:: |
Autor |
Poruka |
btdp Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 05 Jun 2007 Poruke: 1
|
|
sansei je napisao/la sledeće: | Vladimiri je napisao/la sledeće: |
Nema smisla, sto ga savetovati da uci C?
|
ne znam jesil ucio oba jezika al istina je da razumjevanje programiranja u c-u puno pomaze kod ucenja u c++,znam za tu izjavu tvorca c++ al svako hvali svoj proizvod i cjela se informaticka javnost razilazi po tom pitanju da li je bolje ucit c prije c++ ili nije. |
Bolje je uciti prvo C++ jer od C-a nema kruha zato ko god misli da je bolje prvo C uciti gadno se zezno stroustrup ti sve odma objasni skini C++ Programming language 3rd Edition za sve koji razmisljaju knjigu kao sto je receno herbert schild ili on i naucit cete za 1 godinu C++ bez problema
|
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Ljudi nemojte se zavaravati. Ne mozete vi nauciti da programirate za 5 dana, 5 meseci ili godinu dana... Programiranje se uchi ceo zivot. Najmanji problem u programiranju je nauchiti sintaksu - ali nauciti polimorfizam, enkapsulaciju i implemetaciju (ne mislim na definiciije nego primeniti to na konkretan projekat) je mukotrpan posao.
|
|
|
|
|
|
kosta00 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 02 Jun 2006 Poruke: 243
|
|
Upravo sto rece Mr. Bond, sintaksa, prog jezici se uce brzo (bar meni nije problem).
Programiranje zahteva sirinu, jer potrebno je znanje iz drugih oblasti radi resavanja. Sve zavisi sta programiras. Ne moze covek da programira nesto u sta nije upucen.
Ja mogu napisati program za upravljanje nekim masinama, cak i manjeg robota, ali nemogu program za knjigovostvo. Jer oblasti u koje sam upoucen dobro su : elektronika, masinstvo, matematika, fizika. Mogao bi da pisem prog za oblasti koje nisam upucen, ali da je tu stalno covek koji ce reci sta tacno i kako to treba da radi i opet moram biti bar malo upucen u to.
|
_________________ --------------
100010100100001001001011011101010010101010010101000010001001 |
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Upravo tako, najveci problem pocetnicima je da nauce da MISLE kao programeri Zadati problem resiti na najjednostavniji nachin i naravno uz optimalno koriscenje kompjuterskih resursa. Sama sintaksa ... nista strasno
|
|
|
|
|
|
Ptolemej uvatija te, anđele
|
Datum registracije: 09 Feb 2008 Poruke: 12662 Mesto: Negdi na balkanu ...
|
|
mi na faksu smo odma krenili od c++ i bez vježbe i puno ispisanih programa nema prolaza, ne znam koja je razlika izmedju c , vjerovatno je jednostavnije objašnjen al tih naredbi i petlji ima do krova
|
|
|
Nebojsa___ Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Sep 2008 Poruke: 3
|
|
C++ je jedan od najtezih jezika tako da nemoj da ocekujes da ces da ga naucis lako (a ni brzo).
|
|
|
|
|
|
Sami_91 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 06 Maj 2008 Poruke: 12 Mesto: Sarajevo
|
|
Svaki program napisan u C smatrata se kao program napisan u C++,dok sa programima napisanim u C to nije slucaj,znaci ucite C++.
A sto se tice programiranja slazem se da se to nemoze naucit za 5 dana ili 5 godina nego se uci citav zivot,a po meni najbolji nacin je stalnim radom.
|
|
|
|
|
|
ღ kača ღ Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Jun 2009 Poruke: 31
|
|
Po osobnom iskustvu, najbolje je prvo C, a onda C++.
Osnove stvari kako tko brzo nauči, nekome treba oko mj. dana, nekome duže, ali ako se zapne, osonove se mogu jako brzo naučiti i skužiti .
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|