:: |
Autor |
Poruka |
Zaratustra Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Jul 2007 Poruke: 69 Mesto: Sheher Sarajevo
|
|
P_r_e_d_a_t_o_r je napisao/la sledeće: | Mora da ti se tri puta napuni i isprazni ...
to je formatiranje
P.S.Skroz mora da se napuni i skroz isprazni.
Nevazni sati>>>(12 pa na dalje.....)
Pozz iz grcke |
Kakvo crno formatiranje, pa nije disk , radi se o formiranju!
|
_________________ Potpis |
|
|
|
|
P_r_e_d_a_t_o_r Dobro upućeni član
|
Godine: 32
Datum registracije: 05 Mar 2007 Poruke: 637 Mesto: Belgrade
|
|
Ooops
Pogresnmo sam napisao,ali sam mislio na isto!!!
|
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
3 x puniti po 12 sati, i svaki put ugasiti mob pri punjenju
tako sam svaki put uradila i sve je bilo ok
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
semir_86 Iskusni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 31 Mar 2006 Poruke: 921 Mesto: Mostar
|
|
eh de shvatite da se baterije kod novih telefona ne moraju formirati, jer se mogu puniti bez obzira dali su potrosene ili ne. prijasnje baterije su se morale formirati da baterija "zapamti" koliki joj je kapacitet vise ne.... ko mi ne vjeruje nek malo potrazi na stranicama proizvodjaca baterija... pozzz
|
_________________ Kod nas se od Daytona godine broje ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje, brđani postaju građani, do juče svjetla gasili sjekirama a sad su u odijelima... |
|
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Slažem se sa postom iznad novije baterije nije potrebno formirati jer nemaju "memoriju prethodnih punjenja"... evo moja nije "formirana" i savršeno fercera
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Upravo tako. Litijum jonske baterije se ne formiraju, odnosno vec su formirane pre prodaje. Ni ja nisam bio siguran za ovo dok danas nisam otisao u prodavnicu da uzmem sebi telefon i pitam lika, decko mi pokazuje svoj telefon, isti kao i moj SE K530i i kaze mi da on nije formirao bateriju a radi mu ko lood
|
|
|
|
|
|
semir_86 Iskusni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 31 Mar 2006 Poruke: 921 Mesto: Mostar
|
|
Mr. Bond je napisao/la sledeće: | Upravo tako. Litijum jonske baterije se ne formiraju, odnosno vec su formirane pre prodaje. Ni ja nisam bio siguran za ovo dok danas nisam otisao u prodavnicu da uzmem sebi telefon i pitam lika, decko mi pokazuje svoj telefon, isti kao i moj SE K530i i kaze mi da on nije formirao bateriju a radi mu ko lood | Hvala na podrsci...
|
_________________ Kod nas se od Daytona godine broje ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje, brđani postaju građani, do juče svjetla gasili sjekirama a sad su u odijelima... |
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Svaka baterija ima svoje "ćelije" i nju formatiraš onako kako ti prodavac kaže, jer on najbolje zna šta prodaje.
Kad puniš prvi put, te ćelije se šire - tj. ponašaju se otprilike kao balon. Time u stvari podešavaš koliko će ti baterija "držati" do sledećeg punjenja, tj. kapacitet baterija koliko će se napuniti električnom energijom.
|
|
|
D@cha Prijatelj foruma
|
Godine: 89
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla
|
|
Mada kasnim sa porukom ali evo jedno prosto objašnjenje Litijum-jon i litijum -polimer baterije se NE FORMIRAJU već se pune u zavisnosti od kapaciteta max 4 sati i bar jednom u mesec dana da se skroz isprazni u ostalom pročitajte uputstvo
|
_________________ NO COMENT |
|
|
|
|
peki90 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Sep 2007 Poruke: 1
|
|
semir_86 je napisao/la sledeće: | eh de shvatite da se baterije kod novih telefona ne moraju formirati, jer se mogu puniti bez obzira dali su potrosene ili ne. prijasnje baterije su se morale formirati da baterija "zapamti" koliki joj je kapacitet vise ne.... ko mi ne vjeruje nek malo potrazi na stranicama proizvodjaca baterija... pozzz |
potpuno se slazem, nijednu baterju u zivotu nisam formirao i sve su odlicno radile
|
|
|
|
|
|
mi2scg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 241 Mesto: Novi Sad
|
|
Tako je! Svima koji su rekli da se Li-Ion i Li-Polimer baterije ne formiraju- pridruzujem se i ja. Ove baterije nemaju efeka pamcenja ko Ni-Mh, koje su se ranije proizvodile. Nove baterije dovoljno je na pocetku nekoliko puta u potpunosti isprazniti i napuniti i to je to. Vremenom baterije dostizu svoj maksimalni radni kapacitet kojem nikakvo formiranje tj. zamlacivanje sa time ne moze pomoci.
|
_________________ Marko MI2
|
|
tabakva Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 08 Jan 2006 Poruke: 13 Mesto: Valjevo
|
|
Stvarno ne mogu da verujem kakvih sve odgovora ovde nema
Nego da reknem i ja nesto kad sam vec ovde iako ima ispravnih odgovora.
Prica oko formiranja baterije i njenih famoznih punjenja poticu od jos 90-tih godina kada su se pojavili prvi mobilni telefoni kod nas, a tada su oni imali ogromne baterije i tipa NI-Cd (nikl-kadmijum) i one su se mogle formirati. Ubrzo kasnije vec 2000-god (otprilike) su one prevazidjene i koriscene su NI-Mh (nikl metal hidrid), a kasnije dobro poznate i dan danas litijum-jonske, kao i litijum polimer. Pomenute vrste baterija se uopste ne formiraju vec se samo prazne do kraja i napune do kraja prvih par puta radi njihove efikasnosti i dugotrajnosti, a i to nije bas toliko presudno jer gubici su zanemarljivi.
Jos jaca je stvar kad vam prodavac kaze "3X12 sati" au covece iz koje je on bajke, a radi sa tim, no nema veze, nadam se da sam nekom malo pomogao.
|
_________________ Sta reći... |
|
|
|
|
|