www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

pitanje za admine..
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Pitanja i problemi ~
::  
Autor Poruka
g00d
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 13 Dec 2007
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 30, 2010 5:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zasto ne mogu skidati pesme...sa sajta????...pise mi da je veliki download ...i da sumnjaju da vise ljudi korisit isti nalog...a to nije tacno... Confused

Boozywoozy
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 10 Apr 2007
Mesto: Gradishka

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 10, 2010 2:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sta se desava sa ovim Zbog prevelikog broja download-a sa Vašeg naloga, istom je uskraćena
ta mogućnost jer imamo osnovanu sumnju da se isti koristi od strane više osoba.
Ako smatrate da to nije tačno, molimo Vas da se javiti na webmaster@domaci.de radi rešavanja ovog problema..mozete mi omoguciti da skidam pjesme Embarassed

NenadS
Administrator i domaćin
Administrator i domaćin

Godine: 40

Datum registracije: 01 Avg 2002
Mesto: Oreškovica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 10, 2010 2:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lepo vam pise da se obratite na navedenu email adresu radi resavanja problema.

beckham011
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 22 Sep 2008
Mesto: планета Земља

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 02, 2010 2:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Imam 2 pitanja.

1. Koja su pravila oko postavljanja transkripcije neke pesme (akordi i tablature) i da li je bitan žanr muzike?

2. Da li još uvek postoji mogućnost oko promene imena i ako postoji koja su tu pravila?

škorpijica
~ noćna mora mnogih ~
<font color='blue'><b>~ noćna mora mnogih ~</b></font>

Datum registracije: 07 Sep 2004
Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 02, 2010 9:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

1. Koliko sam ja upucena, ne postoje ogranicenja kada su zanrovi u pitanju Wink

2. Promena imena kao nicka na forumu? Ako na to mislis, ta "usluga" vise ne postoji Smile

"...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 02, 2010 10:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

beckham011 je napisao/la sledeće:
1. Koja su pravila oko postavljanja transkripcije neke pesme (akordi i tablature) i da li je bitan žanr muzike?

Pa, jedino da topici budu po grupama (npr. na jednu temu stavljaš samo Balaševića). Žanr nije bitan.
Šta misliš pod "transkripcija"? Na drugu verziju sviranja jedne iste pesme?

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

beckham011
Upućeni član
Upućeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 03, 2010 1:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

coco_bill je napisao/la sledeće:
beckham011 je napisao/la sledeće:

Pa, jedino da topici budu po grupama (npr. na jednu temu stavljaš samo Balaševića). Žanr nije bitan.
Šta misliš pod "transkripcija"? Na drugu verziju sviranja jedne iste pesme?

Ne, razumem ja šta bi trebalo da uradim, samo sam pitao koji je žanr dozvoljen. Imam gomilu transkripcija, što narodne, što pop i rok muzike pa sam mislio da otvorim tamo nekoliko novih tema. Ali mene zanima nešto drugo. Imam, npr. neke transkripcije pesmama Sergeja Ćetkovića koje sam skinuo sa njegovog sajta. Da li moram da stavim link kao oznaku izvora informacija ili ne? Samo da napomenem da sam ja menjao neke stvari, npr. Gmol kako piše u onome što sam skinuo sa sajta, ja obeležavam ''knjiški'' (tj. pravilno) sa gm. Naravno, imam još dosta pesama koje sam i ja sam skidao pa ih postavljao jedan gitarski sajt.

Što se tiče termina: transkripcija, da ti dočaram Mr. Green (Sam si ovo tražio.). Mr. Green
Transkripcija je termin koji se koristi na raznoraznim gitarskim sajtovima. Transkripcija predstavlja ''prevod'' neke kompozicije sa ''nerazumljivog'' notnog zapisa u ''razumljivi'' tekstualni i tablaturni zapis. Uz tekst pesme piše se tekstualni zapis (umesto u notnom sistemu akord se obeležava slovima iznad neke reči u tekstu pesme, tj. obeležava se pozicija istog u nekoj pesmi) harmonijskog dela (akordi) i tablaturni zapis (pomoću brojeva i slova koje označavaju pragove i žice) nota za melodijski deo (solo deonice, prelazi u pesmi, ''upadice'') umesto korišćenja klasičnog notnog zapisa. Naravno i akordi se mogu pisati pomoći tablatura. Napravilnije je u notnom sistemu obeležiti akord pomoću nota (ali može se obeležavati slovima iznad (ili ispod) notnog sistema), a tekst pesme podeliti na slogove tako što će svaki slog imati trajanje koliko i nota iznad (ispod) koje se taj slog nalazi, ali da je naravno lakše ovako. Mnogi muzičari, uglavnom gitaristi melodiju zapisuju u notnom sistemu, a akorde (pratnju) iznad (ispod) notnog sistema da ne bi pravili ''gužvu'' i bili nerazumljivi za čitanje ili da ne bi morali da pišu paraleno dva ili više notnih sistema (ako je pesme aranžirana za više gitara). Negde se akordi pišu iznad notnog sistema, a tekst ispod, a negde je obrnuto. I zbog svega ovog navedenog radi se transkripcija pesme, tj. ''prevod'' pesme na način na koji može da odsvira svako ko ne ume da čita notni zapis. I naravno svaka transkripcija može da ima više verzija. Ovo je vrlo jednostavan način da se objasni šta znači transkripija neke pesme. Mr. Green

Transkripcija pesme je kao transkripcija nekog teksta:

I play guitar. -> Ај плеј гитар. Mr. Green

P.S.: Sam si tražio objašnjenje. Mr. Green
I sledeći put ako želiš ovako jednostavno objašnjenje, slobodno pitaj. Mr. Green

beckham011
Upućeni član
Upućeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 07, 2010 11:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Opet problem. Postavio sam par pesama (akordi i tablature), ali su mi akordi zbijeni. Kako da ih razmaknem?

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 08, 2010 11:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hvala na objašnjenju. Smile

To je i meni bio problem pošto sajt automatski računa dva ili više razmaka jedan za drugim kao - jedan jedini.

Rešenje 1:
Ili stavljaj tačke dok naredni akord ne dođe na pravu poziciju

Rešenje 2:
Ili "kodiraj" ceo tekst pesme sa sve akordima. Videćeš kao sam to uradio kod Balaševića.

Edit:
Sad sam sredio te pesme od Miroslava Ilića. Wink

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

beckham011
Upućeni član
Upućeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 09, 2010 12:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Reci mi samo kako se vrši kodiranje? Šta bi trebalo da uradim?

P.S.: Hvala na pomoći.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Pitanja i problemi ~ -> pitanje za admine.. Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Strana 10 od 10

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon