:: |
Autor |
Poruka |
milicaanchy Dobro upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 11 Mar 2005 Poruke: 649 Mesto: Under the division bell
|
|
Ne mogu ni ja da spavam kad je pun mesec...Pogotovu sto u sobi imam 4 krovna prozora,pa kad zasija,poludim
Ali vise ne mesecarim tako cesto
|
_________________ Crvenokosa lutalica |
|
|
|
|
DJ_Nele Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 05 Dec 2004 Poruke: 36 Mesto: Winterthur, Kraljevo
|
|
Na mene to neutice...
Posto intensivnost svetla, koj mesec reflektira od sunca ne utice na spavanje.
Ali psihicki, ko misli da nemoze da spava zbog punog meseca.
Probajte jednom kad spavate da nemislite, dal je mesec pun.
|
_________________ 02.09.2006 Nov Zivot |
|
|
|
|
veckson Upućeni član
|
Godine: 51
Datum registracije: 22 Apr 2005 Poruke: 417 Mesto: HEll...AINT A BAD PLACE TO BE
|
|
Citat: |
Najednostavniji primeri su da u odredjenim slucajevima kada svetlost punog meseca obasjava glavu spavaca, ovaj dobija kosmarne snove, nocne more ili cak halucinacije. Cim se spavac zakloni od meseceve svetlosti ovaj fenomen prestaje. Postoje mnogi zabelezeni slucajevi takozvanog ”mesecarenja� tj. hodanja u snu bez budjenja u vreme punog meseca.
|
Momentalno spustam roletne u spavacoj i ne dizem ih vise...nema sanse!!
|
_________________ If there is life after death, then there is no death... And if death does not exist- we do not live. |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
veckosn to se ne moze zaustaviti tako sto ces spustiti roletne ako uospte ima istine u tome..mesecarenje se ne moze kontorlisati..veruj mi govori ti iskusni mesecar
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
veckson Upućeni član
|
Godine: 51
Datum registracije: 22 Apr 2005 Poruke: 417 Mesto: HEll...AINT A BAD PLACE TO BE
|
|
bila je mala sala... Ali kad smo vec kod toga, da li moze uopste da se to "kontrolise"? Moze zatrebati, nikad sew ne zna.....
|
_________________ If there is life after death, then there is no death... And if death does not exist- we do not live. |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
ne moze..barem ga ja ne mogu kontrolisati..ponekad kada sam sama kuci veruj plasila sam se zaspati...srecom u zadnje vreme se ne desava tako cesto...kada bismo znali uzroke, znali bismo i sprecavanje..ovako, ostaje da spavamo i nadamo se da cemo prelezati celu noc
|
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Srebrna kifla naše svakodnevice
Moć punog meseca
Mene našeg satelita utiču na karakter ljudi
Od davnina je poznata čovekova povezanost s Mesecom. Osnovani su kultovi, izmišljene čarolije, a kasnije i naučno spoznate činjenice. No, koliko moć punog meseca osećamo u svakodnevnom životu?
Kada gledamo filmove strave, neizbežan je detalj pun mesec. Nekako kao da faze našeg prirodnog satelita utiču na karaktere ljudi, izvlačeći iz njih samo ono najgore. Vampiri i vukodlaci, veštice i čarobnjaci, ubice, silovatelji... Svi oni intenzivno osećaju Mesečevu moć, i od nje zavisi njihov preobražaj u životne forme koje nas plaše. U drevnim legendama i narodnim pričama Mesec takođe zauzima važno mesto, jer osim loših karaktera, novo svetlo daje i na pozitivce. Recimo, ples šumskih vilenjaka na mesečini... Oni malo bolje upućeni u magijske rituale takođe znaju da će faza Meseca uticati i na pozitivnost magičara - za vreme mladog meseca bacaju se pozitivne čini koje bi trebalo nekome da učine dobro.
