:: |
Autor |
Poruka |
Milic Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 28 Dec 2004 Poruke: 12 Mesto: Jagodina
|
|
Da bismo videli ko smo, sta bismo trebali da budemo i sta nikada necemo biti.
|
_________________ Maximalno opusteno |
|
|
|
|
VladyD Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 11
|
|
Cak interesantije pitanje od ovoga je, dali je moguce odgovoriti na takvo pitanje a delovati inteligentno? To je paradoks, jer cim pocinjes da odgovaras na ovo pitanje sam sebi delujes glup, medjutim to je mozda samo tvoja percepcija, a drugima izleda drugacije, a jos drugacije u ogledalu...
Neznam, probao sam par puta, al nemam herca da postiram...
|
|
|
|
|
|
Ше&am Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Mar 2005 Poruke: 9
|
|
da li se odraz u ogledalu moze postaviti kao iluzija?
ako je levo desno, da li je i lepo ruzno?
da li je moguce videti sebe?
|
|
|
|
|
|
zandrey Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 27 Mar 2005 Poruke: 12
|
|
"Who can gaze into the mirror without becoming evil?
For a mirror doesn't reflect evil, it creates it."
-Ghost in the Shell 2: Innocence-
|
|
|
|
|
|
BabyG Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 20 Jun 2005 Poruke: 4980 Mesto: ...caught in the heart of an angel...
|
|
Vaš odraz u zrcalu niste vi. On ne može postojati bez vas, ali vi možete postojati bez njega...
|
_________________ ~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~
|
|
|
|
|
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Sve je to samo fizika. Preciznije - optika.
Treba se samo vratiti u osnovnu školu i ponoviti gradivo.
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
Maja S. Odomaćeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 1570
|
|
Ja sam narcis...ne mislim o tome kada se gledam u ogledalo, mislim samo na sebe.
Ali, sad ste me zaintrigirali....neznam hocu li se promeniti u buduce.
Odoh po ogledalo. Bay
|
_________________ "Strast je zaludjenost nekom osobom, želja za nekim...Kada strast prodje na svetlo izlazi ljubav. Jer ljubav znači voleti nečije mane, dok STRAST voli vrline..." |
|
|
|
|
shokatz Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 29 Okt 2005 Poruke: 82 Mesto: subotica
|
|
prosto je neverovatno kako se oko ovako banalne stvari moze napraviti ovakva diskusije. stvar je prosta ( i zasto je ovo u odeljku filozofija?) jednostavno mi prema sebi odradjujemo sta je levo a sta je desno (da bi lakse komunicirali sa drugima), a gore je uvek gore i dole je uvek dole (mi samo mozemo biti naglavacke) kapis.. stvar postavljanja referentnih odrednica
|
|
|
|
|
|
mikonen Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Sep 2005 Poruke: 130 Mesto: Antalya/Turkey
|
|
Izgled lika u ogledalu lijevo-desno nema nikakve veze sa gore-dolje, percepcija covjeka je sasvim normalna i prirodna...
Stvar je u tome da ljudsko oko sliku u mozak ionako donosi obrnuto, a ne onako kako mi vidimo, da bi se ta slika kasnije "obradila" u "bazi podataka" i poprimila oblik koji mi vidimo...
A to zasto kada podignemo lijevu ruku onaj tamo dize desnu i obrnuto jevezano za pojam strana i smjerova......hajde pokusajte okrenuti covjeka sa lijevo na desno a da opet vidis istu sliku, nemoguce, jer kada bismo ga tako okrenuli dosla bi nam ljudska ledja, koja ni u kom slucaju nismo vidjeli...
A ako ga sa gore na dolje obrnes, vidis opet prednju sranu samo obrnuto...to je nacin na koji slika stize u nas mozak...
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
slika je okrenuta s leva na desno s razlgom jer tako pada svetlost i tako je zakrivljenje sociva,kao kad s nekim pricate npr taj je vasa leva strana njegova desna....
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
AktivnoGlup je napisao/la sledeće: | "okrece" stvari sa leva na desno a ne od gore na dole???
Dakle kada se gledate u ogledalo i podignete desnu ruku onaj lik u ogledalu dize levu..... znaci "slika je okrenuta sa levo na desno", e pa zasto onda nije okrenuta i od gore na dole??? |
Stvarno šteta što je fizika morala da ''naruži'' ovako lepo pitanje
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|