:: |
Autor |
Poruka |
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Manual. Preferujem manual. Valjda mi je previse dosadno u automobilu kada je automatik. Inace imam poslovno automatik i nikako mi ne se ne uklapa u koncept voznje.
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
Kad bi imao auto sa automatskim menjacem i tempomatom, ubio bi se od dosade hehe.
|
|
|
*~*Dixy*~* ~ToRqUe~
|
Godine: 42
Datum registracije: 28 Okt 2006 Poruke: 4248 Mesto: BEOGRAD-CILJ OPRAVDAVA SREDSTVA....i da..._ne diram te, ne diraj me_...
|
|
Sta ja znam kako za koga nesto slicno plavusama i crnkama kome sta vise "lezi". Sto se tice automatic menjaca mislim da je to za one opustenije likove (lenje) meni nekako vise odgovara manuelni stepen prenosa.
|
|
|
mario_84 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Jun 2004 Poruke: 63 Mesto: Novi Sad
|
|
Ja isto vise volim manual.Jer tad osetis svu snagu,automatik nije los,imas kick down pa udri.Ovako jedna ruka na volan,druga na menjac pa majstorija.
Automatik je vise za kao sto neko rece "livada" ljude,opustencij.
|
|
|
|
|
|
niki38 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 29 Nov 2006 Poruke: 63
|
|
Trenutno vozim auto sa manuelnim menjacem,ali sam imao vise prilika da vozim automatik i mislim da je za grad ali i za ostale puteve "keva".Jednostavno vozis a ne umaras se.Pogotovu je extra za Beogradske guzve,gde se vozi "stani-kreni".
|
|
|
|
|
|
doktorsrle Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 22 Jan 2007 Poruke: 61 Mesto: sarajevo
|
|
ja vozim manuelac - ekstra je bolji je jer ti fino motor mozes nagoniti do 4000 obrtaja izvuces maksimalnu snagu i onda ga presaltas - pogotvu kod preticanja, ali je slaba strana sto brzo ode lamela, a automatik je za limuzine i velika i snaznija auta pa ako hjoces da mirno vozis
|
|
|
|
|
|
Mil-KG Upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 29 Sep 2005 Poruke: 257 Mesto: Aschaffenburg
|
|
meni je zaista svejedno, jer sam vozio i jedan i drugi. Mnogi kazu automatik nevalja, iako ga nisu nikada probali, vec su culi glupe price. Ja licno volim automatike, jer ti je jedna ruka i noga uvek slobodna, tako da je voznja mnogo opustenija. Sto se tice brze voznje, naravno da je manuelac bolji i pravo je zadovoljstvo
|
_________________ Mil-KG |
|
|
|
|
sarjann Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 04 Mar 2007 Poruke: 19 Mesto: Beograd/Muenchen/
|
|
Vozio sam Audi a 3 sa dsg automatskim menjacem i odusevio sam se... Haos totalni sta radi auto Sto se tice korpe, lamele moram reci da ne treba biti sirovina pa da menjas te delove na 200000km Ja sam menjao set kvacila na 150000km (sebe definitivno ne teorisem sirovinom) Oko proklizavanja po snegu ne bih mnogo polemisao jer sam probao i zadnju vucu na bmw-u... ima mnogo napredne elektronike taj auto da bi auto proklizavao... E, sad, ako si se probao nekog ''ficu'' sa auto menjacem to je druga stvar...
Trenutno vozim auto sa manuelnim menjacem ali definitivno kupujem automatika... A kao i svi koji nisu bas imali konkretnu probu sa automaticima, i ja sam bio vise za manuelni, dok nisam probao!
|
|
|
|
|
|
Milos NS Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 19 Jul 2005 Poruke: 242 Mesto: Novi Sad
|
|
Stvar ukusa, ali automatik je stvarno opusten... Jako lako voziti, mada posle recimo 2 godine problem vratiti se na manual trebalo mi je citavih 15 minuta
|
|
|
|
|
|
Mrki Zg Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Dec 2006 Poruke: 11 Mesto: Zagreb
|
|
i ja sam vozio i jedno i drugo i moram priznat dok nisam probao automatik i moje mišljenje je bilo da je to za one koji nemaju pojma o vožnji blago rečeno, nakon toga je u familiju igrom slučaja došao automatik kojeg sam mrzio i prije nego sam ga probao, ali bio je benzinac sa dosta konja tako da ga je bilo gušt vozit, a nakon pređenih par tisuća zaljubio sam se i u mercedes i u automatik....i nije istina da ga se ne može vozit brzo i da se ne može kočit mašinom i da se ne može brzo startat i krenut po snijegu...sve sam apsolvirao (možda je na snijegu malo teže, al ne i nemoguće) e da, taj nije imao nikakvu elektroniku..
sad vozim manualca, al da imam izbor mislim da bi ipak uzeo automatik, jer današnja tehnologija je toliko dobra da se s njim može svašta....
i definitivno automatik nije za manje od 120 konja...
|
_________________ Upozorenje: objekti u retrovizoru nestaju velikom brzinom.... |
|
|
|
|
mimy Upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 30 Mar 2005 Poruke: 313
|
|
ja sam za manual...ne znam prednosti i mane ali mi je draz voznje bas u saltanju brzina,automatik mi je glup
|
_________________ B & M |
|
|
|
|
sasaklaric Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 20 Mar 2005 Poruke: 211 Mesto: rijeka
|
|
za jaka auta je suludo da imaju manualac.
npr. imam wv pola i logično je da mi treba manulac. inače bi mi bilo vrlo teško iskoristiti sav potencijal mašine.
dok kod jačih auta koje sam vozio npr. audi a8 4.0 tdi, pajero v8... automatski mjenjač je san snova, mašina uvijek ima snage. a ti se ne moras zajebavat.
stisneš gas i u roku odmah automatski se mjenja brzina u manju i letiš...
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|