:: |
Ukinuti gradjansko vaspitanje i versku nastavu u skoli? |
DA |
|
14% |
[ 7 ] |
NE |
|
48% |
[ 24 ] |
UVESTI OCENE |
|
24% |
[ 12 ] |
BAS ME BRIGA,SVEJEDNO MI JE |
|
14% |
[ 7 ] |
|
Ukupno glasova : 50 |
|
Autor |
Poruka |
zvezdaza Dobro upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 20 Mar 2006 Poruke: 525 Mesto: Zajecar
|
|
Deca se muce, za dz
Ako vec mora da se muce nek uvedu ocene
|
|
|
princeca Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 19 Mar 2006 Poruke: 46
|
|
pa meni je svejedno ja idem kao na gradjansko ali me tamo nikad nema
|
|
|
|
|
|
zvezdaza Dobro upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 20 Mar 2006 Poruke: 525 Mesto: Zajecar
|
|
I moja cura ide tako kao ti, ali zato ima 14 neopravdana izostanka, sve je skupila zbog tog nebitnog predmeta, srecom sto ga ja nisam imao!
|
|
|
djapeman Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Apr 2005 Poruke: 72 Mesto: Нови Сад - Србија
|
|
Ја сам био последња генерација која није имала ни Веронуку ни Грађанско.
Слажем се да треба да буду изборни предмети, а на родитељима је да своју децу васпитају тако да она похађају један од ова два предмета, јер мислим да су корисни...
|
_________________ Само слога Србина спасава |
|
|
|
|
margitrad Upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 25 Maj 2006 Poruke: 326
|
|
|
|
|
vive *plavušica*
|
Godine: 34
Datum registracije: 15 Maj 2005 Poruke: 6528 Mesto: ''....Med javom i med snom...''
|
|
Ja idem na versku nastavu i uopste se ne kajem sto sam to izabrala!
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
marionovisad je napisao/la sledeće: | Ucenici srednjih skola treba da se odluce za jedan od ova dva predmeta,koji ce slusati i imati dodatnu obavezu.
Da li je to predmet koji treba ukinuti ili ostaviti,ili jednostavno ne pitati ucenike o tome?? |
Mislim da su to predmeti koje svakako treba ostaviti. Zalosno je sto danasnja omladina jako jako malo zna o crkvi, obicajima, o svojoj tradiciji, ali zato se uci mnogo vise o nekim tamo zemljama i nacijama.No da se ne udubljujem u neke druge rasprave i da ne idem u off topik.U redu, ne zele svi versku nastavu, onda im ostaje druga opcija...ali treba ih ostaviti. Bar je to moje misljenje
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Drago mi je da se vratila veronauka u skole. Posle 60 godina tesko je ponovo obnoviti tradiciju i verovanja naseg naroda, pa cu morati i ja da ucim zajedno sa decom. S tim sto cu, izgleda, ja morati da ih naucim "Ocenas" na crkvenoslovenskom. I to su pojednostavili. Cujem da danas katihete ["veroucitelji"] uce decu "Ocenas" na srpskom, ali tako nije bilo kad sam ja bio mali...
A gradjansko vaspitanje... Tja! To su ovi novi politicari uveli umesto marksizma. Da i oni imaju svoj predmet u skolama. Trla baba lan...
|
|
|
anydjovani Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Jul 2006 Poruke: 11
|
|
Mislim da ih treba ukinuti. Ti predmeti su kod mene nocna mora... oba profesora su kreteni i moram da ucim vise veronauku nego istoriju npr.
Veronauka mi ne verovatno oduzima vreme, a da ne pominjem to sto nema ocena a ima neopravdanih
|
|
|
|
|
|
MISS_J ELeCTRiC_ChiCK
|
Datum registracije: 16 Mar 2006 Poruke: 3261
|
|
Mislim da treba ostaviti i jedno i drugo...Ali da se ne uvode ocene.
|
|
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
Treba da budu zastupljeni u školi, ali isto tako mogu da budu i kontraproduktivni.
Oni decu uče poštenju, ljubavi, toleranciji, i deca će sve to upijati.
Onda će posle toga izaći u realan svet i reći: Pa gde je ta tolerancija, ljubav, netrpeljivost kojom su nas učili.
To isto se desilo Šandoru La Veju, jednom od najvećih satanista 20. veka.
On je bio fanatik za Bibliju, hiperinteligentna osoba( govorio je latinski, svirao klavir ...).
I kad je došao u realan svet, zaposlio se kao balističar u policiji, video je preklane vratove, prerezane vene, najmonstruoznija ubistva...
Tada se upitao: Gde je ovde Bog, gde je ovde ono čemu su me učili.
I otišao je u drugu krajnost, osnovao je satanističku crkvu.
|
|
|
m1l1ja Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Jun 2006 Poruke: 39 Mesto: Priboj
|
|
Ja sam sada u srednjoj izabrao veronauku, postoje pre svega licni razlozi, jer uvek je pozeljno nauciti nesto o svojoj veri a u isto vreme i svom poreklu. Gradjansko,hm
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|