:: |
Autor |
Poruka |
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
skonio sam ih jer sam video da je tema ne posecena (do sada) + zato jer se sprema reorganizacija auto moto foruma al evo stavicu ih opet....
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
A evo i par slika Mustanga GT-R Concept:
Sta mislite o ovome tek???Izgleda mocno zar ne???
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Uuuuuuuuu, te slike su matore ko dinosaurusi imo sam ih još pre godinu dana... jeste moćan, aj da vidim ko kaže da nije
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
Alexns je napisao/la sledeće: | Uuuuuuuuu, te slike su matore ko dinosaurusi imo sam ih još pre godinu dana... jeste moćan, aj da vidim ko kaže da nije | Znam da su matore al ipak je to do sada najultimativnija verzija mustanga(novog) koju sam ja video zato sam je postavio.
|
|
|
|
|
|
da,da...taj auto skoro što ne jede malu decu
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
Alexns je napisao/la sledeće: | da,da...taj auto skoro što ne jede malu decu | upravo tako...Koliki su mu usisnici na prednjem braniku i masci hladnjaka osecam da moze cak i odrastao covek da prodje kroz nju i to bez da se ogrebe...
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
Što dobijemo kada se vrhunski talijanski dizajneri prihvate američke ikone?
Kada je predstavljen 2005, Ford Mustang najnovije generacije ponovno je uzbudio maštu svih ljubitelja ove 30 godina duge priče o istinskoj američkoj muscle-car legendi. No, osim potencijalnih kupaca, u tom su automobilu inspiraciju pronašli i neki od najpoznatijih dizajnera. Studio Italdesign Giugiaro bio je jedan od njih te je tako, za ovogodišnji L.A. Motor Show (1. do 10. prosinac) pripremljena doista posebna vizija tog automobila. "Čim smo vidjeli novi Mustang, znali smo dvije stvari: to je najbolji model od predstavljanja originala i jednog smo se svakako morali dočepati!", rekao je voditelj studija Italdesign, Fabrizio Giugiaro.
Već 2005. Giugiaro je započeo pregovore s potpredsjednikom Ford Motor Companya, J. Maysom. Rezultat je pred nama i na ovogodišnjem će Los Angeles Auto Show-u biti izložena Giugiarova vizija tog kaubojskog modela. Cijeli projekt, prema tvrdnjama iz torinskog Italdesigna, bio je ubrzan ogromnim entuzijazmom i završen u svega nekoliko mjeseci.
Konceptni automobil već na prvi pogled pokazuje kako se ne radi tek o malo prerađenom Mustangu. Automobil je sada dosta kompaktnijih oblika zahvaljujući smanjenom stražnjem prevjesu te starom Giugiarovom triku - skošenim i zaobljenim uglovima karoserije. Agresivno narančasto obojani koncept širi je od svog izvornika i to 30 mm u prednjem dijelu te čak 80 mm u stražnjem. Time je dobivena dodatna dinamičnost oblika, tlocrtom tipičnim za talijanske automobile.
Unutrašnjost Mustanga Giugiaro je, poput vanjštine, također znatno prerađena. U kombinaciji smeđe i oker kože te uzorcima sa šarama kože divljih konja zasigurno će najviše uživati oni s kaubojskim srcem, a da bi cijela priča ostala u tradiciji moćnih američkih automobila iz prošlih vremena, postavljeno je mnogo kromiranih detalja. Potpuno uživanje u vožnji osigurava stakleni krov čija se površina, bez prekida, nastavlja na vjetrobran.
Ford Mustang Giugiaro Concept pokreće aluminijski 4,6-litreni V8 motor s 3 ventila po cilindru snage povećane na čak 500 KS (serijski 300 KS). Snaga je povećana uz pomoć višeg pritiska kompresora i, dakako, uobičajenim prilagođavanjem elektronike motora. Sve zajedno stoji na 20-colnim naplacima posebnog dizajna s gumama dimenzija 275/40 sprijeda te 315/35 otraga. Studio Italdesign Giugiaro je u razvoj ovog prototipa uložio 30.000 radnih sati.
izvor:autonet.hr
|
|
|
*~*Dixy*~* ~ToRqUe~
|
Godine: 42
Datum registracije: 28 Okt 2006 Poruke: 4248 Mesto: BEOGRAD-CILJ OPRAVDAVA SREDSTVA....i da..._ne diram te, ne diraj me_...
|
|
Sve bi to bilo extra da ima manje te elektronike, uzelela sam se ciste mehanike...Jos malo pa ce kola sama da se voze...
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
Dixy_24 je napisao/la sledeće: | Sve bi to bilo extra da ima manje te elektronike, uzelela sam se ciste mehanike...Jos malo pa ce kola sama da se voze... | to si upravu,i mene silna elektronika uzasno nervira,zbog nje covek sve manje ucestvuje u voznji,sve dok elektronika potpuno ne istisne coveka iz "upotrebe" kao vozaca.....
|
|
|
Rile_Master *Master*
|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
Dixy_24 je napisao/la sledeće: | uzelela sam se ciste mehanike... |
Da neces mozda da ga kupis
Salim se
Svidja mi se dizajn i auto izgleda prelepo samo mi se ne svidja unutrasnjost...Kada treba da se pojavi ovo cudo?
|
_________________ Master |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
rile_master je napisao/la sledeće: | Dixy_24 je napisao/la sledeće: | uzelela sam se ciste mehanike... |
Da neces mozda da ga kupis
Salim se
Svidja mi se dizajn i auto izgleda prelepo samo mi se ne svidja unutrasnjost...Kada treba da se pojavi ovo cudo? | Sto ti se ne svidja unutrasnjost???BAs je kul.BAs opisuje ime MUSTANG...
To je samo koncept,znaci moci ces da ga kupis za ogromnu lovu direktno u Ital Dizajn Studiju ako Ford ne odluci da se nesto slicno pravi.Mada mislim da ce se praviti jer je Ford pomogao ID-u tj Djudjaru tako sto im je cim su ih pitali dao svu mogucu podrsku,cak su angazovali inzinjere iz njihovog SVT tima da im spreme poseban motor za ovo cudo....sad videcemo sta ce se desiti.Svi znamo da su i ItalDizajn i PIninfarina do sada izbacili gomilu koncepata poput:Kale,Sigeire,Naske c2,...al da to nista nije zazivelo do dana danasnjeg jer to nije proizvodjac(Lamburdzini,BMW,Aston Martin,Alfa Romeo,..) hteo da pravi bez obzira sto su ti koncepti(prototipovi)bas privlacili paznju javnosti...
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|