:: |
Autor |
Poruka |
zena_bez_imena Upućeni član

|
Godine: 46
Datum registracije: 31 Maj 2004 Poruke: 369

|
|
Najlepse je 13-15kg
Ja sam malo preterala dobila sam 35!
ali beba je bila 4.700gr
|
|
|
|
|
 |
thorn Odomaćeni član

|
Datum registracije: 30 Jul 2005 Poruke: 1031

|
|
moj dobri, dragi doktor mi je rekao... ....kada se zena puno ugoji u toku trudnoce, ne znaci da ce dete biti vecei zdravije, vec samo da ce posle porodjaja mama biti puno veca.... ....rekao mi je da jedem zdravu hranu, sto jedem i tako i tako, da pijem vitamine, da vodim racuna o generalnom zdravlju.......sto sve radim i pre, i tad, i sad.......sa prvim detetom sam usla ponovo u moje "skinny jeans" nakon 3 nedelje, sa drugim nakon 4......
|
_________________ originalan pisac nije onaj koga niko ne kopira.....vec onaj koga niko ne moze kopirati......
diplomata je onaj ko cetiri puta meri pre nego sto nista ne kaze........ |
|
|
|
 |
UNAK Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 11 Apr 2006 Poruke: 168

|
|
ja sam evo trudna 6 meseci-usla sam u sedmi i do sada sam se ugojila 18 kg.svi prognoziraju da cu do kraja da doguram do 30 ali ja se super osecam tako da svako je za sebe
|
|
|
|
|
 |
Cute Blondie * Belphegor's bitch *

|
Godine: 44
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 2193 Mesto: Beograd

|
|
Ijaoooo...ja sam u depresiji kada otvorim ormar jer skoro ni u jedne farmerke ne mogu da udjem, a i one u koje moge jedva disem Ako ovako nastavim do 9 meseca cu biti kao bombarder. Ja ne jedem kolicinski mnogo, ali jedem dosta testo i slatkise a zna se da su to najveci neprijatelji kilaze. Sada planiram da malo vise povedem racuna i da ako ikako mogu odolim pomenutim stvarima, inace cu moje skinny jeans moci samo da sanjam dugo vremena posle porodjaja.
|
|
 |
taki78 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 22 Sep 2005 Poruke: 119

|
|
ja sam se samo 10 kila ugojila i to je samo bilo voda i bebica samo pazi na izhranu i bice sve uredu
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Najlepse je dobiti do 12kg
Uh ja sam u drugo trudnoci dobila 35kg bila sam ko slon i nikom to ne bi savetovala
|
|
|
|
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
Idealno je da zena u trudnoci ne dobije vise od 12 kilograma
U proseku bi trudna zena trebalo da dobije 9 do 12 kilograma . Tezina se u trudnoci povecava zbog bebe (2,7 - 3,6 kilograma) i njenog pomocnog sistema (6,3 - 10,8 kilograma) u koji spadaju palcenta, amnioticka tecnost, dodatna krv... Ako se zena ugoji vise od 12 kg, dobice visak masnoce ili nagomilavanje tecnosti, koji mogu da iskomplikuju trudnocu ili da prouzrokuju probleme posle porodjaja.
Tezina na pocetku raste postepeno, cak se kod neke zene desava da prodje i vise meseci pre nego sto ljudi primete da su trudne. Stabilna tezina znaci da se telo adaptiralo na novo stanje. Ali kako trudnoca napreduje, tako se uveceva i zelja za hranom. U proseku, zena se ugoji 1 - 2 kg tokom prva tri meseca. Ako trudnica pati od jutarnjih mucnina, moze da se desi i da izgubi nekoliko kilograma u prva tri meseca.
Drugo tromesecje trudnoce je vreme kada se najvise dobija na tezini: 5,4 kilograma to jest 500 grama nedeljno, od cega na bebu odlazi samo 1 kilogram. Tokom treceg tromesecja dobija se oko 4.5 kilograma, ali beba tada vec ima 2.7 do 3.6 kg.
Neposredno pred porodjaj, obicno prestane da se povecava tezina i nije nista neobicno ako trudnica u tom periodu cak i izgubi neki kilogram.
izvor:
http://www.yumama.com/trudnoca/problemi/strana.php?s=kilogrami_i_trudnoca_
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
 |

|

|
|
Normalno je 10-12kg
Ja sam u drugoj trudnoci dobila 35 i posle 9 meseci vratila staru kilazu.
Nemam ni strije,sve je ok
|
|
|
|
|
 |
sanjica980 Upućeni član

|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Feb 2005 Poruke: 393 Mesto: beograd

|
|
ja sam sada trudna,peti mesec i ugojila sam se 6kg,ne znam da li je to normalno ali meni ne smeta samo da je moj bebac ziv i zdrav
|
_________________ ljubav je gospodar, a ti si rob |
|
|
|
 |
corava koka Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 07 Mar 2007 Poruke: 5 Mesto: banglades

|
|
Ja sam se ugojila u prvoj trudnoci 27 kg a beba je imala 4160g nakon par meseci sam skinula kilazu.Nakon 5 godina i u drugoj trudnoci sam se ugojila 25 kg a beba je imala 3700g ali se rodila 2 nedelje pre termina .
I opet imam istu kilazu kao i pre trudnoce a to je 52 kg nemam ni jedne posledice od trudnoce tako da mislim da to stvarno nema pravila
|
|
|
|
|
 |
.::CipiRipi::. divlja macka

|
Datum registracije: 26 Maj 2007 Poruke: 1567 Mesto: Tamo gde ljubav pocinje....

|
|
Meni do 6mesca se nije skoro nista videlo da sam trudna i mogla sam da nosim moje pantalone(naravno je moralo biti dugme otkopcano).Dotle sam se ugojila 6 kg,ali odjednom me je uhvatilo da jedem slatko da sam samo za 4 nedelje se ugojila 6kg!Doktor mi vec rekao da napravi test dal nemam slucajno trudnicki dijabetis a ja sam njemu odgovorila da je to samo losa ishrana.Tako da sam na porodjaju imala 20kg vise!Dobro 10kg je otislo odma nakon porodjaja,normalno a sa onim deset sam se do neskoro borila a Dejan ima sad 16 meseci!!Sada imam 60 kg ali bi htela na moju staru kilazu 55kg!!!
|
|
 |
Otrovna dama Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 13 Okt 2006 Poruke: 25

|
|
Razumno dobivanje na težini
Umjeren, postupan i stalan dobitak na težini sprječava različite komplikacije u trudnoći i porodu, a prije svega šećernu bolest u trudnoći, sve oblike gestoza, osobito povišen tlak i preeklampsiju, proširene vene, hemeroide, malu težinu novorođenčeta ili dug i težak porod zbog prevelika djeteta.
Za trudnoće potrebe u kalorijama i hranjivim tvarima jedva se povećavaju. Od četvrtog mjeseca trudnoće treba unositi samo 200-300 dodatnih kalorija na dan. Ukupna količina unesenih namirnica ne treba rasti, osobito ne treba jesti za dvoje. Prednost valja dati namirnicama siromašnim kalorijama, a bogatim vitaminima i mineralnim tvarima (povrće, voće, krumpir, cjeloviti proizvodi žitarica, posno meso i riba, mliječni proizvodi). Dopušten prirast tjelesne težine trebao bi se kretati između 10 i 12 kg.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|