:: |
Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Johnny-Delija je napisao/la sledeće: | Da,ali ne putuju ljudi otvorenim Svemirom,već svemirski brod.Šta je sa otporom vazduha unutar broda?Čak i da su u nekim kapsulama za hibernaciju kao što su one iz ''Tudjina'' opet i tu postoji vazduh.Ne znam da li bi i to moglo da utiče na ljude? |
Ne bih rekao da postoji otpor vazduha unutar broda.
Dok se vozis automobilom, ako su svi prozori zatvoreni [i ako nije kabriolet] - ti ne osecas da ti duva vetar u lice. Pored toga, opet tokom voznje, koja je tvoja brzina u kolima [u odnosu na kola]?
|
|
|
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
Joj!I ja ne razmišljam!Tačno,u kolima nema otpora vazduha.Skroz sam zaboravio.Nego,ja sam mislio('eeej,ja mislim ) da je drugačija situacija pri mnogo većim brzinama i skroz sam zaboravio da i piloti koji lete avionima koji idu brže od zvuka ''ostaju čitavi''( ) posle leta jer su unutar kabine zaštićeni od otpora vazduha spolja.Šta ćeš,i ja ponekad umem da napravim ''grešku u koracima''.
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
Sta se desava sa masom tela prilikom kretanja tolikim brzinama?
Setimo se Anstajna
Nisam mas siguran da ako ikada covek bude putovao svemirom (a hoce jednog dana) da ce to biti putovanje nakakvo smo mi navikli. Tj. da cemo napraviti neku letelicu i ici brzinama 100X vecim od brzine svetlosti.
Sve mislim u pravcu da ce nesto biti slicno kao u filmu "Kontakt".
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
|
|
|
Ako ste ikada gledali snimke astronauta tokom samog uzletanja - oni su prikovani na sedista zbog sile gravitacije
Ono sto mene brine je - teleport. Sta ako na "polaznoj" tacki zaboravimo par celija? Ili se ne sklopimo kako treba?
Naucnici su vec uspeli da teleportuju bakteriju iz jedne sobe u drugu, ali to je zahtevalo mnogo elektricne energije.
Johnny-Delija je napisao/la sledeće: | Joj!I ja ne razmišljam!Tačno,u kolima nema otpora vazduha.Skroz sam zaboravio.Nego,ja sam mislio('eeej,ja mislim ) [cut] |
Dobro, i meni se [cesto] desi greska u koracima pa nema potrebe za (samo)vredjanjem.
|
|
|
SrXXX Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 27 Mar 2007 Poruke: 89 Mesto: Spavaća Soba
|
|
coco_bill je napisao/la sledeće: | Ako ste ikada gledali snimke astronauta tokom samog uzletanja - oni su prikovani na sedista zbog sile gravitacije
Ono sto mene brine je - teleport. Sta ako na "polaznoj" tacki zaboravimo par celija? Ili se ne sklopimo kako treba?
Naucnici su vec uspeli da teleportuju bakteriju iz jedne sobe u drugu, ali to je zahtevalo mnogo elektricne energije.
Johnny-Delija je napisao/la sledeće: | Joj!I ja ne razmišljam!Tačno,u kolima nema otpora vazduha.Skroz sam zaboravio.Nego,ja sam mislio('eeej,ja mislim ) [cut] |
Dobro, i meni se [cesto] desi greska u koracima pa nema potrebe za (samo)vredjanjem. |
Teleport bakterija ??? Otkud ti to ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SrXXX je napisao/la sledeće: | Teleport bakterija ??? Otkud ti to ? |
Pa, da. Već su isprobali sa jednoćelijskim organizmom, ali je trebalo mnogo električne energije.
|
|
|
shoza Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Avg 2011 Poruke: 177 Mesto: Jugoistocna Evropa
|
|
Siguran sam da materija moze da se razgradi i kasnije na drugom mestu i drugom vremenu sjedini.Siguran sam da ce ljudi resiti i pitanje energije za taj postupak vremenom,ali se postavlja pitanje sta se desava sa zivotom,to jest duhom,ako pojednostavimo stvar i kazemo da je duh ustvari hemijski proces u mozgu,da li i on moze da se teleportuje?
|
|
|
|
|
|
beckham011 Upućeni član
|
Datum registracije: 22 Sep 2008 Poruke: 417 Mesto: планета Земља
|
|
Negde je dokazano da se čak i laserski zracij zakrivljuju u velikim daljinama što znači da su sve dimanzije ustvari zakrivljene, tj. da je ceo prostor zakrivljen.
Putovanje svemirskim brodovima koji vrše zakrivljenja prostora (vorp (warp)-pogon) je jedini način da putujemo kroz daleka prostranstva svemira. Tu se teoretski putuje brzinama većim od brzine svetlosti, a iz perspektive putnika svemirskog broda koji se kreće u zakrivljenom prostorno-vremenskom mehuru (vorp-pogon) to putovanje bi trajalo nekoliko desetina sekundi brzinom koja bi mu delovala kao brzina običnog spejs-šatla.
Stvar je u tome da jevrejski lobi ne dopušta osporavanje njihovog Ajnštajna pa se zato plaćaju raznorazna ''istraživanja'' koja ''dokazuju'' da je brzina svetlosti najveća brzina u univerzumu. Jer kad bi se ozvaničilo da Anjštajnova teorija relativiteta nije merodavna što je već više desetina puta dokazano, onda bi svi važeći zakoni fizike bili oboreni i morala bi da se pišu novi udžbenici iz fizike.
|
_________________ Нисам писмен па зато не могу да оставим свој поптис овде. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|