:: |
Autor |
Poruka |
budidobar Upozorenja: 1 od 3 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 3354
|
|
Cute Blondie je napisao/la sledeće: | budidobar...ti si to cini mi se generalizovao malo...ovde je bila konkretno tema zene koje su u potpuno inferiornom polozaju u odnosu na svoje partnere i koje trpe i prastaju sve ( a mnogo ruznih stvari je u opticaju) a same nemaju pravo ni na sta...Postoje osobe koje se ne daju promeniti ma koliko mi zeleli da ih promenimo, i u takvim slucajevima je najbolje otici...A one koje ostaju definitivno jesu ili glupe, ili lude pa da trpe ono o cemu smo kiki i ja u svojim obrazlozenjima prethodnim govorile. |
mislim da nisam.jer..sve se svodi na takozvane "pacenice" , a toga danas nema ako same sebe time neprave . znachi.....
naravuchenije:
taj koji trpi zarad svega drugoga shto je vecini sveto, neka trpi za bolje i nije.sigurno ima nekakav razlog koji popunjava njegov ego. sve ima svoje zashto.a te pacenichke fore sa kukanjem ..bla bla bla..su samo ventili..kao i uvek voda mora negde da otiche
|
_________________ ....zelja je samo moja. da ne bude zabune..lepo vreme i dobro zezenje na sajtu. |
|
|
|
|
Cute Blondie * Belphegor's bitch *
|
Godine: 43
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 2193 Mesto: Beograd
|
|
Pa dobro sad smo se malo bolje razumeli...To i ja kazem ko zeli da trpi i uziva u ulozi "pacenice" i "vecite zrtve" neka ga nek uziva...I naravno da zene same sebe time prave...Ali mislim da ne postoji u takvoj vezi nista sto bi moglo popuniti moj niti ego neke samosvesne zene koja ima samopostovanja i ceni sebe...Ali 100 ljudi 100 cudi...
|
|
|
budidobar Upozorenja: 1 od 3 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 3354
|
|
Cute Blondie je napisao/la sledeće: | Pa dobro sad smo se malo bolje razumeli...To i ja kazem ko zeli da trpi i uziva u ulozi "pacenice" i "vecite zrtve" neka ga nek uziva...I naravno da zene same sebe time prave...Ali mislim da ne postoji u takvoj vezi nista sto bi moglo popuniti moj niti ego neke samosvesne zene koja ima samopostovanja i ceni sebe...Ali 100 ljudi 100 cudi... |
ps:pochinjesh da me osvajash....
|
_________________ ....zelja je samo moja. da ne bude zabune..lepo vreme i dobro zezenje na sajtu. |
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Nemoj da vas ja osvojim oboje, pa da bude svasta!
Elem, to sto je Boka rekla-da li su srecne u vezi/braku (ne ono: srecna sam, imam dete i dobar posao) vec da li su srecne sa svojim muzem/deckom?! I sta sam pitala i jednom moju rodjaku, koja je skolski primer ovakvih zena, a to je: da li ces sutra svoju cerku uciti da radi potpuno isto kao ti? Da li ces misliti i verovati, da on nju voli, ako joj priredi iste stvari koje je tebi tvoj muz, ceo zivot "iz ljubavi" priredjivao!? Odgovor je naravno bio NE.
Pitam se samo zasto!? A sve je pokusavala 15 godina da nas ubedi kako on nju voli, kako je brak i ljubav vredna te zrtve, kako zena mora da zrtvuje sve. I jos jedna kontradiktornost-trudila se i sve davala od sebe da zavrsi fakultet, da bi bila "svoj covek", da ne bi "zavisila od muza" i td, a od muza joj je zavisilo i da li ce ici u wc bukvalno. I stalno nove ljubomorne scene, nova prebijanja, nemanje ni minimuma ljudkse slobode.......Mislim da je zena (posto su obicno one u ulogama "zrtvi", mada nije pravilo) dostojna mnogo lepseg i opustenijeg zivota, nego sto je to ovaj-u ime "ljubavi" na malo cudan nacin.
btw-sve je to radila "zbog dece". Sada, 17 godina od prvog dana braka, dve godine od razvoda-deca ne da je ne postuju, ne da su okrenutija ocu, nego se to ne da porediti. Naravno, cerka joj je rekla: kako ces ti nama dati ikakav primer, kad nisi znala za svoj zivot i za svoju srecu da se izboris! Toliko o postovanju! Toliko o plemenitosti! Sta vise reci!
|
|
|
|
|
|
@ dobrice hvala, drago mi je da se slazemo po ovom pitanju
pinkie je napisao/la sledeće: | Nekada se stvari promene , nekada ne. Izrazi kao gazi po njoj, ponizava je, srozava je....Ne olaksavaju nimalo zeni koja prolazi kroz takav zivot. Naprotiv.Sa takvim zenama, devojkama, treba sesti i drugarski popricati. To pomaze mnogo vise.I nikako ih ne kriviti zbog onoga sto osecaju i zbog onoga sto jesu. Po meni to su zaista veliki ljudi. I nema im se sta zameriti.Da, setih se, neki to nazivaju i mazohistima...Zar je mazohista onaj ko zeli spasiti svoj brak? |
Da ne bude mnogo veliki citat uzela sam samo deo posta koleginice Pinkie (neces mi zameriti) koji moram da prokomentarisem. Ja sam licno sedala sa tim takvim zenama i drugarski pricala mnogo puta, ja i jos ko zna koliko drugih, to pomoglo nije. Te zene/devojke i dalje trpe isto sto su i pre...To da su zbog toga veliki ljudi nije tacno, zbog toga su los primer svojoj deci jer deca kao uzor od malena pre svega dozivljavaju svoje roditelje...Iz tog majcinog ponasanja sta ce nauciti Musko dete ce iz takve kuce poneti saznanje da je normalno ponizavati maltretirati, tuci ili na bilo koji drugi nacin zlostavljati sutra neku zenu sa kojom ce biti u vezi, a zensko dete ce iz kuce poneti to da je normalno da te vrste ponizenja i bola sto emotivnog sto fizickog trpi jer od majke samo to moze da nauci...Pa nisam to ja pametna smislila, postoji deo psihologije koji se time samo bavi i postoje milioni strucnih, naucnih radova na tu temu...One koje su zlostavljane a trpe uvek ce naci opravdanje i razlog zasto ostaju u takvoj zajednici. Makar imale i milion razlog ni jedan nije pravi i to je jedina istina koliko god neko to ne zeleo da prihvati.
To da se stvari nekada promene, nekada ne isto je netacno jer isto je dokazano u praksi miliona slucajeva sirom sveta da agesivni muskarci skloni emocionalnom ili fizickom zlostavljanju partnerki taj sablon ponasanja uvek ponavljaju i to se skoro pa nikad ne menja, to je u njihovoj prirodi, i ne znam zasto zene pojedine zele da zive u iluziji ce bas svojim neizmernim razumevanjem, paznjom ljubavlju i oprastanjem da ih promene, kada je takve ljude skoro pa nemoguce promeniti.
