www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Recepti od mlevenog mesa
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 46

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2005 11:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bosanski cevapi

Sastojci:

*450 g ovcetine
*150 g govedine
*40 g luka
*4 g papra
*12 g soli

Za somun ili lepinu:
*goveda juha ili juha u kocki


Uputstva

Meso oprati, rasijeci na komadice 3x3 cm i samljeti u stroju. Mljeveno meso miješati rukom 15-20 minuta uz dodavanje zacina.
Smjesu ostaviti da odstoji nekoliko sati pa cak i dan, a zatim praviti cevape.
Cevapi se peku na obicnom roštilju namazanom slaninom ili uljem, po prilici 4-7 minuta, a na elektricnom roštilju oko 10 minuta. Za vrijeme pecenja dovoljno ih je okrenuti dva puta. Kada su gotovi, posipati ih paprom, a prema želji mogu se posipati i kosanim zelenim peršinom.
Uz cevape se daje kao prilog mladi ili isjeckan luk. Mogu se poslužiti i sa svježim rajcicama, zelenom salatom ili pecenim zelenim paprikama, kao i sa senfom.
Bosanski cevapi poslužuju se u somunu (lepini) koji se prethodno umoci u mesni sok. Mesni sok možete napraviti i od govede kocke za juhu. Najlakše je pola kocke staviti u 2 dcl vode i na 500W zagrijati u mikrovalnoj 1-2 min.



_________________
 
tascha
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 26 Mar 2006
Poruke: 72

nepal.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 28, 2006 9:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jedan super jednostavan i super ukusan recept su palacinke sa mljevenim....napravite 8 palacinka koje nadjevate smjesom od pola kila na ulju i luku proprzenog mljevenog mesa (kojem ste naravno dodali sol, vegetu, papar i malo persuna)...nadjevene palacinke slagati u vatrostalnu posudu, odozgo posuti ribanim sirom i zapeci 15-tak minuta u pecnici, ma za prste lizat
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 15, 2013 6:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ćufte punjene slaninom i trapistom



Po izgledu obične ćufte a kad ih presečete kreće miris suve slanine. Ćufte punjene suvom slaninom i trapistom imaju potpuno drugačiji ukus od običnih, imaju onaj specifičan divan šmek.




* * * Sastojci:* * *



500 gr. mlevenog mesa

sredina od pola starog hleba

1 jaje

3 kašike prezle


začini

3 kriške suve slanine

12 kockica sira



* * * Priprema: * * *



Mesu (ovde je korišćeno ćureće mleveno meso) dodati stari hleb (izmrvljen), prezlu, jaje i začine pa sve sjediniti i izmesiti da se svi sastojci spoje.

Slaninu iseći na sitne kockice.

Od ove smese se dobije otprilike 12 većih ćufti, bar sam ja tako dobila, zato sam i napisala 12 kockica sira.


Uzimati meso pa ga raširiti na dlanu.

Na sredinu staviti malo slanine, kockicu sira i odgore još malo slanine pa ih zatvoriti, sve ivice spojiti u sredinu, oblikovati u rukama ćufte pa ih poslagati u pleh, okolo poslagati krompir.



Krompir posoliti, usuti 1 čašu vode i 1/2 čaše ulja pa staviti u rernu na 200 stepeni da se peče.

* * * Posle pola sata pečenja okrenuti ćufte i peći još pola sata. Ako je potrebno u toku pečenja doliti malo vode. Srevirajte vruće. * * *



Prijatno!



Punjene ćufte sa sirom


.


Punjene ćufte sa sirom ili punjenjem kojim odaberete sigurno će osvežiti staru verziju običnih ćufti i uneti neki novi ukus na vašoj trpezi.




* * * Sastojci:* * *


300 gr. mlevenog mesa

3 parčeta starog hleba

malo mleka (1/2dl)

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

vegeta,


so, biber,

persun

feta sir

jaje,

brasno,

mrvice




* * * Priprema:* * *



Hleb usitniti pa potpiti sa mlekom, dodati meso, sitno iseckan crni i beli luk. Dodati vegetu, malo soli, biber i jedno jaje pa umestiti cufte.

Ostaviti u frižideru sat vremena pa izvaditi i premesiti smesu.

Feta sir iseckati na kockice pa uzimati smesu od mesa i praviti ćufte, busiti prstom pa stavljati sir i rukama ih oblikovati.


Gotove ćufte valjati u brašno, jaje pa u mrvice i tako ih peći.

* * * Isključivo koristiti feta sir jer se on pri pečenju ne topi.Punjene ćufte sa sirom posužiti tople. * * *




Prijatno!



Ćufte


Jedno brzo jelo. Ćufte ćete napraviti za čas i dok se budu pekle spremiti krompir. Za pola sata ručak gotov.





* * * Sastojci:* * *


[I]500 gr. mlevenog mesa

sredina od pola starog hleba

1 jaje

začini po ukusu



* * * Priprema:* * *

U posudu staviti meso i dodati mu izmrvljen hleb, dodati jaje i začine po ukusu (suvi začin, so, biber) i sve dobro promešati i sjediniti.

Od dobijene smese praviti loptice pa ih malo stisnuti izmedju dlanove i oblikovati ćufte.




Peći ćufte na zagrejanom ulju.

* * * Servirajte ćufte uz krompir ili pirinač uz neku salatu. * * *



Prijatno!



Ćufte od praziluka





Ćufte od praziluka su odlične kao toplo predjelo ili prilog mesu. Ako ih pravite sitnije možete da ih poslužite na parčetu bageta sa majonezom, mogu da budu posne i mrsne. U ovom slučaju su mrsne jer se pohuju, bez pohovanja eto vama posnog predjela ili priloga.






* * * Sastojci:* * *


2 dl ulje

3 kom crni luk

3 kom praziluk

1 šolja integralni pirinač

so


biber

peršun

brašno

jaje

prezle za pohovanje




* * * Priprema:* * *


Luk i praziluk obariti,odstraniti vodu pa ih izmiksirati.

Integralni pirinač takodje obariti i procediti.


Pomešati luk i pirinač,dodati so,biber i peršun i ostaviti da odstoji 20- ak minuta. praviti kuglice i pohovati ih.

* * * U slučaju da pravite posne umesto pohovanja valjajte ih u brašno posmešano sa prezlom i pecite. * * *




Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Recepti od mlevenog mesa Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon