:: |
Autor |
Poruka |
durlanac .::=Vitez Ljubavi=::.
|
Godine: 36
Datum registracije: 25 Nov 2006 Poruke: 3150 Mesto: Srbija do Tokia, Durlan do Kalchu!
|
|
Ma prijatelju ne smeta meni, mi samo komentarisemo ovde
Pazi sad:
Rekao si da je vera odrzala coveka. Odrzala je normalnog i vrednog coveka. Mi Srbi se samo nadamo i verujemo u nesto, a samo bismo da lencarimo, zato i propadamo.
Sto se tice vrste majmuna od koje je nastao covek, imali su crnu kozu. Citao sam dosta o tome i gledao razne emisije pa odatle znam da su majmuni od kojih je nastao covek bili crni.
Rekao si da su vanzemaljci jedino objasnjenje za koje ne postoji naucna osnovna. Time hoces da kazes da za Boga postoji naucna osnova?? Ako postoji naucna osnova dokazi mi da On postoji. A sto se vanzemaljaca tice ja mislim da smo mi klon njihovog i organizma predaka crnaca.
A sto se tice razvitka prvih bica, i to mogu da ti kazem kako je bilo.
Spajanjem raznih molekula nastao je molekul koji je bio u stanju da se samoudvaja. Takav molekul i dan danas postoji i zove se DNK (dezoksiribo - nukleinska kiselina ).
Toliko od mene
|
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
eto... vekovima unazad covek pokusava da odgonetne to pitanje... vekovima...
ali !!!!! ............ eto resenja......... par postova iznad objasnjava sve to....
je l mogu ja ovo da posaljem nekoj naucnoj komisiji? da se covecanstvo vise ne pita "od kud smo mi"?
molim vas... je l mogu ja da se obogatim od ovoga?
Pleaseeeeeee
btw... post je ironican...
kako neko moze zasigurno da tvrdi da zna odgovor na to pitanje... inace tema je CISTO filozofska... teorije a ne tvrdnje... ja imam teoriju ali ni jedan dokaz... i sve je bazirano na cistoj filozofiji...
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
durlanac .::=Vitez Ljubavi=::.
|
Godine: 36
Datum registracije: 25 Nov 2006 Poruke: 3150 Mesto: Srbija do Tokia, Durlan do Kalchu!
|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: | eto... vekovima unazad covek pokusava da odgonetne to pitanje... vekovima...
ali !!!!! ............ eto resenja......... par postova iznad objasnjava sve to....
je l mogu ja ovo da posaljem nekoj naucnoj komisiji? da se covecanstvo vise ne pita "od kud smo mi"?
molim vas... je l mogu ja da se obogatim od ovoga?
Pleaseeeeeee
btw... post je ironican...
kako neko moze zasigurno da tvrdi da zna odgovor na to pitanje... inace tema je CISTO filozofska... teorije a ne tvrdnje... ja imam teoriju ali ni jedan dokaz... i sve je bazirano na cistoj filozofiji... |
Ma brate u pravu si
Sto li se mi tupimo ovde kad je grad pun riba koje na schekaju
|
|
|
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
Bog ne postoji... Tako da nas je stvorila priroda, a kako smo nastavili necemo jos dugo zivjet...
|
|
|
dreamwalker *dragancee*
|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 10118 Mesto: * in the dream *
|
|
durlanac je napisao/la sledeće: |
Sto li se mi tupimo ovde kad je grad pun riba koje na schekaju |
ih bwe durlanac ti odmah mislis na opstanak vrste
|
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
do sada nema ni jedne teorije za koju mozemo da zasigurno tvrdimo da je tacna... svi mi (nas 6.5 milijarde) mozemo samo da nagadjamo... sta i kako... mozda saznamo a mozda i ne...
najvise mi se svidja teorija... da smo eksperiment...tj... neko nas je ostavio ovde na Zemlji radi proucavanja...
Zemlja je bila naseljena svim... sem ljudima... i tako nas neki slicni nama, experimenta radi, pustise u ovu divnu sredinu... bez ikakvih stvari... potamanismo neke oblike zivota koji su podsecali na ljude tj nas... neki neandertalci... ma ko ih j*be... za nijansu zmo bili inteligentniji od njih... i to su nasi prvi koraci...
I od tada nas "vanzemaljci" posmatraju... sta radimo i kako zivimo...
"I sada se mi hvalimo kada uhvatimo nekog vanzemaljca"... kao proucavamo ga... a ono, oni pustili ko zna sta da vide kakva je nasa reakcija
Kada dostignemo nivo svesti kao ti nasi "posmatraci"... ili ce nas potamaniti ili ce nam reci ko zmo mi zapravo i odakle smo dosli...
ovo me malo podseca na onaj film "Planeta majmuna".... ala sam se pro*rao ovom postom a?
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
dollar Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Okt 2005 Poruke: 12
|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: | do sada nema ni jedne teorije za koju mozemo da zasigurno tvrdimo da je tacna... svi mi (nas 6.5 milijarde) mozemo samo da nagadjamo... sta i kako... mozda saznamo a mozda i ne...
|
Kako to mislis? Razvoj putem evolucije je zasigurno tacan. Verovatno ce u buducnosti pretrpeti neke promene, ali su one neznate za sam koncept evolucije.
|
|
|
|
|
|
taelojd Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 12 Feb 2009 Poruke: 28 Mesto: Novi Sad
|
|
od nesebicnosti bozije,tj. od ljubavi koju je hteo jos nekome da pruzi
|
_________________ KO ZNA ZA STA JE TO DOBRO! |
|
|
|
|
poison ~Chase The Sun~
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Jul 2004 Poruke: 6599 Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤
|
|
Ohanzee je napisao/la sledeće: | do sada nema ni jedne teorije za koju mozemo da zasigurno tvrdimo da je tacna... svi mi (nas 6.5 milijarde) mozemo samo da nagadjamo... sta i kako... mozda saznamo a mozda i ne...
najvise mi se svidja teorija... da smo eksperiment...tj... neko nas je ostavio ovde na Zemlji radi proucavanja...
