:: |
Autor |
Poruka |
dinsa Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 14 Mar 2005 Poruke: 7

|
|
hvala na objasnjenjima,pomogli ste jos nekome
|
|
|
|
|
 |
cika Kure Majstor

|
Godine: 53
Datum registracije: 25 Feb 2005 Poruke: 6913

|
|
I ja imam isti problem. Cim mi padne imunitet tj kad sam nesto kenjkav ujutru pri umivanju mora da mi krene krv i to onda traje 5 -10 minuta najvise. Nekad pomogne pritisak prstima na nosnu kost a nekad ne vec samo stane kao da ima neki ventil
|
|
|
|
|
 |
iligor Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 31 Mesto: Podgorica

|
|
Ja imam 27 godina, a nos mi povremeno krvari otkad znam za sebe. Ja samo stavim mali tampon od vate ili malo parce maramice, sacekam da krv koagulira, jedno 15 min i krv obicno stane.
Mislim da je pogresno da se lezi, jer se onda krv sliva niz grlo.
|
|
|
|
|
 |
miretheking Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 31 Dec 2004 Poruke: 135 Mesto: Tuzla

|
|
to je ozivljno i nebi to trebo rjesavat odje
|
_________________ željezničar nk |
|
|
|
 |
sasa1974 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 18 Mar 2005 Poruke: 5

|
|
Sve je to povezano sa visokim pritiskom i slabim kapilarima. Mozda je tako i bolje nego da se izlije negde drugde!
|
|
|
|
|
 |
Mravac Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 03 Okt 2004 Poruke: 6

|
|
Imam isti problem vec 10tak godina, bio na svim mogućim pretragama i rekli mi da je sve u redu i da bi trebalo proći. Da imam malo slabije kapilare i to je to.
|
|
|
|
|
 |
zefir Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 47
Datum registracije: 24 Maj 2005 Poruke: 18

|
|
kad sam bio mali to mi se cesce desavalo kad su velike vrucine glavobolje ali to je proslo samo od sebe mozda sam imao slabiju krv.
|
|
|
|
|
 |
Velkovski Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 03 Jul 2005 Poruke: 9

|
|
I mom bratu se cesto desava, iso je i na ispitivanja ali kazu da je sve uredu, ali da ima slabije kapilare..
|
|
|
|
|
 |
veljkozec Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 03 Jul 2005 Poruke: 3

|
|
ja imam problema sa tim, sto mi se često desna nozdrva skroz zaglavi i to mi ometa disanje, ali u njoj se ne nalazi nista nego kao da mi se kost nekako poprecila i raste mi u pogresnom pravcu
|
|
|
|
|
 |
*kissy* *zauvijek njegova*

|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna

|
|
Krvarenje na nos česta je pojava i gotovo da nema čovjeka koji ga nije barem jednom iskusio. Više od 90% krvarenja na nos prestaje spontano, a samo 10% zahtijeva liječničku intervenciju. Uzroci su mu različiti - od ozljeda do bolesti.
Osobu koja krvari na nos potrebno je, prije svega, smiriti. Prva pomoć sastoji se od pritiska prstima. Palcem i kažiprstom uhvati se nos i čvrsto stisne u trajanju od dvije do tri minute. Glava mora biti sagnuta naprijed, a na vrat je poželjno staviti hladan oblog.
Prevencija krvarenja na nos sastoji se u pravilnom ispuhavanju nosa. U doba virusnih infekcija i prehlada nije poželjno pretjerati s kapima za nos, čija dugotrajna primjena može dovesti do oštećenja sluznice nosa. Kako i povišeni krvni tlak može uzrokovati krvarenje iz nosa, takvi bolesnici trebaju nastojati redovitim uzimanjem lijekova spriječiti veće oscilacije krvnoga tlaka. Posebno je potrebna redovita kontrola osoba koje dugotrajno uzimaju terapiju protiv zgrušavanja krvi.
izvor:zdravstevena njega bolesnika
|
|
 |
Aleksica Banovan! *Vestica sa bicem*

|
Datum registracije: 11 Jan 2007 Poruke: 1626 Mesto: Sarajevo

|
|
meni se stvarno nikad nije desila krv iz nosa al cula sam da je gadno, i da boli
|
_________________ *Leptiri u mom stomaku*
*uvek me na tebe potsete*
*Ja ih uspavam na foru*
*al te osete*
*Onda potonem u sebe*
*negde dole sretnem tebe*
*pa se slike ko komadi ostrog stakla*
*zariju u dlan* |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|