A to da je neko srecan u vezi punoj razumevanja i ljubavi a neko nema taj luksuz pa zivi s onim sto ima...Pa zaista je to toliko bezveze da nemam reci. Pa ako je veza takva da nema razumevanja i da je zena degradirana u toj vezi, onda bolje da je sama (nebitno da li su brak i deca u pitanju). Pa i dete je srecnije ako zivi u normalnoj atmosferi makar s jednim roditeljem nego kada gleda majku koja se muci i trpi bilo sta. Pa zar takav primer zelite deci da budete i zar na tom sablonu ponasanja vasa deca treba da uce i sutra nastave taj zacarani krug A nemojte se zavaravati da nece, jer i to se pokazalo kao pravilo u praksi a na osnovu tih primera (koji su milionski) postoji toliko naucnih studija u psihologiji u prilog tezi koju ja zastupam da je meni zaista smesno i zalosno u isto vreme kada cujem zene koje misle da su "veliki ljudi" zbog toga sto nesto trpe...termini koje je Kiki navela za takve zene jesu grubi, jesu ruzni, jesu uvredljivi ali istiniti i to su epiteti koje su te takve zene same sebi stavile na celo...Sorry ali that's the way it is
|
Poslednja prepravka: Cute Blondie datum Čet Maj 04, 2006 3:27 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
Stop stop stop..odosmo predaleko..niti branim zene koje takva ponizavanja trpe...niti napadam one koje su mnogo samostalnije od njih.Govorimo o dve razlicite stvari.Ja nijednom recju nisam govorila o fizickom maltretiranju ..o batinama o podizanju ruke, alo.Govorila sam o drugim stvarima, koje nemaju apsolutno nikakve veze sa tim. Nisu veliki ljudi oni koji kukaju i kukumavcu na sav glas kako je njima lose a opet ostaju tu. Naravno ako nekoga smatras prijateljem, taj ce ti neko dati savet, pokusati da ti pomogne...ako je pravi prijatelj. Ali neces ici naokolo i kukati o tome kako si dobra i plemenita a on te gazi.Znas kako, bas kao i ona stara izreka da od siromaha nikad neces cuti da nema. Uvek ce onaj ko vise ima vise da kuka.Tako mu to dodje i ovde. Uopste ne treba trpeti fizicka maltertiranja niti srozavanja u pravom smislu reci. Niti bih ja trpela batine i takva ponizavanja na koja je tema otisla. Samo sam rekla da je moj prag tolerancije mnoog visi od praga tolerancije drugih devojaka i zena koje znam.Neko to smatra vrlinom, neko manom, a za mene je to jednostavno tako kako jeste i to je to. Ostajem ,sve dok sam srecna.Ako ikada shvatim da sam nesrecna otici cu i to je to.Bez obzira da li se govori o braku ili o vezi. Apsolutno je nevazno. Nisam mazohista i to sebi u zivotu ne bih dozvolila, ali pricala sam uopsteno Ko voli da se pati, nek se pati. Ko voli da uziva, nek uziva i to je to
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
|
|
|
Ja koleginice nisam ni mislila na tebe jer ja takve stvari ne mogu da znam, i ja sam pricala uopsteno, ja sam samo deo citata tvog iskoristila i nadovezala se na temu koju je Kiki zapocela a i ona i ja smo u svojim postovima mislile na to o cemu smo i govorile... Isto tako kad vec pominjes ja nisam mislila samo na fizicko zlostavljanje ja rekoh a evo da se ponovim emocionalno (sto je nekada i mnogo gore kada je konstantno) i fizicko... A sta je "maltretiranje i srozavanje u pravom smislu reci" za tebe a sta za mene ili Kiki ili neku trecu to je verovatno potpuno razlicita stvar i razlicito to dozivljavamo. Ti si se koleginice sama ocigledno pronasla u ovoj temi i sama si kako mogu da procitam rekla da si donekle jedna od njih (sta god da to znaci).
Ja sam dala odgovor tj. iznela svoje misljenje na temu generalno i uopsteno sta ja mislim i kako se osecam kada je ova tema u pitanju, i na kraju zato forum i sluzi...Ko se pronasao tu sta ja da radim. Ja nisam zaista mislila na tebe niti sam tebe tu svrstala jer kako bih ja tako nesto i mogla...svasta...pa samim tim nema potrebe da stopiras pricu bilo ciju jer niko (bar ja) se ne obraca nikom licno ovde, svi samo iznosimo svoje misljenje, i niko ko se ne nalazi pogodjenim mojim ili bilo cijim recima nema ni razloga da se oglasava na taj licni nacin povodom necijeg posta zar ne
A hvala bogu da se i slazem sa tobom povodom dela
pinkie je napisao/la sledeće: | Ko voli da se pati, nek se pati. Ko voli da uziva, nek uziva i to je to |
A kada se vec vodi polemika o ovome cisto da kazem i da me zaista zbunjuje koliko mnogo kontradiktornosti ti imas u ovom isvom prethodnom postu
|
Poslednja prepravka: Cute Blondie datum Čet Maj 04, 2006 3:22 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Pa pinki-nije tema samo o batinama. Batine nisu toliko ceste, koliko drugi vid ponizavanja, koliko uskracivanje slobode, koliko psihicko maltretiranje (ljubomorisanje, spustanje, nepostovanje...). To su mnogo cesci oblici, a meni nemaju puno razlika u poredjenju sa batinama. Jer-samar boli, ali kratko. A ponizenje, ruzna rec, terorisanje psihicko, ljubomorisanje, nipodistavanje nekih normalnih, ljudskih potreba-ima mnogo vecu stetu. Bar po mom misljenju. I lakse bih mu mozda oprostila samar, nego da me terorise psihicki. Jer, desi se i najboljem roditelju da zvekne ponekad svoje dete. I niko ne moze da kaze, da ga roditelj ne voli, jer ga je zveknuo jednom. Kratak fitilj, svi ponekad puknemo brze, pa se i ruka odkaci. Ali da li ces reci da je normalan roditelj onaj koji detetu uskracuje bez ikakvog razlga, druzenje sa nekom osobom, odlazak kod prijatelja, druzenje sa ljudima preko interneta, koji ce mu praviti scene jer je nezadovoljan svojim zivotom?! Da li ces podrzati da je roditelj normalan, koji dovodi dete u situaciju da ga bukvalno trpi i stalno mu oprasta!? Ja mislim da ni ti, niti bilo ko drugi ne moze da kaze da je taj roditelj normalan i da to radi iz ljubavi prema detetu. To nije ljubav, to je bolest. A kako onda podrzavate to u ljubavi?! Ej pazi, sama rec govori dovoljno za sebe "ljubav"! Kao asocijaciju na sta koristite tu rec? na trpljenje? Na prastanje? Na bol? Patnju?...ja ne. Meni je ljubav......ljubav. Rec koju koristim, samo kada opisujem nesto najlepse, najcistije, najsrecnije!
Cini mi se pinki, da ti kao da sebe opravdavas negde u svom postu! A niko te nije prozvao. Svi mi pricamo uopsteno i o primerima nekih osoba koje poznajemo. Jedino ti pricas o samoj sebi, pa mi malo cudno to. Ovo je tema kao i svaka druga, o nekim svakodnevnim pojavama u drustvu, a ne o nekoj odredjenoj osobi. Ja znam da je tebi prag tolerancije mnogo visi (ja bih rekla: mnooooooooooooooooogo, mnogo visi) od recimo mog, ali ne znam gde si e ovde nasla prozvanom (ako jesi, a ja sam tako razumela)
|
Poslednja prepravka: knknpnkn datum Čet Maj 04, 2006 3:30 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
ma u svakom slucaju vidim i sama da se oko vecine napisanog slazemo, samo sto ja to iznosim na drugi nacin.. nisam se ni ja licno tebi obracala, iako sam pisala u drugom licu jednine, kazem to je sve bilo uopsteno. Ne smatram ja sebe prozvanom ni u kom slucaju,daleko mi lepa kuca. Nemam se potrebe opravdavati vec jednostano definitivno jesam jedan od pobornika spasavanja veze/braka, bez obzira na sta se to odnosilo.Ponavljam, ne trpeti svakojaka ponizenja i uvrede, zadrzati svoje dostojanstvo iznad svega, a opet ne biti isuvise ponosan i izgubiti nesto sto ima kakvu takvu vrednost.
I da iznad svega, ne bih smela kriviti neke druge koji imaju cak i visi prag tolerancije od mog. Jednostavno svako ima svoje razloge, pa zbog toga nemam srca nikoga osudjivati, niti braniti. U svakom slucaju, ova tema ionako nije bila posvecena meni te se sklanjam kako bi i drugi mogli da kazu svoje misljenje.Pozdrav koleginicama, i nadam se da se u svakom slucaju razumemo
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
joki_carica Upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 30 Apr 2006 Poruke: 332 Mesto: my own world
|
|
Jako dobra tema, nema shta...
Ja koliko kod se trudila da razumem te zene, jednostavno ne mogu da nadjem izgovor za njih...
O.K., voli ga, pa mu prashta, ali sve ima svoje granice. To nije zdravo za vezu. Ja kontam da su u vezi najvazniji kompromisi. U vezi dajesh i uzimash podjednako...
Mislim da je nekad bolje pustiti vezu/brak da propadne nego izgubiti svoje ja.
Ali, ne rade to samo zene... koliko je samo mushkaraca koji su u takvoj situaciji...
Ja lichno mislim da su takve osobe slabe i da se boje suochavanja sa problemima pa samo zazmure pred njima...
naravno, nisam imala nameru nikog da uvredim, to je samo moje skromno mishljenje...
|
_________________ [img]http://img.freecodesource.com/gallery/images/banners/prod_136_2274.jpg[img/] |
|
|
|
|
Belphegor Cute Blondie's devil
|
Godine: 39
Datum registracije: 22 Avg 2005 Poruke: 3385 Mesto: Beograd
|
|
Mnogo ima da se navodi ali ovako, u potpunosti se slažem sa Cute i knknpnkn u svakom pogledu.
knknpnkn je napisao/la sledeće: | Elem, moje pitanje je: sta vi mislite o takvim devojkama/zenama! Da li mislite da su one stvaro "svetice"? Ili mislite da su "glupe guske" koje nemaju samopostovanja, nisu dovoljno jake, pametne su, pretarno dobre, ali ne glupe........??? Kakvo je vase misljenje o njima?! Kako ih gledate? Da li ste i same takve? Da li vas nerviraju? Da li mislite da je to normalno? Da li ih postujete?! |
Šta mislim o njima....hm.... Pa bre, naš narod ima baš dobru izreku za to "Ako je ovca neka je šišaju" i u potpunosti se slažem sa tim. Koje crne svetice, nema tu ni govora o sveticama. Za mene su to najveće guske na svetu. Pa ako ona ne poštuje sebe šta onda može da očekuje od drugih?! Takve žene nemaju ni malo mozga u tim svojim glavama, jer da ga imaju, onda bi se suprostavile. Pa doba patrijarhata je odavno završeno, bar za mene, i više bih voleo devojku/ženu koja ima neke svoje stavove, buni se za svoja prava a ne neku koja će u svemu, ali bukvalno u svemu, da me podržava. Pa šta sad, ja treba da odem i da švrljam okolo, da poje**m pola grada a ona da me dočeka kod kuće sa osmehom, iako zna sve to, i da mi kaže "u redu je" Ma daj molim te. Jadna ona deca koju ta majka vaspitava.
To po meni nije uopšte normalno i strašno me nervira a poštovanje...hm.... kao što sam već rekao, kako da poštuješ i ceniš nekog ko sam sebe ne ume da poštuje i ceni
Nema bre tu nikakve dobrote i nikakvih izgovora. Pa baš zbog dece je najbolje da se takva veza okonča što pre.
Ne mogu da shvatim da postoje žene koje trpe takve stvari, iako i sam znam par njih koje to rade, bilo fizičko bilo psihičko maltretiranje. Pa koliki kreten treba da budeš da bi se non stop vraćao nekom ko te maltretira To dođe isto kao da robuješ nekom i on može da radi sa tobom šta njemu padne na pamet. E 'oće, ali juče.
A ono, "pa voli me on"....hehe..... najveća zabluda. Pa samo bi debil to rekao posle svog tog maltretiranja. E takvih žena se ja užasno grozim i uopšte ih ne žalim. Neka ih bre maltretiraju na bilo koji način ako su "guske" i ako ne umeju da se pobune.
Pa da ja prevarim svoju ženu nekoliko puta i da je maltretiram i da mi ona posle svega kaže "u redu je" ili "nema veze ja tebe i dalje volim" pa najurio bih je istog momenta. Da sam hteo roba ne bih je ženio već bih je uzeo kao poslugu....
|
|
|
|
|
|
Belphegore je napisao/la sledeće: | Mnogo ima da se navodi ali ovako, u potpunosti se slažem sa Cute i knknpnkn u svakom pogledu.
knknpnkn je napisao/la sledeće: | Elem, moje pitanje je: sta vi mislite o takvim devojkama/zenama! Da li mislite da su one stvaro "svetice"? Ili mislite da su "glupe guske" koje nemaju samopostovanja, nisu dovoljno jake, pametne su, pretarno dobre, ali ne glupe........??? Kakvo je vase misljenje o njima?! Kako ih gledate? Da li ste i same takve? Da li vas nerviraju? Da li mislite da je to normalno? Da li ih postujete?! |
Šta mislim o njima....hm.... Pa bre, naš narod ima baš dobru izreku za to "Ako je ovca neka je šišaju" i u potpunosti se slažem sa tim. Koje crne svetice, nema tu ni govora o sveticama. Za mene su to najveće guske na svetu. Pa ako ona ne poštuje sebe šta onda može da očekuje od drugih?! Takve žene nemaju ni malo mozga u tim svojim glavama, jer da ga imaju, onda bi se suprostavile. Pa doba patrijarhata je odavno završeno, bar za mene, i više bih voleo devojku/ženu koja ima neke svoje stavove, buni se za svoja prava a ne neku koja će u svemu, ali bukvalno u svemu, da me podržava. Pa šta sad, ja treba da odem i da švrljam okolo, da poje**m pola grada a ona da me dočeka kod kuće sa osmehom, iako zna sve to, i da mi kaže "u redu je" Ma daj molim te. Jadna ona deca koju ta majka vaspitava.
To po meni nije uopšte normalno i strašno me nervira a poštovanje...hm.... kao što sam već rekao, kako da poštuješ i ceniš nekog ko sam sebe ne ume da poštuje i ceni
Nema bre tu nikakve dobrote i nikakvih izgovora. Pa baš zbog dece je najbolje da se takva veza okonča što pre.
Ne mogu da shvatim da postoje žene koje trpe takve stvari, iako i sam znam par njih koje to rade, bilo fizičko bilo psihičko maltretiranje. Pa koliki kreten treba da budeš da bi se non stop vraćao nekom ko te maltretira To dođe isto kao da robuješ nekom i on može da radi sa tobom šta njemu padne na pamet. E 'oće, ali juče.
A ono, "pa voli me on"....hehe..... najveća zabluda. Pa samo bi debil to rekao posle svog tog maltretiranja. E takvih žena se ja užasno grozim i uopšte ih ne žalim. Neka ih bre maltretiraju na bilo koji način ako su "guske" i ako ne umeju da se pobune.
Pa da ja prevarim svoju ženu nekoliko puta i da je maltretiram i da mi ona posle svega kaže "u redu je" ili "nema veze ja tebe i dalje volim" pa najurio bih je istog momenta. Da sam hteo roba ne bih je ženio već bih je uzeo kao poslugu.... |
Mislim sta tebi reci sem =D> :kapa: Ali ja sam znala da si ti pametnica pa nisam nista drugo ni ocekivala srce pametno (p.s ja moram tebe tako pametnog da usvojim)
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|