:: |
Autor |
Poruka |
vecadok Prijatelj foruma

 |
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd

|
|
Špargle sa holandskim sosom
Potrebno vam je:
625 grama špargli
so i biber
1 kriška limuna za ukrašavanje
Za holandski sos:
600 ml vruće vode
1 kašika limunovog soka
1 kašika belog vinskog sirćeta
4 žumanceta
150 grama neslanog putera
Priprema:
Očistite špargle, odsecite tvrde delove i povežite ih koncem u četiri vezice.
Uronite špargle u dubok lonac uspravno, tako da vrhovi budu iznad vode i kuvaju se u pari. Poklopite i kuvajte 8-10 minuta dok špargle malo ne omekšaju.
U međuvremenu pripremite holandski sos:
u mikser ulijte predviđenu količinu vruće vode i nakratko uključite, kako bi se posuda mešalice zagrejala. Izlijte vodu i obrišite posudu.
U posudu uspite limunov sok i sirće, dodajte žumanca i kratko izmiksirajte. Ne prekidajući rad miksera, postepeno ulijte rastopljeni puter i mešajte dok smesa ne postane gusta i povezana. Začinite.
Pre posluživanja, odstranite konac sa špargli. Sos rasporedite u zagrejane tanjire, poslažite špargle i ukrasite kriškom limuna.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
 |
vecadok Prijatelj foruma

 |
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd

|
|
A sad, ako ovo nije dosta od mene danas,
daću oglas za jednog holandskog kuvara
pa ću i ja da naučim nešto više
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
 |
komshinica Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 48
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 163

|
|
Yaco, umes li da pravis bitterballen? Ne da isprzis smrznute kupljene (nema kod nas da se kupi:( ) nego bas da ih napravis?
|
_________________ Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase! |
|
|
|
 |
soniuccia Dobro upućeni član

 |
Godine: 41
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 720 Mesto: Negde

|
|
Kuvani krompir sa sargarepom i lukom
oko 1,5 kg krompir
oko pola kg sangarepe i oko do pola kg crni luk
sve se stavi u povecu serpu sa vrlo malo vode poklopi se i kuvati oko pola sata dok sve ne omekne,kuvati na tisoj vatri,pa kad je skuvano sve izpasirati staviti u zavisnosti da li ste vegeterijanac ili ne mali butera i kravljeg mleka aliu toliko da ostane malo suvlje,ili sojino mleko i neku biljnu masnocu sve dobro izmesati i jesti sa przenim cuftima ,pecenom ribom ili samo bez ikakvog dodatka,a da so i biber po ukusu
starinska torta sa jabukama
250gr brasna
250 gr secera
100 gr ovsenih pahuljica
250 gr butera(ili neka biljna masnoca
malo prasak za pecivo
pa sve sastojke izmesati sa otopljenim buterom,staviti u formu za pecenje,najbolje de se skida krug,pa odozgore staviti oko pola kg kiselih jabuka koje su isecene na kriske i uvaljane u secer i cimet,
moze i nesto od suvog voca da se izmesa sa jabukaama i orasi ,i drugo kostunjavo voce.peci u zagrejanoj rerni prvih 10 tak min na oko 240 c pa smanjiti na 160 C i peci jos oko 50 min
ja je licno volim sutradan onda imaju jabuke vreme da s e stope sa testom pazite koji nosite proteze korica je malo tvrdja
|
_________________
 |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|