srce je u jednom momentu najjaci organ a kada je ljubav u pitanju i najslabiji..
U jednom trenutku, cvrsto si razresio da se resis muka, da okrenes novu stranu u zivotu, da sravnas racune, a onda? Kada se samo priblizi tvojim usnama, sve ono sto si do sada mislio, resio, odlucio da resis pada u vodu, slab si, popustas, posustas, predas se.. A sta te ceka sutra? Glavobolja i opet ista prica, dokle ovako? Znas i sam da ne valja i da ne moze ovako ali ne umes da prekines, da posustanes, ostavis.. A nece biti dobro.. Gresku ces placati suzama do kraja zivota.. Stani, stani vec jednom!! Ali kako??

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~ -> Moja zbirka Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Strana 2 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon