:: |
Autor |
Poruka |
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Ja mislim da u trenutku dodje do nekog "kratkog spoja" u mozgu, pa nam se taj trenutak ucini kao da smo ga vec doziveli ili sanjali, (mozak ga registruje kao vec poznat dogadjaj, a on to ustvari nije). To nam se desava tek posto taj momenat prodje. Nikad se ne desi da nam se taj dogadjaj ucini poznatim neposredno pre nego sto se desi. Zbog toga to nije predvidjanje buducnosti i sl., vec nas samo sopstveni um zavarava.
To je moje misljenje, mozda i nije ispravno. Ko ce ga znati...
|
|
|
|
|
|
natashaaaaaaa Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 12 Mar 2006 Poruke: 128 Mesto: duBBBrava
|
|
LaNa83 je napisao/la sledeće: | desavalo mi se mnooooooogo puta ....imam osecaj kao da sam to sve vec sanjala sto je vrlo moguce jer mi se cesto snovi ostvaruju...pa bih mozda mogla tako to da objasnim... |
Totalno poznato!! Meni se već događalo da sanjam neki događaj, u jutro ga ispričam frendicama i onda se to stvarno i desi.. Nekad se desi isti dan, nekad za mjesec, al se ostvari.. Čudno.. Sad žalim što ne sanjam da imam hrpu para, a dečko da mi je mister svijeta..
|
|
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Tesko pitanje,da li je Deja Vu fenomen ili slucajnost.Mislim da ne postoji nego ko se nije našao u situaciji da predvidi neki događaj ili da se dogodi nešto za što se misli da je već doživljeno.
Ne znam koliko je to domen psihologije ili parapsihologije.Pročitao sam knjigu Život poslije smrti i pravi Deja Vu,ali naučnog odgovora nema.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
jerotije je napisao/la sledeće: | Ja mislim da u trenutku dodje do nekog "kratkog spoja" u mozgu, pa nam se taj trenutak ucini kao da smo ga vec doziveli ili sanjali, (mozak ga registruje kao vec poznat dogadjaj, a on to ustvari nije). To nam se desava tek posto taj momenat prodje. Nikad se ne desi da nam se taj dogadjaj ucini poznatim neposredno pre nego sto se desi. Zbog toga to nije predvidjanje buducnosti i sl., vec nas samo sopstveni um zavarava.
To je moje misljenje, mozda i nije ispravno. Ko ce ga znati... |
I ja mislim tako
taj osjećaj mi se dogodi sekundu i kasnije kao da ništa nije bilo. A tu sekundu se trznem i pokušam se sjetiti jesam li prije već tu bila, ali ne ide...
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
Gertie ◊Poker Face◊
|
Godine: 37
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!
|
|
Vec vidjeno (fr. deja vu) je dozivljaj da je nesto sto je upravo u toku vec ranije vidjeno i da se sada samo ponavlja.
Na slican nacin ali redje javlja se i osecaj vec poznatog glasa, zvuka, poznatih recenica ili namera.
Objasnjava se mogucim produzenim emocionalnim stanjem iz prethodnih sekvenci ponasanja,
kada se licnost u novim uslovima nije preorganizovala, usled umora ili drugih psiholoskih smetnji.
Poseban slucaj u vidu dozivljaja "vec ispricano" javlja se u psihoanalitickim seansama kada
pacijent ima cvrsto uverenje da je neki dogadjaj vec ispricao terapeutu, sto se tumaci kao vid otpora pacijenta.
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Ovakva tema vec odavno postoji, pa spajam ovu od clana "aureliano" sa postojecom! Nastavite ovde!
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Milion puta mi se desio, ali mislim da iza toga stoji samo varka naseg uma.
|
|
|
|
|
|
#Alex# Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 01 Nov 2006 Poruke: 107 Mesto: Kragujevac
|
|
Da, i meni se to dešava s vremena na vreme. Mada negde sam pročitala da su to samo naši snovi koj su se ostvarili. Od tada vodim dnevnik svojih snova, ali nikada nisam naletela na san koji je postao deja vu. Ne znam šta da mislim o tome.
|
_________________ Samo napred, nazad ne mozemo! |
|
|
|
|
gogio Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 14 Maj 2006 Poruke: 67 Mesto: Herceg Novi
|
|
Da li bi deja vu bio ako nesto sanjam neki dogadjaj koji se kasnije desi, ako jeste desava mi se po2-3 puta mjesecno takvo sto, jednio mi se nikad nije desilo da se probudim u kozi nekog milionera....pih
|
|
|
|
|
|
stefan80 $$ Ђавољи адвокат $$
|
Godine: 44
Datum registracije: 06 Nov 2006 Poruke: 3261 Mesto: $$ DEVIL LAND $$
|
|
Desava mi se cesto,cak kad krene nekad se setim i ispricam nekoj osobi sta ce se desiti u toj prostoriji i ko ce sta reci u narednih par minuta,pa ispadnem ko Kleopatra a i osecam se
|
|
|
|
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever
|
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
Mogu da kazem da cesto imam osecaj "deja vu".Prosto je neverovatno da mi je ponekad dovoljna i najmanja sitnica(neciji porkret,gestikulacija,...) pa da imam taj osecaj.
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
dado2009 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 25
|
|
ne znam da li da vjerujem ili ne u to.
to mi se dogadjalo dok sam bio mladji, sada sto dalje bas i nemam takvih situacija.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|