:: |
Autor |
Poruka |
Slejdž Gospodja Selektorka
|
Godine: 46
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica
|
|
Trudim se da izgovaram imena,onako kako ona izvorno u svom jeziku zvuce.
Sto se pisanja tice, to pokusavam da usaglasim sa tekstom. Ako je cirilica,sigurno nece biti George, nego Dzordz. (naravno cirilicom )
Mada, ono sto sam primetila, kod nas u Srbiji vecinu stranih imena promene i prekrste na srpski. Al to je valjda problem vokala koji su razlika izmedju naseg i nekog stranog jezika.
Sve u svemu, ne uzbudjujem se mnogo ni ako pogresim, ne pitaju se ni nemci dal sam ja Sladjana ili kako oni kazu Zladjana, fuj
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
coco_bill je napisao/la sledeće: | Hvala, Francuskinja.
Eto zasto vise volim da pisem kako se izgovara. Ovde je eaux=O, dakle, potrebno je 4 slova da se napise jedan glas.
Lepo je Vuk [i Adelung] rekao: "Pisi kao sto govoris, citaj kako je napisano" |
Slazem se ali nemamo svi vuka nazalost,mene je ucio mitterand
|
|
|
|
|
|
EGO! Stojke's bitch!
|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu
|
|
Zavisi kako kad... Uglavnom napišem ime u originalu, ali me se desi i da nepišem "po Vuku" jer ne želim da napravim neku grešku.
U slučaju da znam kako se pravilno piše neko ime, a radim neki kontrolni, uvek napišem "po Vuku" da ne bi bilo "zabune".
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
|
|
|
|
|
Majda_T Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Jul 2006 Poruke: 155
|
|
jako je glupo kad vidim da se pise onako kako se cita..a tog ima dosta u zutoj stampi..npr. u svetu...
|
|
|
|
|
|
sexy seka Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 30
Datum registracije: 10 Avg 2008 Poruke: 175 Mesto: ....europa....
|
|
meni je to baš glupo pisati kako se čita...
nisam mislila da to itko radi dok nisam nedavno u bosni kupila neki srpski časopis
i nisam se mogla prestat smijat tjedan dana kad sam vidjela imena poput meri kejt, ešli i tako..
eheheheheheheheh....
|
_________________ Visoka i iskvarcana
kosa duga, ispeglana
pola grada ona pali
jer joj ništa baš ne fali
Ona premija je prava
zgodna riba, boli glava
dugi nokti, kosa plava
nasminkana i kad spava |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|