:: |
Autor |
Poruka |
rujni Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 403

|
|
a sada što se tiče opterećenosti pojedinim narodima ( kako si ti naveo " antisrpstvom")- to je jedna tema koja nije za javnu diskusiju i ako hoćeš možemo o tome pp- ali osobno ne mislim da bi diskusija imala neki kretivan karakter.
Što se tiče " mog ličnog nacionalizma"- moram priznati da ne smatram taj pojam sam po sebi kao nešto pozitivno- dapače ima mi tragove negativnog-
ja bih radije koristio izraz " pripadnost" .
Dapače nisam nikad krio niti mislim ubuduće, pripadnost hrvatskom narodu kulturi, običajima jeziku i sličnim stvarima , ja osobno nisam roditelje birao kao niti ti -
Isto tako svojoj pripadnošću svetoj katoličkoj crkvi, to je moj stav .
Što se tiče Prevera-pa ne znam kako to da protumačim- ne mislim tvoj stav ne ne
iskreno sam se zapitao - da li u meni postoji neskriveni talent koji nije oprečan s gospodinom Preverom- ( moram nešto iskreno priznati - nikad nisam čitao njegove radove) ali znam da je poznat,
ovo shvaćam kao kompliment- budem ga čitao
|
|
|
|
|
 |
rouzvel Prijatelj foruma

|
Godine: 67
Datum registracije: 22 Jul 2004 Poruke: 5310 Mesto: Beograd

|
|
Bože mili, samo vas gledam i ne mogu da verujem
o čemu vi raspravljete
Pa ovde je masa filmova sa hrvatskim prevodom pa
se niko zbog toga ne uzbudjuje, važno je da se
razume i važna je radnja filma, a da li je to
Hrvatski, Bosanski ili možda Crnogorski,
sasvim je sporedna stvar
|
_________________ istraživanje paranormalnih pojava kod muškog roda! |
|
|
|
 |
Miss Nikakve Sanse Odomaćeni član

|
Godine: 46
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1596 Mesto: Zagreb :)

|
|
rouzvel je napisao/la sledeće: | Bože mili, samo vas gledam i ne mogu da verujem
o čemu vi raspravljete
Pa ovde je masa filmova sa hrvatskim prevodom pa
se niko zbog toga ne uzbudjuje, važno je da se
razume i važna je radnja filma, a da li je to
Hrvatski, Bosanski ili možda Crnogorski,
sasvim je sporedna stvar  |
... e Ružo, baš tako... i ovdje je ista situacija al' ni'ko nije obraćao pažnju na to dok se nije našla jedna budala i od ovog filma napravila senzaciju... vijest dana ...
|
_________________ :93: Mi plešemo... la la lala... cijeli dan i noć... :93: :50: |
|
|
|
 |
sekula_au Prijatelj foruma

|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija

|
|
e Ružo, baš tako... i ovdje je ista situacija al' ni'ko nije obraćao pažnju na to dok se nije našla jedna budala i od ovog filma napravila senzaciju... vijest dana
jel se to na mene odnosi kao budalu miss?
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
... pa Sekula ako si ti napisao ovaj članak i objavio ga u novina, onda valjda jesi ... iako sam stekla dojam da si ovo samo kopirao sa nekog drugog sajta ??...
|
_________________ :93: Mi plešemo... la la lala... cijeli dan i noć... :93: :50: |
|
|
|
 |

|
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija

|
|
pa ja nisam novinar miss ako nekoga kod nekoga jos nije dosla demokratija to je tvoj problem valjda imam pravo da pisem a da ne vrijedjam nikoga i nije mi namjera izgleda kod ex yu nesmijes nista da napises sta drugi misle jedino sta njemu pase hvala ti za ovo budalu nisam se nadao
|
|
|
|
|
 |
rujni Upućeni član

|

|
|
Miss Nikakve Sanse je napisao/la sledeće: | Gledaj, ja ZNAM da imam pravo mislit kako god želim... I osobno, baš me briga smeta li to tebi ili ne... I ne samo tebi...
... a sad budi iskren I reci, da li ti je stvarno (ako si gledao film) uz onakve scene najviše zasmetao prijevod???... mislim da ne... od svih mojih prijatelja I kolega na poslu, a ima nas jakoooo puno, niko ali baš niko niti u jednom trenu nije spomenuo prijevodi I gore navedene srbizme... al možda mi svi I nismo baš normalni kad nam je nešto takvo promaklo ???... vjerujem da 99% ljudi nije obratilo pažnju na to, I ne bi da se nije našla neka budala I od toga napravila vijest dana... al to je samo moje skromno mišljenje... šta ja znam !?...
... niko ti ne osporava pravo na to da imaš hrvatsku putovnicu, plaćaš hrvatskim novcem, osjećaš se Hrvatom I na kraju govoriš hrvatskim jezikom... isto tako ja ne želim da mi nameću kojekakve zrakomlate, brzojave , zaporke I gomilu drugih gluposti... ja koja sam rođena ovdje, zajedno sam odrastala sa ovim gradom dolazim u situaciju da više ne razumijem svoj grad... e pa oprosti, al zar stvarno očekuješ od mene da se dičim I ponosim jezikom koji ne razumijem bez dva-tri riječnika najmanje???
... bogatstvo je znati strane jezike, istina, al moram te razočarati... BOŠNJAČKI jezik ne postoji!!...
Rujni- nemoj ovo shvatit kao neko špotanje ili poduku- ali ja da sam na tvom mjestu ja bih recimo prvo naučila razliku između Č I Ć... I to je isto dio našeg hrvatskog jezika... pozdrav...
Rujni je ovo napisao:
Ne shvaćam kao ništa loše-
Ok neću čak niti komentirat svoje " navodno neznaje razlike č ić) - svi dragi ljudi koji me tu i tamo čitaju znaju da moje rečenice, riječi ali ne i misli imaju beskrajno puno grešaka- jednostavno nisam od onih koji ispravljaju gramatičke i pravopisne greške.
Mnogo opasnije i stravično mi zvuči tvoj energičan stav glede Bošnjačkog jezika
ja ga neću komentirat, ne zato što hoću ispasti kulturan ili što već možda pak učtiv- već iz prostog razloga što iste ulice djelimo, zrak i vodu-
nemoj to više govoriti nikad svatko ima pravo razgovarat i osjećati i nazivati svoj jezik kako hoće.
bošnjaci govore bošnjački jezik i imaju pravo na to.
nisi pozvana to ikome objašnjavati, to je stvar bošnjačkog naroda
|
Glede filma- gledao sam ga prije - nije me se dojmio-
stvar je shvaćanja i pristupa problemu-
tko normalan će reći da nije istinit -
ali govorit o tome nakon 50 i više godina iz godien u godinu a pri tome zaboravljat da danas, ovog sata, minuta sekunda unuci tih pačenika brane elementarna osnovna prava drugim ljudima po nekim umjetnim logorima- je degutantno.
nitko nije nevin- jučer danas sutra.
|
Poslednja prepravka: rujni datum Sre Feb 02, 2005 11:13 am; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
 |
rujni Upućeni član

