:: |
Autor |
Poruka |
mar4kos Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 09 Dec 2006 Poruke: 115

|
|
Za vrijeme menstruacije nije moguce zatrudniti.Ali bilo je i takvih slucajeva zbog pojave tkz. lazne menstruacije.
|
|
|
|
|
 |
mala_plava_18 Upućeni član

|
Datum registracije: 26 Nov 2005 Poruke: 292

|
|
Naravno da je moguce,nema se tu reci da nije logicno.
|
|
|
|
|
 |
baabica Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 03 Feb 2007 Poruke: 103

|
|
da moguce je.... dođe do poremecaja te se zrela jajna stanica otpusti prije vremena... to smo ucili na teen staru(seksologiji) još u osnovnoj
|
|
|
|
|
 |
ljubica1105 Upućeni član

|
Datum registracije: 21 Jan 2006 Poruke: 328 Mesto: BENKOVAC

|
|
ja mislim da je ali nisam sigurna..rijetki us to slucajevi..
|
|
|
|
|
 |
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
PedjaS je napisao/la sledeće: | Pozzz svima!
Ajmo malo matematike za analizu napisanog.
"2% žena imalo plodni prozor u prva četiri dana ciklusa (prvi dan ciklusa je prvi dan menstruacije), a 17% do sedmog dana. Svaki dan između 6. i 21. dana ciklusa je postojala prosječna vjerojatnost od 10% za trudnoću. Osim toga, žene koje su imale prethodno pravilne cikluse imale su do 6% vjerojatnost za biti plodne na dan kad je trebala početi menstruacija." kad sve saberet 35% gde su i kada 65% zatrudnele?
Papir trpi svašta, a tek internet!
Drage moje nije toliko bitno što jajna ćelija živi 24h, a spermići 72h, a po nekima i nešto duže, bitno je što postoji tzv. "nidacijski prozor" tj. receptivnost sluzokože materice (endometrijuma) da primi oplođenu jajnu ćeliju koja se mora (usaditi) nidirati!
Ako se ne usadi ispada vani! Nemože opstati da lebdi i čekati da sluzokoža sazri.
Proces sazrevanja endometrijuma i folikula na jajniku u kome sazreva jajna ćelija je sinhron proces, što je opštepoznato među stručnim licima. To mogu odgovorno i ja tvrditi na uzorku od 1000 žena jer sam ih lično pratio ultrazvučno transvaginalnom sondom u monitoringu ovulacije.
Gde se odigrava spajanje spermića i jajne ćelije niko video nije, predpostavlja se po jednima u ampuli jajovoda, mada neki tvrde i u Duglasovom prostoru pa bivaju usisani od strane jajovoda (tube).
Ovulacija je bez obzira na dužinu ciklusa uvek 2 nedelje pre očekivane menstruacije, kada je i moguće začeće, sve ostalo je malo verovatno, a u vreme menstruacije neverovatno!
Moguća su začeća i u snu, te da se pacijentkinje ne sećaju samog čina?
Pozdrav Dr Peđa |
Mogu na ovo pitanje samo da ponovim reci od Pedje. Nista drugo! Neverovatno je da bilo ko moze da zatrudni u periodu menstruacije!
|
|
|
|
 |
zena_bez_imena Upućeni član

|
Godine: 46
Datum registracije: 31 Maj 2004 Poruke: 369

|
|
Veoma redak slucaj ali je moguce i te kako
|
|
|
|
|
 |
sanjica980 Upućeni član

|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Feb 2005 Poruke: 393 Mesto: beograd

|
|
moguce je,sve je moguce,ja nisam zatrudnela za vreme menstruacije,ali zatrudnela sam u sred neplodnih dana
|
_________________ ljubav je gospodar, a ti si rob |
|
|
|
 |
ninna_4 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 08 Apr 2007 Poruke: 1

|
|
Trudnoca je najmanje istrazeno podrucje...tj. ni ne moze se istrazit dovoljno jer sve ovisi od zene do zene..pa je uvijek sve moguce.Moja najbolja frendica zatrudnila je i imala mengu cijelo vrijeme tako da nije ni skuzila da je trudna do 6 mj trudnoce.....
|
|
|
|
|
 |
~brza~ Upućeni član

|
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 497 Mesto: Dubrovnik

|
|
A ne znam neki kažu da, neki ne al znam žene koje su imale menstruaciju a bile su trudne
|
|
|
|
|
 |
Lilly lovedoll *GiMmE mOrE*

|
Datum registracije: 26 Maj 2006 Poruke: 3257

|
|
Da, uprkos sirokom vjerovanju da su to sigurni dani.
|
|
|
|
|
 |
mrgude Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Mar 2007 Poruke: 446

|
|
kolkiko ja znam moze se to desiti
|
|
 |
TAMARA MAGIS ***bombica***

|
Godine: 45
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 52380

|
|
sta znam mislim da moze,mada neki pricaju da nema sanse
|
_________________ Tek kada se nadjes daleko, od onog koga volis,
mozes da shvatis koliko ti je njegovo prisustvo znacilo,
i koliko je sve sto je u tvom zivotu imalo neki znacaj,
bilo vezano za tu osobu ... |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|