:: |
Autor |
Poruka |
Milena Carica Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 11 Avg 2005 Poruke: 676 Mesto: Cik pogodi?! :-)
|
|
Konacno sam nasla istomisljenika. Babel je umetnicko delo.
Ne verujem da iko moze da ostane ravnodusan posle onakvog filma.
Zao mi je sto nije dobio Oskara za najbolji film, jer ga je mnogo vise zasluzio nego Dvostruka igra.
|
_________________ Mozes da kupis:
postelju ali ne i san,
sat ali ne i vreme,
lek ali ne i zdravlje,
seks ali ne i ljubav.
Para vrti, ali sreca moze vise!!
Gde ponos dodje po svoje, tu ljubav kofere vec pakuje! |
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
Milena Carica je napisao/la sledeće: | Konacno sam nasla istomisljenika. Babel je umetnicko delo.
Ne verujem da iko moze da ostane ravnodusan posle onakvog filma.
Zao mi je sto nije dobio Oskara za najbolji film, jer ga je mnogo vise zasluzio nego Dvostruka igra. |
Zašto "konačno"? Svaki filmovil će ti reći isto, bar svaki kojeg poznajem. Dvostruka igra je četvorostruki dobitnik samo i jedino ne bi li se Akademija 'oprala' pred Scorseseom za neke bivše nepravde poput Taksiste/Taxi driver-a, na primer! Vavilon/Babel ne samo da je nepravedno uskraćen za nagradu u kategoriji najboljeg filma, nego je zaslužio svih sedam statueta za koje je nominovan (premda ponajmanje onu marginalnu koju je i poneo, originalna muzika, "čemu to služi, a usto i ne radi"...)!
|
_________________ Mo'š misliti! |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
ne bih se bas slozila sa Manhattan...meni se dvostuka igra neverovatno svideo...mislim da je to sjajan film bez obzira na to da li se akademija ovim oskarima 'oprala' pred javnoscu ili ne...gledala sam skoro sve filmove koji su dobili oskara, a ostatak cu svakako pogledati ovih dana pa cu se javiti sa utiscima...od onoga sto sam videla mi se dvostruka igra najvise svidela...dugo me neki film nije tako drzao dok sam ga gledala...nisam oka odvojila od monitora...briljantno...apsolutno briljantno
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
nastasenjka je napisao/la sledeće: | ...ne bih se bas slozila sa Manhattan...meni se dvostuka igra neverovatno svideo...mislim da je to sjajan film... |
O, ne stavljaj mi, molim te, u usta reči koje nisam rekla, niko ne spori da je The Departed odličan film, samo je više nego upitno koliko je zaslužen onaj niz Oskara, a u izuzetno jakoj konkurenciji, na prvom mestu mislim na Babel!
|
|
|
|
|
|
|
|
pa recimo da ja mislim da je svaki oskar koji je taj film dobio sasvim zasluzen...ja sam razumela da se oko toga ne slazemo
|
|
|
|
|
|
mi2scg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 241 Mesto: Novi Sad
|
|
Dvostruku igru sam pogledao na Cinemaniji i film je odlican, ali je kraj toliko zapetljan i zbrzan da je to neverovatno! Svi se medjusobno poubijaju, a ona ni ne otvori ono pismo?! Dobar je film, ali mislim da nije dovoljno za najbolji u prosloj godini.
|
_________________ Marko MI2
|
|
Dianita Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 27 Nov 2004 Poruke: 92
|
|
|
|
|
|
|
|
Dianita je napisao/la sledeće: | Leonardo je najbolji |
moze li neko obrazlozenje? reci samo da je neko najbolji nije bas dovoljno...hvala lepo
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
|
|
nastasenjka je napisao/la sledeće: | pa recimo da ja mislim da je svaki oskar koji je taj film dobio sasvim zasluzen...ja sam razumela da se oko toga ne slazemo |
Pre će biti da se ne slažemo povodom toga koliko je neko ko nije pogledao sve konkurentne filmove u poziciji da insistira na tome da li je jedan film zaslužio sve Oskare u najrelevantnijim kategorijama ili ne. Pogledala sam svih devet nominovanih ostvarenja za najbolji adaptirani scenario, režiju i najbolji film u 2006. godini i (na osnovu toga) tvrdim da je The Departed nadjačan u dve od tri kategorija!