Zemlja je bila naseljena svim... sem ljudima... i tako nas neki slicni nama, experimenta radi, pustise u ovu divnu sredinu... bez ikakvih stvari... potamanismo neke oblike zivota koji su podsecali na ljude tj nas... neki neandertalci... ma ko ih j*be... za nijansu zmo bili inteligentniji od njih... i to su nasi prvi koraci...
I od tada nas "vanzemaljci" posmatraju... sta radimo i kako zivimo...
"I sada se mi hvalimo kada uhvatimo nekog vanzemaljca"... kao proucavamo ga... a ono, oni pustili ko zna sta da vide kakva je nasa reakcija
Kada dostignemo nivo svesti kao ti nasi "posmatraci"... ili ce nas potamaniti ili ce nam reci ko zmo mi zapravo i odakle smo dosli...
ovo me malo podseca na onaj film "Planeta majmuna".... ala sam se pro*rao ovom postom a? |
Ovaj post mi se sviđa u više smislova
Ovu temu sam baš ja htjela postavit pošto se već duže vrijeme pitam da li smo tu Božjom intervencijom, da li smo se bez ikakvog Boga razvili iz ničega ili smo tu vanzemaljskom intervencijom.
Ovako...Darwinova teorija o nastanku iz ničega tj. nečega drži vodu, voljela bih da smo tu Božjom intervencijom, a sve mi se više čini da smo tu izvanzemaljskom intervencijom.
Čitala sam dosta o tome, gledala dokumentarce, filmove, dobivala inspiracije sa svih strana.Evo konkretno...danas sam razmišljala o Darwinovom opisu svijeta > kad gledamo svijet oko sebe sve nam se čini savršeno, prelijepo, čudesno, idilično..a ustvari sve je rat.Rat za opstanak.Imamo pred očima sliku idile, a ne vidimo da se u tom trenutku iza te prividne idile krije borba, i svatko zapravo traži svoju žrtvu da bi sam preživio.Svijet nije idila nego trganje i laktarenje da bi uspjeli opstati.Pa se pitam..Bog onakav kakvim ga mi sebi opisujemo i zamišljamo..Bog dobrote i ljubavi.Zar bi stvorio takvu ljepotu, takvo čudo i svoje najveće djelo > čovjeka (kako smatramo) da bi sve to skupa živjelo ne u idili nego u stalnom razaranju i laktarenju.U tom stalnom ratu za opstanak.Ako je Bog takav kakvim ga smatramo zašto nam je to napravio
?Zašto je stvorio takve ljepote da bi se međusobno uništavale?Meni to nekako ne liježe dobro.
Osim toga, mada to teško priznajem za mene kršćanstvo već dugo, dugo nije posredništvo između Boga i mene.Vjerujem u Boga, ali ne u onog o kojem nam govori Biblija i kršćanstvo.Mislim da su vjere samo neka vrsta politike i licemjerstva tako da kršćanstvu pripadam zato što sam to nasljedila, a ne zato što mislim da je ono nužno ako vjerujem u Boga.Uopće ne prakticiram vjeru onako kako moje kršćanstvo to nalaže nego onako kako ja mislim da je ispravno.Iz toga proizlazi i to da ne vjerujem u priču o stvaranju koju poznajemo iz Biblije.Vjerujem da je Bog stvorio svemir al ne nužno i nas( a definitivno ne onako kako piše u Bibliji).Darwinova teorija mi drži vodu donekle, s tim ako bi vjerovala isključivo u nju onda mislim da je začetnik cijelog tog procesa Bog, da nas nije stvorio izravno ali je stvorio sve oko nas pa samim tim i proces kojim smo nastali.
Ali....što više istražujem to mi se više čini prihvatljivom ideja da smo neki eksperiment vanzemaljaca.Toga me je najviše strah jer ne želim bit nečiji eksperiment, al kažem, što više istražujem i razmišljam to mi je ta teorija logičnija.To nekom tko se nije bacio u bar malo istraživanje ove teme može biti smiješno, al onaj tko je čitao neke stvari o tome mora priznat da ima bar mrvicu smisla.Bacite se u aklciju, istražujte pa vidite sami.A najgore mi je kad nekog ništa ne zanima.Kad ima svoju nasljeđenu vjeru, vjeruje u ono što mu se kaže i živi bez da se pita da li vjeruje u istinu ili obmanu.Kad živi bez puno pitanja i namjere da istražuje i na temelju toga sam stvori neko svoje mišljenje.Ima ljudi koji jednostavno odbijaju bilo kakav pokušaj rasprave i analize jer imaju ono što im je na neki način nametnuto, slijepo vjeruju u to i ne žele niti širit vidike.
Baš su me neki dan opet uhvatila takva razmišljanja i baš sam sinoć uhvatila na telki neki film otprilike te teme.Zove se Evolucija > (Epoch), 2000.Možete ga pogledat ako želite još više poticija na razmišljanje
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|