:: |
Autor |
Poruka |
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
sonjadejan je napisao/la sledeće: | Da mi je neko u mom zivotu rekao da cu pored glavnog grada Beograda, ogromne i besne, tamne i uzbudljive prestonice nase Srbije, voleti jedan mali, severni, tihi i bajkoviti Sombor - ne bih mu verovala. Ali sad bih... Sad mi je tamo srce, sad mi je tamo zivot. . . Sad su mi tamo drugovi, vino, pesma, sve je tamo. Beograd mi je postao stran, plasim ga se i zelim da pobegnem gore u ravnice, u nepregledna zuta prostranstva i vocnjake, u divne sarene kucice kraj drumova, u tihi vetar koji huji kroz odzake, kod stare majke koja me ceka ispred kapije, u zagrljaj dragom da me vinom i usnama napije.. Sombor je bajka, preliven od zlata i zelenila u prolece..Hvala ti , Boze, sto si mi dao taj grad da u njega mogu da pobegnem i sakrijem se od umora i sivila koji mi Beograd daje.. U Somboru covek ne moze ostati sam, ne moze nikoga mrzeti. U tom tako slatkom backom gradicu oseticete ljubav svih gradjana, oseticete proslost kako jos uvek zivi i moderan svet kako ga prati..U njemu svega ima..cak i zene piju vina........................... "Zenit cu se ja, zena mi treba, koja znade svasta radit a ja cu se gospodarit u tem Somboru..u tem Somboru, svega ima, to istina, pa i zene piju vina, u tom Somboru.." |
kako divan opis jednog grada..i hajd nemoj zavoleti grad i na nevidjeno...
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
***Srna*** Chilly
|
Datum registracije: 09 Apr 2006 Poruke: 13261
|
|
Sombor danas , kao i uvek, meni najlepši
|
|
|
|
|
|
DJOLENZI Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 10 Mar 2006 Poruke: 308 Mesto: Beograd
|
|
Nisam bio,ali koliko sam cuo jedan od lepsih gradova u Srbiji!!!Stvarno bas imam zelju da ga posetim,jedan od retkih gradova u Srbiji koji nisam obisao! prvom prilikom svracam
|
|
|
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Moj rodni grad... uvek će imati posebno mesto u mom srcu. Divan je.
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
jbstapar [Caliente con el fuego]
|
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?
|
|
|
|
|
Đina Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Jun 2007 Poruke: 134 Mesto: U.K.
|
|
E, ja sedela u kafiću po imenu Prosvetni Klub i večerala kod Andrića pored Štranda. Predivno sam se provela i baš mi je žao što smo bili samo par sati.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|