:: |
Autor |
Poruka |
Konjanik Ludi Bosanac

|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje

|
|
Fala bogu, ovdje u LJubljani, voda iz česme je pitna, tako da pijem to. Ne kupujem vodu, sem kad sam poslom na terenu, onda sebi kupim vodu u flaši. dok je česma puna vode, ja je pijem, a i popijem dosta vode. znam da me je ujna jednom pitala, da nemam ne daj bože šečernu bolest koliko vode pijem
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
 |
*kissy* *zauvijek njegova*

|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna

|
|
ja ne pijem vodu iz slavine,nego samo iz flase,daleko mi je bolja a znam da je i zdravija
|
|
 |
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
*kissy* je napisao/la sledeće: | ja ne pijem vodu iz slavine,nego samo iz flase,daleko mi je bolja a znam da je i zdravija |
i ovo je medicinska zabluda, voda iz cesme je daleko bolja od svake vode u flasi, zato sto su standardi za vodu daleko visi nego u "flashiranoj". ja pijem vodu iz flashe, jer pijem gaziranu, ali to je samo stvar ukusa...
|
|
|
|
 |

|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna

|
|
*miss jr* je napisao/la sledeće: | *kissy* je napisao/la sledeće: | ja ne pijem vodu iz slavine,nego samo iz flase,daleko mi je bolja a znam da je i zdravija |
i ovo je medicinska zabluda, voda iz cesme je daleko bolja od svake vode u flasi, zato sto su standardi za vodu daleko visi nego u "flashiranoj". ja pijem vodu iz flashe, jer pijem gaziranu, ali to je samo stvar ukusa... |
pijem vodu iz flase,a ta voda je cista izvorska,to mi je sasvim ok,bolje nego ona iz slavine koja je puna arsena
|
|
 |
Aleksica Banovan! *Vestica sa bicem*

|
Datum registracije: 11 Jan 2007 Poruke: 1626 Mesto: Sarajevo

|
|
*miss jr* je napisao/la sledeće: | *kissy* je napisao/la sledeće: | ja ne pijem vodu iz slavine,nego samo iz flase,daleko mi je bolja a znam da je i zdravija |
i ovo je medicinska zabluda, voda iz cesme je daleko bolja od svake vode u flasi, zato sto su standardi za vodu daleko visi nego u "flashiranoj". ja pijem vodu iz flashe, jer pijem gaziranu, ali to je samo stvar ukusa... |
nije istina da je voda iz slavine zdravija, naprotiv ona je puna kamenca...sto stvara kamenac u bubregu
|
_________________ *Leptiri u mom stomaku*
*uvek me na tebe potsete*
*Ja ih uspavam na foru*
*al te osete*
*Onda potonem u sebe*
*negde dole sretnem tebe*
*pa se slike ko komadi ostrog stakla*
*zariju u dlan* |
|
|
|
 |

|

|
|
Aleksica je napisao/la sledeće: | *miss jr* je napisao/la sledeće: | *kissy* je napisao/la sledeće: | ja ne pijem vodu iz slavine,nego samo iz flase,daleko mi je bolja a znam da je i zdravija |
nije istina da je voda iz slavine zdravija, naprotiv ona je puna kamenca...sto stvara kamenac u bubregu  | tako je
|
|
 |

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
*kissy* je napisao/la sledeće: | Aleksica je napisao/la sledeće: | *miss jr* je napisao/la sledeće: | *kissy* je napisao/la sledeće: | ja ne pijem vodu iz slavine,nego samo iz flase,daleko mi je bolja a znam da je i zdravija |
nije istina da je voda iz slavine zdravija, naprotiv ona je puna kamenca...sto stvara kamenac u bubregu  | tako je  |
I ovo je jedna od zabluda koja je u narodu jako rasprotranjena, kamenac u bubregu nema absolutno nikakve veze sa vodom, kamenac u bubregu se stvara najcesce ishranom (a ne unosenjem vode u organizam) postoje dve grupe kamenca u bubregu holesterolski i pigmentni s tim sto je holesterolski u 70-80% slucajeva prostranjen.
|
|
|
|
 |
Aleksica Banovan! *Vestica sa bicem*

|
Datum registracije: 11 Jan 2007 Poruke: 1626 Mesto: Sarajevo

|
|
Meni je doktor kad sam imala kamenac u bubregu rekao da ne pijem vodu iz slavine zbog kamenca, a isto tako, ako imas filter u vodi videla bi kako je pun kamenca, da li si mozda gledala reklame za ves masine? kako budu pune kamenca od vode?
|
_________________ *Leptiri u mom stomaku*
*uvek me na tebe potsete*
*Ja ih uspavam na foru*
*al te osete*
*Onda potonem u sebe*
*negde dole sretnem tebe*
*pa se slike ko komadi ostrog stakla*
*zariju u dlan* |
|
|
|
 |

|

|
|
Aleksica je napisao/la sledeće: | Meni je doktor kad sam imala kamenac u bubregu rekao da ne pijem vodu iz slavine zbog kamenca, a isto tako, ako imas filter u vodi videla bi kako je pun kamenca, da li si mozda gledala reklame za ves masine? kako budu pune kamenca od vode? |
Ja ponavljam jos jednom, po sadasnjim saznanjima savremene medicine, kamenac iz vode nema veze sa stvaranjem kamenca u bubregu. I ponavljam jos jednom ti ovde pricas sa lekarom koji specijalizira internu medicinu na zapadu i veruj mi da znam o cemu pricam. Da voda u Srbiji ima kamenca (ima ga svuda u svetu) znamo samo sto to nema veze sa stvaranjem kamenca u bubrezima ili zuci. Stvaranje kamenca u organizmu ima veze sa tvojom ishranom a ne sa unosenjem vode u organizam. Nadam se da sam sada bila jasna!
|
|
|
|
 |

|

|
|
jedina razlika između flaširanih voda i onih iz slavine u tome što se vodovodna voda klorira, a flaširana ne...meni vise odgovara flaširana
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|