:: |
Autor |
Poruka |
spiderwoman diacetylmorphine

|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana

|
|
Mali princ mi se uopste ne svidja,mislim shvatam ja o cemu se radi,koja je skrivena poruka djela ali mi se ne svidja nacin na koji je to predstavljeno,likovi,radnja...
Ana Karenjina mi takodje nije nesto posebno,al se moze sazvakati.
Sve knjige od Mir-Jam su mi cista glupost...zar jos ima njenih knjiga,takve stvari su prevazidjene.
Ne svidja mi se Da Vincijev kod,tipicno djelo za siroke narodne mase.
O da,ni Lelejska gora mi nije dobra,previse me je ucrnjacila,pesimisticka je i ne shvatam zasto se obradjuje u skolama kao lektira .
Ima ih jos al se ne mogu trenutno sjetiti.
I Seobe su mi bezveze,svasta li se danas naziva djelom,mislim na prvi dio Seoba,drugi je tek cisto *****,i nema umjetnicku vrijednost.
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
|
|
 |
neuhvatljivaa x fille sauvage x

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Nov 2006 Poruke: 6644

|
|
Ne preporucujem knjigu Semjuela Beketa-Cekajuci Godoa,bilo mi je strasno dosadno citajuci je,da ne pominjem da nisam izvukla nikakvu pouku od nje...
|
_________________ Lutko, ja sam rešen da večno s' tobom plešem... |
|
|
|
 |
Lilly lovedoll *GiMmE mOrE*

|
Datum registracije: 26 Maj 2006 Poruke: 3257

|
|
Nista od Tonija Parsonsa.
|
|
|
|
|
 |
We-She`` Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 29 Apr 2007 Poruke: 18

|
|
spiderwoman_pg je napisao/la sledeće: | Mali princ mi se uopste ne svidja,mislim shvatam ja o cemu se radi,koja je skrivena poruka djela ali mi se ne svidja nacin na koji je to predstavljeno,likovi,radnja...
Ana Karenjina mi takodje nije nesto posebno,al se moze sazvakati.
Sve knjige od Mir-Jam su mi cista glupost...zar jos ima njenih knjiga,takve stvari su prevazidjene.
Ne svidja mi se Da Vincijev kod,tipicno djelo za siroke narodne mase.
O da,ni Lelejska gora mi nije dobra,previse me je ucrnjacila,pesimisticka je i ne shvatam zasto se obradjuje u skolama kao lektira .
Ima ih jos al se ne mogu trenutno sjetiti.
I Seobe su mi bezveze,svasta li se danas naziva djelom,mislim na prvi dio Seoba,drugi je tek cisto *****,i nema umjetnicku vrijednost. |
Mali princ. . . . .ne znam shat da ti kazhem. . . . kudn't disagri mor!! (:
Ana Karenjina. .pa ruski klasik,volish ili ne voli. . meni - odlichna!
Pile. . . Mir-Jam se ne rachuna u pisce.
ni Den Braun. . .
Lelejska teeeeeeeeesssshhhkaaaa. . .ali garant ima neku duboku duboku duboku zakamufliranu poruku (: ali, ne mogu je chitat. . (:
|
|
|
|
|
 |
imilika Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 25 Apr 2007 Poruke: 5 Mesto: Podgorica

|
|
Nikako ne preporucujem knjige Ljiljane Habjanovic Djurovic.
Stil pisanja , teme i misli koje su u tim knjigama napisane jos vise suzavaju ionako uske vidike ljudi naseg doba , ogranicavaju mentalnu svest istih i ne mogu pruziti nikakva nova saznanja citaocu. Potpuno odsustvo novih ideja , mudrosti...Knjige koje se jedino mogu dopasti dokonim domacicama u vikend popodne.
|
|
|
|
|
 |
Floydfan Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 07 Maj 2007 Poruke: 6

|
|
Znam da je jedan od klasika svjetske knjizhevnosti,ali preporuchio bih vam da Moby Dick u shake ne uzimate...
Ove Mir Jamove,Denove Braune i ostale tipove necu ni pominjat,jer to naravno knjizhevnost nije!
Isto vazhi i za Paola Koelja.
Shto se tiche nashe gore listova,tu vec ima dosta knjiga koje bih mozhda i preporuchio za chitanje,ali koje se lichno meni mnogo ne dopadaju.Tu spadaju djela Miodraga Bulatovica(Ljude sa 4 prsta,npr,treba chitati ali crvenog leteceg kokota izbjegavajte po svaku cijenu),Meshe Selimovica(njega svakako treba chitati,ali,ipak,nije to to za mene,previshe orijentalnog divanjenja...),Crnjanskog(vishe mu vrede putopisi i roman o Londonu no sve seobe i Sumatre i chuda nevidjena...) itd
Mihaila Lalica pogledajte,chisto da vidite shto znachi kad se talentovani pisac zarazi ideologijom...Ali samo pogledjate,nishta dalje...
|
_________________ You are young and life is long and there is time to kill today |
|
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
iako sam sa velikim interesovanjem uzela u ruke, ja dosadniju knjigu od Gospodje Dalovej, by Virdzinija Vulf, skoro nisam citala
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
 |
sara_x Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 115

|
|
Mislim da ste preoštri u komentarima. Ukusi se razlikuju, kako u muzici, odevanju, tako i u izboru knjige. Ja mogu pomenuti samo ono što mene nije oduševilo/nije mi se svidelo, a to je Anabela Basalo - Žena s greškom i Isidora Bjelica - Ljubav u Tunisu (ili Egiptu, ili nekoj sličnoj zemlji. Nisam zapamtila). Takođe i MirJam - Na Jadanu (ili tako nekako). Meni priče tog tipa ne leže, ne zanimaju me, što ne znači da je sa ostalima isti slučaj. Nisam ljubitelj ruskih klasika, što ne znači da ih ne razumem. Pre ću pročitati knjigu vezanu za zdravljei, istoriju, životinje, nešto o tehnici, računarima... nego bilo koji roman (bio on težak ili lak)
|
_________________ Moć nad ljudima, krije se u poznavanju njihovih malih tajni |
|
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|

|
|
ne znam da li se odnosi na mene, ali u pravu si, ukusi se razlikuju, zna se ko je i sta je bila Virdzinija Vulf, ali zaista nisam ocekivala da tako pise, na taj nacin
|
|
|
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
dameski je napisao/la sledeće: | ne znam da li se odnosi na mene, ali u pravu si, ukusi se razlikuju, zna se ko je i sta je bila Virdzinija Vulf, ali zaista nisam ocekivala da tako pise, na taj nacin  |
I ja kažem, hvala Bogu, ukusi se razlikuju, ali...
smem li da znam koji je to način?
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|

|
|
hm.....pa nekako rasteze mnogo .....ono sto bi moglo da se kaze u par recenica, prepricava se nasiroko i nadugacko....
dobila sam informaciju da je ipak trebalo da procitam prvo Svetionik, a Gospodja Dalovej spada u manje popularne
|
|
|
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
'Gospođa Dalovej' je psihološki roman prepun simbolike, svaki pokret, svaka reč ima svoje adekvatno i nimalo slučajno mesto.
Ako se baviš putanjama šetnji likova po Londonu, videćeš da nisu nimalo naivne
Da ne pominjem ostale simbole
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|