Apropo Leonarda DiCaprija, iznenadilo me je što je nominovana njegova uloga u Blood diamond, jer je daleko kvalitetniji i ubedljiviji u The Departed. Mislim da je Akademija nasela na njegov engleski sa akcentom koji je uvežbavao (čitavih) 15 dana...
|
|
|
|
|
|
|
|
ako to nisam rekla ranije evo sad kazem...videla sam skoro sve filmove koji su nominovani u glavnim kategorijama...nikad ne bih bez veze komentarisala i insistirala na necemu o cemu nemam pojma od novinovanih za najbolji film nisam pogledala Letters From Iwo Jima (cekam da nabavim titla pa da i njega vidim)...Dream Girls me ni najmanje ne privlaci (alergicna sam na glumacku postavu) tako da njega sumnjam da cu ikada i videti...Pan's Labyrinth takodje ceka da bude pogledan iako ga imam vec nedeljama...
Sto se Di Capria tice tu se slazem...iako mi se Blood Diamond jako svideo (vise kao prica nego kao 'zavrsni proizvod') ipak mi je u The Departed bio mnogo, mnogo ubedljiviji (kazu da je govor 'skinuo' sjajno pa je mozda to preteglo)...plus to sto me Whitaker uopste nije impresionirao...nikada ga nisam mogla smisliti
ali dobro...ja imam jako cudan ukus (to svakodnevno cujem) i svakako dozvoljavam (ne znam da li je to bas prava rec, ali bolju nemam) da nikako nisam u pravu i da drugi od mene mozda vise znaju
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
|
|
nastasenjka je napisao/la sledeće: | ...od novinovanih za najbolji film nisam pogledala Letters From Iwo Jima (cekam da nabavim titl pa da i njega vidim)...Dreamgirls me ni najmanje ne privlaci (alergicna sam na glumacku postavu) tako da njega sumnjam da cu ikada i videti...Pan's Labyrinth takodje ceka da bude pogledan iako ga imam vec nedeljama... |
Mogu li da se malo napravim pametna? Daj mi, daj mi... Letters from Iwo Jima nemoj da propustiš, najiskrenije ti preporučujem, pogledala sam ga već jednom, ali sam pritom uzela i karte da doživljaj ponovim preko bioskopskog platna: izvanredan film još izvanrednijeg genija (sa svakim novim ostvarenjem mi raste poštovanje prema Clintu Estwoodu)! Za Pan's Labyrinth vredi isto, jedna od najmagičnijih bajki koje sam ispratila... svaki od tri Oskara je potpuno zaslužen, premda sam navijala da bude proglašen i najboljim filmom na neengleskom jeziku (nije da sam videla sve filmove u toj konkurenciji, ali imam pravo da navijam i napamet, kao dete za omiljenog superheroja, zar ne )! A povodom Dreamgirls, moje je mišljenje da nisi puno propustila, film je definitivno "već vidjeno", spoj glam scenografije, popić muzike i parade muzičkih i glumačkih zvezda! Talenat američkog Idola, Jennifer Hudson, je za moj račun, precenjena sa nagradom Akademije za najbolju sporednu ulogu, jer joj je rola sasvim bezbojna, ispunjena isključivo vriskom iz petnih žila (OK, imaš jak glas, we get it, girl ...), a ono vredno gledanja u čitavoj toj pompi jeste Eddie Murphy koji je stvarno briljirao!
PostScript. Znači, gledala si Babel, ali ga ne nalaziš jačim od The Departed? Pa, kako ti se to dogodilo?
|
|
|
|
|
mi2scg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 241 Mesto: Novi Sad
|
|
Joj, Dreamgirls mi se ni ne gleda, ali ni najmanje! Ne volim spoj muzike, glume i svega i svacega, a upravo je to trend u Holivudu! Cujem da se Bijonse jako naljutila sto nije nominovana za Oskara - ma, daj, molim te!!!
|
_________________ Marko MI2
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|