www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Madjarska kuhinja
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 5:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovane palacinke punjene mozgom

Sastojci za 4 porcije
za 4 porcije
- 1/2 kg mozga
- 1 glavica luka
- 2 do 3 jajeta
- 18 do 20 slanih palačinki
- prezla

Priprema
Ispečemo palačinke bez šećera. Mozak (teleći ili svinjski) očistimo od opne i iskuvamo u slanoj vodi. Kad se ohladi, ispasiramo ga i pomešamo sa seckanim lukom, koji smo predhodno upržili na ulju ili masti. Dodamo toj masi i malo prezle i sve dobro izmešamo.
Palačinke, koje punimo sa ovako pripremljenom smesom, na krajevima zatvorimo da fil ne izađe. Posle toga ih uvaljamo u umućena jaja, zatim u prezlu, te propržimo na vrelom ulju.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 5:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pusta-tava
Sastojci za 2 porcije
-4 jaja
-15 dag kuvane šunke
-2 paprike-babure
-5 većih pradajza
-majčina dušica
-peršunov list
-mast
-biber
-so


Priprema
Luk nasecite na kolutove, a očišćenu papriku na rezance pa u velikoj tavi na masti dinstajte oko 10 minuta. Zatim dodajte na kriške nasečen paradajz i još malo dinstajte.
Tada dodajte šunku nasečenu na rezance, pospite majčinom dušicom, posolite i pobiberite. Odozgo po površini razbijte jaja, posolite ih i prelijte zagrejanom mašću. Tavu odmah stavite u dobro zagrijanu rernu i u njoj držite toliko da se "jaja na oko" u povrću zapeku. Pusta-tavu ukrasite gračcicama peršunovog lišća.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 5:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita od slatkog sira

Ako je obed koji ste isplanirali vegetarijanski, ili ne osobito bogat, možete ga dopuniti ovom ukusnom i neobičnom pitom od slatkog /sremskog/ sira. Pitu možete poslužiti i u popodnevnim satima, uz kafu ili čaj. Prilikom većeg slavlja, može biti jednan od ponuđenih deserta na prazničnom stolu.

Sastojci za 10 porcija
400 g tankih kora za pitu
500 g mladog sira
2 do 3 kašike pavlake
6 jaja
100 g sitnih rezanaca /za supu/
200 g šećera
kora limuna
100 g suvog grožđa
ulje
Za posipanje:
prah šećer pomešan sa vanil šećerom

Priprema
Obariti i ocediti sitne rezance. Izgnječiti sir, dodati pavlaku, žumanca umućena sa šećerom, suvo grožđe, ribanu koru limuna, pripremljene rezance i čvrsto ulupan sneg od belanaca. Sve pažljivo ujednačiti.
Veći kalup /može lepo poslužiti emajlirana, tzv. đuveč posuda/namazati uljem pa ređati: po dve kore za pitu, poprskane uljem, nadev, opet dve kore poprskane uljem i nadev, dok se sve ne utroši. Gornje kore takođe namazati uljem.
Pitu peći jedan sat na umerenoj vatri u prethodno zagrejanoj pećnici.
Kada se prohladi posuti prah šećerom sa mirisom vanile. Poslužiti sečeno na pravilne kocke, na ukrasnoj tacni.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 5:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Segedinski pileci gulas

Sastojci za 4 porcije
-1 pile od oko 1,1kg
-3 glavice luka
-3 paradajza
-2 mrkve
-25 dkg krompira
-mirođija
-slatka aleva paprika
-mast
-kim
-so


Priprema
Pile očistite, operite i nasecite na komade. Na masti propržite naseckani luk i mrkvu narezanu na kolutove, pospite alevom paprikom i smrvljenim kimom, pa dodajte nasečeno meso. Posolite, zalijte vodom i dinstajte na laganoj vatri da meso upola omekša. Tada dodajte krompir nasečen na kockice i oguljen paradajz, narezan na kriške, dolijte još tople vode pa nastavite s kuvanjem da se meso i povrće skuvaju.. Gotov gulaš pospite sitno seckanom mirođijom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 5:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

smudj na madjarski nacin
Sastojci za 6 porcija
-1,5 kg smuđa.
Za umak:
-2 veće glavice crnog luka
-ulje
-malo ljute aleve paprike
-kašiku brašna
-2 do 3 dl čiste goveđe supe (kocka)
-kisela pavlaka
-so
-biber
-čen belog luka
-kašika paradajz pirea
-limunov sok


Priprema
Smuđa očistite operite i narežite na filete (odreske), malo posolite i pobiberite. Umak pripremite na sledeći način;sitno naseckajte luk i propržite na ulju, skinite s vatre i pospite alevom paprikom (papriku ne smete dodavati kad je jelo na vatri, jer bi bilo gorko, a ne ljuto). Dodajte malo brašna da se zgusne, dodajte 2-3 dl goveđe supe i kuvajte polako dodajući malo kisele pavlake. Na taj način će te dobiti lep gust umak. Pri kraju kuvanja umak začinite prema ukusu-solju, zgnječenim belim lukom, paradajz pireom i limunovim sokom. U tako pripremljen umak stavite filete i prokuvajte. Nemojte mešati, već posudu povremeno protresite. Poslužite uz kuvan pirinač i prelijte umakom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 5:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

seljacki omlet

Sastojci za 1 porciju
-50 dag krompira
-3 jaja
-2 kašike brašna
-5 dag kajmaka
-mast
-majoran
-so


Priprema
Krompir skuvajte u ljusci, zatim ga ogulite i propasirajte. Kada se krompir ohladi, dodajte mu penasto umućena žumanca, brašno, so, majoran i sneg od belanaca. Sve dobro izmešajte u jednoličnu smesu. U tiganju zagrejte mast i ispecite omlete zlatnožute boje s jedne i druge strane. Svaki omlet ravnomerno premažite kajmakom i preklopite.

_________________
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 3:58 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Riblja čorba (za 10 porcija)

Potrebno je :

1. 3 glavice crnog luka,
2. 1 šoljica ulja,
3. 1/2 čaša belog vina,
4. 1 čaša soka od paradajza,
5. so, biber, vegeta, malo sirćeta,
6. 1 suva ljuta paprika,
7. 3 kesice začina za riblju čorbu,
8. mali komadići mešane ribe (rep i glava) rečne
ikre i mleča.

Crni luk iseckati sitno ili ga samleti, staviti ga u ulje,dodati 1 čašu vode i dinstati ga dok ne bude penasto.Dodati 3 kesice začina za riblju čorbu i dobro promešati da ne bude grudvica, zatim dodati vodu i ostaviti da se kuva.Kod 1. ključanja skloniti čorbu i dodati so, malo bibera, vegetu, sok od paradajza, 1/2 čaše belog vina, ljutu papriku suvu celu (ne gnječiti je) i malo sirćeta.Čorbu uvek probati da bi se pogodio ukus. Staviti je opet na vatru i kuvati je dok ne proključa, skinuti je sa vatre,dodati ribu i izgnječenu ikru i mleč.Ikru i mleč će te prethodno iznječiti sa viljuškom ili rukom. Kuvati je na tihoj vatri oko 10 minuta.Čorba mora da bude ljuta, slana, kisela.Čorbu ne mešati da se riba ne bi raspala.Vreme pripreme 60 minuta.



_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 3:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Segedinski pileći gulaš (za 4 porcije)

Potrebno je :

1. 1 pile od oko 1,1kg,
2. 3 glavice luka,
3. 3 paradajza,
4. 2 mrkve,
5. 25 dkg krompira,
6. mirođija,
7. slatka aleva paprika,
8. mast,
9. kim,so.

Pile očistite, operite i nasecite na komade. Na masti propržite naseckani luk i mrkvu narezanu na kolutove, pospite alevom paprikom i smrvljenim kimom, pa dodajte nasečeno meso. Posolite, zalijte vodom i dinstajte na laganoj vatri da meso upola omekša. Tada dodajte krompir nasečen na kockice i oguljen paradajz, narezan na kriške, dolijte još tople vode pa nastavite s kuvanjem da se meso i povrće skuvaju. Gotov gulaš pospite sitno seckanom mirođijom.Vreme pripreme 90 minuta.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
soniuccia
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član



Godine: 40

Datum registracije: 24 Mar 2005
Poruke: 720
Mesto: Negde

panama.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 15, 2006 4:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mađarska ljuta salata

SASTOJCI

600 grama sremskih kobasica
5 paradajza
2 glavice crnog luka
3 crvene paprike
100 grama krem sira
čaša kisele pavlake
4 čena belog luka
veza mladog luka
malo ljute tucane aleve paprike
so, biber
malo sirćeta
NAČIN PRIPREME
Kobasice popariti, skinuti im omotač i iseći na kolutove. Paprikama odstraniti peteljku i seme, pa ih iseći na komadiće. Paradajz takođe popariti, oljuštiti, odstraniti mu seme i iseći, a luk očistiti i iseći na rebarca. Sve to staviti u činiju i dobro imešati. Krem sir pomešati sa pavlakom, dodati sitno seckan mladi i beli luk, so, mleveni biber, malo šećera i malo aleve paprike. Dobro umućen sos preliti preko salate i izmešati. Ostaviti malo da odstoji, pa poslužiti uz lepinju ili pogaču, crno vino ili pivo.

_________________
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 11, 2013 2:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mađarska salata





* * * Sastojci:* * *



400 gr. govedine bez kostiju

5 dl juneće supe

2 crvene paprike babure

200 gr. šeri paradajza

3 mlada crna luka

2 mlada bela luka

1/2 veze peršuna

0,5 dl maslinovog ulja

1 kašika jabukovog sirćeta

začin C, biber




* * * Priprema:* * *

U manju šerpu sipati juneću supu te dodati govedinu isečenu na rezance i kuvati dok meso ne omekša, a supa ne uvri. Kuvanu govedinu procediti i ostaviti je da se ohladi.

Crvenu papriku iseći na rezance, šeri paradajz na polovine, mladi crni i beli luk na kolutove, a peršun sitno iseckati.


U odgovarajućoj posudi sjediniti ohlađenu govedinu, mladi crni i beli luk, papriku, paradajz i peršun.

* * * U mešavinu povrća i mesa dodati maslinovo ulje i sirće, začiniti po ukusu i sve dobro promešati. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Madjarska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon