:: |
Autor |
Poruka |
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Svaki covek je rodjen slobodan i ko to moze da mu zabrani i uskrati osim njega samog? Ako i upadnemo u neku vrstu "ropstva" to je samo plod nasih odluka. Sad pitanje je da li recimo taj racun koji mora mesecima da se isplacuje neko stvarno dozivljava kao ropstvo ili ipak vise vrednuje one 2 nedelje na odmoru i ponovo bi ucinio isto tako nesto. Zato treba prvo u sebi razjasniti sta zelimo i sta ima veci prioritet za nas, a razlikujemo se od osobe do osobe, kao i nasi prioriteti i zelje. U tom slucaju, to je dar od Boga. Kada se pametno zna manipulisati tom slobodom u skladu sa onim sto za nas znaci sloboda.
A sto se tice slobode koju drugi ljudi mogu da nam uskrate i koja nije plod nasih i samo nasih odluka, ona zavisi od toga koliko dozvoljavamo drugima da nam osporavaju zelje. Moj temperament i nacin razmisljanja je takav da ne moze niko da ih zauzda. Tu je i moja sloboda, i da, i nju dozivljavam kao dar.
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
colosos Upućeni član
|
Datum registracije: 04 Jul 2005 Poruke: 302 Mesto: Pozarevac
|
|
Bez slobode si pola coveka, pa valjda smo osetili shta znaci sloboda za vreme bombardovanja, a i Markovog haraca u Pozarevcu ili Zlobinog u Srbiji.
Nema disanja bez slobode, ni zivota vrednog zivljenja.
|
_________________ "Nasloni svoje vreme na moje,
duže će večnost trajati kada smo zajedno." |
|
|
|
|
kanddo Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Jan 2006 Poruke: 24
|
|
u svakom slučaju je dar. svrha čovjeka je da ima slobodu. važna je i sloboda mišljenja jer ne treba vrijditi ona " nemaš što da misliš drugi misle za tebe".
|
|
|
|
|
|
Curly_Angel Dobro upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 725
|
|
Sloboda je dar od boga..ali onome ko nezna da je iskoristi definitivno predstavlja najvece zlo..Pa sad kako kome...
|
_________________ Ko to kaze da Andjeli nisu chupavi??? |
|
|
|
|
crobutton Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Feb 2006 Poruke: 21 Mesto: Varaždin
|
|
npr - sloboda govora!
prividna sloboda koju ti omogućije demokracija temeljena na moralu i čovjeku - a svejedno ako kažeš nešto "neobično" završiš ili prebijen, ili u zatvoru, ili pusti mašti na volju! za vrijeme kad govoriš svi te slušaju i to je dar boga - al kad umukneš dolazi propast kakvu ni ne očekuješ! dobiješ dosje koji svako može vidjet pa nđi onda posao - bez posla nema para - baz para nema muzike - bez muzike ne postojiš!
|
_________________ Alo veseli ljudi! |
|
|
|
|
M@RCHELLO MUSIC WIZZARD
|
Godine: 37
Datum registracije: 30 Dec 2005 Poruke: 3300 Mesto: Odzaci
|
|
Definitivno dar.........................slobodu treba na pravi nacin iskoristiti...........zato postoji prividna sloboda i prava sloboda
|
|
|
merymca Odomaćeni član
|
Godine: 48
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 1249 Mesto: da mi je u 'PUSTINJU'
|
|
dar a na nama je dali čemo je pretvoriti u zlo....
|
|
|
|
|
|
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
[B]previse slobode ubija slobodu
imamo pravu na slobodu ali ne gaziti po slobodi drugih.
i ne mozemo raditi sve sto nam padne na um,ne daj boze da je tako.
gde bi nam bio kraj? [B]
|
|
|
|
|
|
RunnerSG Upućeni član
|
Datum registracije: 09 Jun 2006 Poruke: 426 Mesto: ...tamo gde ti nisi...
|
|
Pa naravno da je sloboda najvece blago i dar od Boga, kako bi ti bilo da si zatvoren ili da si u zatvoru, ili da si neciji rob??? Razmisli???
|
|
|
|
|
|
Mladen 7 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 94 Mesto: Koprivnica
|
|
Sloboda je dar od Boga, jer da on nije želio da radimo što želimo, ne bi nam je dao
|
_________________ We ride together, we die together, Bad Boys for life |
|
|
|
|
autentični srpski junak Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 52
Datum registracije: 08 Jan 2007 Poruke: 249 Mesto: SENJE - Ćuprija
|
|
sloboda je dar Božiji...
nemojmo je zloupotrebljavati...
|
|
|
|
|
|
Nikola_BG Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 96
|
|
Slobaodan covek je covek sa obavezama!
Obaveze,rad ispunjuju zivot!
Sloboda-dar od Boga!
|
_________________ Volim narodnjake |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|