:: |
Autor |
Poruka |
crnibiser samotvoja24

|
Godine: 48
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo

|
|
|
|
 |
anabila Upućeni član

|
Datum registracije: 28 Jul 2007 Poruke: 395

|
|
Pozdrav svima!
Vidim da ima dosta komentara o knjigama Balasevica,
a planiram jednu pokloniti pa me zanima koja je najbolja.
Nisam citala nijednu,ali ga slusam,
i vjerujem da su sve izuzetno kvalitetne..
ali ako mozete izdvojiti jednu
|
|
|
|
|
 |
Dostojevski Dobro upućeni član

|
Godine: 48
Datum registracije: 16 Maj 2005 Poruke: 641 Mesto: Novi Sad

|
|
Za nas Ravnicare gradovi okruzeni brdima uvek pomalo lice na gnezda... Iz obzira prema Carsiji Olja i ja smo stigli tog dana Cak na Bas-carsiju, tragajuci za mestom kojim cemo konacno mirno proci zagrljeni. Razlozi iz kojih smo se u jesen sedamdeset devete krili od Sveta danas su potpuno nevazni, a nevazni su naravno bili i u jesen sedamdeset devete, samo sto mi to tad nismo znali... Sve prave su ljubavi... tuzne? Ma, ne, otkud to? Sve prave su ljubavi tajne...Jednostavno smo se uhvatili za isti taksi, kao u crno-belom filmu. Pomislih da je dosla iz Provincije (odakle bi inace autobus vec u pola osam ujutro stigao u Grad?), i gledajuci njen mali zuti kofer, pade mi na pamet mamino prorocanstvo da cu svoju nevestu najsigurnije poznati po tome sto ce citav miraz umeti da upakuje u tufnastu svilenu maramu... Narednih meseci limanski studenjak skrivao nas je kao dobri kaludjer...Da se ne foliramo, ja cak ni u dvadeset i sestoj nisam nesto preterano licio na Princa, ali izvesne Grizele & Anastazije ipak su se opako nameracile na mene, pa sam sa Sindirelom u gluvo doba setao donjom platformom keja, onom koja se ne vidi s puta, i tihim senovitim ulicicama koje su bile sasvim sporedne sve do casa dok Ona nije njima prosla... Tako smo i u Sarajevo posli pod izgovorom nevaznog estradnog dogovora, prihvacenog samo zbog prvog zajednickog putovanja. Nisam joj pustao rucicu ni na tren, slutim da su se Jovana, Jelena i Aleksa upravo tada preslikali s njenog dlana na moj... Vratili smo se nekako drugaciji, kao Tajno Vencani, uramivsi umesto bracne slike nasu fotografiju pokraj One cudne Kucice sta-li-je Oko Koje Se Uvek Okupljaju Narod I Golubovi... Pokraj sedrvana, saznadoh mnogo kasnije...
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|