Osim što je naučno dokazano da Mesec utiče na plimu i oseku, njegova uloga važna je i u običnim svakodnevnim stvarima. Setite se samo mesečnica. Znate li da je tokom punog meseca krvarenje bilo kakvog oblika obilnije i jače, te da će čak hirurzi prilikom pripreme za operaciju tome posvetiti posebnu pažnju? To znači i da će vaše menstruacije biti obilnije tokom punog meseca. Takođe, Mesec utiče i na nesanicu, te će više ljudi imati poteškoća sa spavanjem. No, isto tako, on će uticati i na vaše raspoloženje. Jeste li primetili da ste tokom večeri punog meseca više razdražljivi no obično? Smetaju vam sitnice koje inače ne biste primetili, brzo planete ili se zabavljate mračnim mislima o životu i budućnosti? S druge strane, neke će se osobe osećati umorno i iscrpljeno, možda lenjo i biće željni kvalitetnog odmora.
Zašto psi laju na Mesec? Vide li u njemu neku pretnju, ili samo nedohvatni komad velikog svetlećeg sira? Na koji se način manifestuju vaše tegobe tokom punog meseca, ili ih uopšte nemate? U svakom slučaju - bez obzira na bapske priče i naučno dokazane činjenice, pun mesec nad selom, gradom ili šumom može postati prekrasna fotografija i nezaboravno vizuelno iskustvo.
|
|
|
Boki_89 Dobro upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 20 Jun 2005 Poruke: 653
|
|
Ja imam druga koji je mesecar i koji hoda u snu !!! neretko se desi da ga nadju na ulici ili basti u pidzami kako spava!!! to su strasne stvari
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
strasne ne toliko, koliko zabrinjavajuce.Meni se u zadnje vreme ponovo desava, a verovatno je uzrok umor, stres ili sta vec...svasta sanjam onda ustanem, bunim se u snu, hodam kroz kucu, nekad i jedem, ujutru tek pronadjem ispremestane ostatke hrane...nekad je cak i meni samoj jezivo...a ume da bude i prilicno opasno..to stoji
|
|
|
|
|
glumac86 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 07 Apr 2006 Poruke: 111 Mesto: SCG
|
|
E ja sam mesecar!Ne znam to d aobjasnim!Sreca Cale mi ima lak san pa kad negde krenem on me vrati,da ga nema bruka jedna!
|
_________________ NISTA OD TOGA |
|
|
|
|
Mya` Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Sep 2006 Poruke: 11
|
|
Ja sam cula da mesecare ne treba buditi..Jedna oja drugarica je bila na kampu a njena cimerka je mesecarila..I ova nije znala uopste,mislila da je onako ustala i posla napolje,pocne da je vice i povuce je za ruku.. ova se okrene,oci buljave ne trepce...Jelena se uplasila i pocela da vristi da bi ova pocela da je davi i gura...Sva sreca u blizini su bili treneri,upali u sobu i nekako je spasili...A mesecarka se probudila i srucila na pod..Bila je u komi i jedva ostala ziva...
Ja hvala Bogu nisam mesecar a i da jesam sigurno mi ne bi rekli jer se strasim od tih stvari...Znam samo da pricam u snu,samo brbljam..katastrofa..A pocela sam i na Engleskom da pricam u snu...ha ha ha... POZzzZ
ps. Smatram da mesecari nemaju veze sa mesecem vec da su dobili ime po mesecu..znaci svi smo suncari... A to sto su svi drugaciji kad je mesec pun,sigurno jer im je usadjeno u glavu svakakve price o punom mesecu...mada sve to niko ne moze znati i sve su nagadjanja.....
|
|
|
|
|
|
Maja S. Odomaćeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 1570
|
|
ja ne mesecarim...ali moj brat od ujaka da. I ja sam bila svedok jednom. Bilo je kasno, mozda oko 1h ujutru. Svi smo sedeli na terasi, i odjednom se pojavio moj brat....hodao je normalno kao da je budan,.Odjednom je prisao baki i seo u krilo i nastavio dalje da spava...kao da nista nije bilo. i to mu nije jedini slucaj.Cudno, ali tako je.
|
_________________ "Strast je zaludjenost nekom osobom, želja za nekim...Kada strast prodje na svetlo izlazi ljubav. Jer ljubav znači voleti nečije mane, dok STRAST voli vrline..." |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|