|

|
|
sekula_au je napisao/la sledeće: | pa ja nisam novinar miss ako nekoga kod nekoga jos nije dosla demokratija to je tvoj problem valjda imam pravo da pisem a da ne vrijedjam nikoga i nije mi namjera izgleda kod ex yu nesmijes nista da napises sta drugi misle jedino sta njemu pase hvala ti za ovo budalu nisam se nadao |
Apsolutna podrška sebi Sekula da si to stavo jer čemu skrivanje i skrivanje-
pa treba pričati i treba govoriti
razgovor je još možda jedna od posljednjih spona među ljudima-
Miss, zaboga ženo čemu vrijeđanje- pa odrasli smo ljudi-
Živjela ljubav i priča
O seljančicama i seljačićima ćemo kasnije
|
|
|
|
|
 |
gazda_djole Odomaćeni član

|
Godine: 57
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1058 Mesto: Bgd - Colmar

|
|
Dragi moj druze Zagrebacki .... Imam tu srecu da govorim vise svetskih jezika (neukljucujuci tu novonastale) , i znam da u svakom postoje reci koje vode poreklo iz nekih drugih ! U Francuskoj se te pojave zovu Englicizmi , u Engleskoj recimo Francizmi a u Srbiji Turcizmi .... ali niko u navedenim zemljama ne kvalifikuje ovakve pojave "degutantnim" , "neozbiljnim" i "provokativnim" kao sto ti cinis !
Da bi zlo bilo vece , pravdas ih "striktnim postovanjem ustava" !!!
Moj ti je savet da se dalje ne upustas u ovu diskusiju , jer ce se ona u protivnom pretvoriti u crtanje !
Bolje ti leze stihovi i sport ... pa stoga bih voleo da cujem tvoje misljenje i prognozu o narednom susretu rukometasa SCG i Hrvatske !
Ajmo na sport .... ebes politiku
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
... e Sekula, Sekula... vidim da nisi razumio moj prijašnji post... znam da nisi novinar koji je ovo pisao i ono BUDALA nije namjenjeno tebi i žao mi je ako si to tako hvatio... moje mišljenje je da se oko ovog diže prevelika galama i da ima toliko važnijih stvari o kojima bi se moglo pisati... al' ovakvim glupostima se brže prodaju novine i to je žalosno ...
|
|
|
|
 |
rujni Upućeni član

|

|
|
[quote="Miss Nikakve Sanse"]...
... niko ti ne osporava pravo na to da imaš hrvatsku putovnicu, plaćaš hrvatskim novcem, osjećaš se Hrvatom I na kraju govoriš hrvatskim jezikom... isto tako ja ne želim da mi nameću kojekakve zrakomlate, brzojave , zaporke I gomilu drugih gluposti... ja koja sam rođena ovdje, zajedno sam odrastala sa ovim gradom dolazim u situaciju da više ne razumijem svoj grad... e pa oprosti, al zar stvarno očekuješ od mene da se dičim I ponosim jezikom koji ne razumijem bez dva-tri riječnika najmanje???
Tvoje nerazumjevanje svojeg grada i što je još gore jezika tvojega kojeg ne razumješ bez dva tri riječnika -
me je zabrinulo- iskreno
( ako tvoje riječi shvatim kao trenutan bijes, ili pak tvojoj žestokoj naravi- bolje reći vatrenosti( žene pak trebaju biti vatrene)- sve ti je oprošteno dapače postaje priča prilično uzbudljiva i napeta
Ali ako to nije razlog onda se brinem za tvoju mentalnu čistoću razlučivanja.
Ne moraš se ti dičiti niti gradom niti jezikom samo uredno plačaj porez gradu i državi u kojoj živiš i postuj Ustav i zakone i neće biti problema
to nam je usud potreba i put.
...
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
tacno tako djole i slazem sa tobom ja ne komentarisem jel sam ovde radi druzenja a ne svadje
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|