:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Dakle da li su vam generalno bolji i drazi americki ili europski filmovi?
Za pocetak, ja puno vise volim i cijenim europske filmove (mada se i Amerima zalomi koji dobar).
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
Ktantonet Upućeni član

|
Godine: 48
Datum registracije: 06 Sep 2004 Poruke: 285 Mesto: Israel/Srbija

|
|
Obozavam umetnost pa sam se normalno odlucila za Evropske filmove i stvarno ima jako dobrih.
A Americki su svi vec po nekoj ustaljenoj semi cim vidis pocetak znas i kraj.
|
|
|
|
|
 |
Manhattan Psycho Killer

|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!

|
|
Premda intenzivnije pratim Hollywood (jer sam na američke filmove upućenija i na televiziji i prema bioskopskom repertoaru), kao poklonik sedme umetnosti sklonija sam evropskom filmu jer, citiram "europski filmovi......tretiraju se kao umjetnost radije nego kao business". Veliki sam zaljubljenik u Pedra Almodavara, Alehandra Amenobara (velike španske režisere), Isabel Iper (čuvenu francusku glumicu), Larsa Fontrira, Franku Potente (mislim da njih dvoje ne treba da predstavljam).
Za početak, prilažem svoj top 5 francuskih filmova, npr.
1. Profesorka klavira
2. Apartman
3. Konjanik na krovu
4. Delikatesna radnja
5. Grad izgubljene dece
(zamislite, Čudesna sudbina Amelije Pulen nije u konkurenciji)
|
_________________ Mo'š misliti! |
|
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Manhattan je napisao/la sledeće: | Premda intenzivnije pratim Hollywood (jer sam na američke filmove upućenija i na televiziji i prema bioskopskom repertoaru), kao poklonik sedme umetnosti sklonija sam evropskom filmu jer, citiram "europski filmovi......tretiraju se kao umjetnost radije nego kao business". Veliki sam zaljubljenik u Pedra Almodavara, Alehandra Amenobara (velike španske režisere), Isabel Iper (čuvenu francusku glumicu), Larsa Fontrira, Franku Potente (mislim da njih dvoje ne treba da predstavljam).
Za početak, prilažem svoj top 5 francuskih filmova, npr.
1. Profesorka klavira
2. Apartman
3. Konjanik na krovu
4. Delikatesna radnja
5. Grad izgubljene dece
(zamislite, Čudesna sudbina Amelije Pulen nije u konkurenciji) | Potpisujem!
Ne bih pravio listu a ako bih onda bi mi Delikatesna Radnja radije bila pri vrhu.
Inace, trebam li ovo shvatiti kao da ne volis "Amelie"? Meni je to takodjer jedan odusevljavajuci film (mada puno isfuran).
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
zilika Banovan! Veštica sa bičem

|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Nov 2004 Poruke: 19331 Mesto: na brdovitom balkanu,izmedju istoka i zapada,tamo gdje narod voli da puca i jedan drugog da napada..

|
|
ja vise volim americke......a brianske ne mogu smisliti,najezim se kad ih cujem!
|
_________________ :macka: mos me pljuvat,slobodno pljuj...al pred mnom imas tremu,ja sam broj jedan za tebe pi*** ovdje u svemu |
|
|
|
 |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma

|
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija

|
|
haha zilika iste smo.....i ja sam za Amere,a Engleske ne mogu da smislim.......narocito Tarantinijeve filmove obozavam....
|
|
 |
LUKAB Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 11 Apr 2005 Poruke: 35 Mesto: REPUBLIKA SRPSKA BANJA LUKA

|
|
americki filmovi su bolji ne zato sto su oni veci umijetnici vec sto tamo ima vise love.
|
|
|
|
|
 |
jna_production Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 14 Apr 2005 Poruke: 11

|
|
Evropski filmovi su zakon! pogotovo ako Imajuci u vidu da ceo budzet za neki Eu film Spilberg potrosi na kamermane i na kafe koje popije za vreme snimanja
|
|
|
|
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Ha, ha, evo, aureliano i ja se konacno oko necega slozismo!
I ja vise volim evropske i to najvise spanske pa francuske. Tu izuzimam domace, njih ne racunam u filmove.
|
|
|
|
|
 |
Erdal82 Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 667 Mesto: Sarajevo

|
|
Uvijek to kazem....evropski su kvalitetniji, a americki su zanimljiviji.....
|
_________________ Nikad ne reci nikad vise! |
|
|
|
 |
DJAvrilo Upućeni član

|
Godine: 53
Datum registracije: 17 Sep 2004 Poruke: 343 Mesto: Alamo

|
|
Evropske filmove nikako ne cenim specijalno te umetničke kao serijal 3 boje i sl, izuzetak su rusi ako je to evropski film. Hollywood je za mene zakon, posebno ona stara škola, u novijoj produkciji sve više i više se pojavljuju ti evropki fazoni tugaljive priče nesrećnih protagonista sa još nesrećnijim završetkom, ..bi ga ipak je film vid odmora od sumorne stvarnosti pa zar i na filmu da gledam nesreću koju srećemo svako dan u životu, podsetiću na klasik američke produkcije koji se verujem svi na svetu gledali i to u više navrata, u pitanju je vestern Šejn, na ubogu farmu na divljem zapadu pristiže izmoreni revolveraš u potrazi za mirnijim životom, farmer i sam dobar čovek sa hrišćanskom filozofijom da svako zaslužuje novu šansu zapošljava Šejna, da preskočim par detalja o prijateljstvu i odanosti, na kraju filma dobro pobeđuje zlo, Šejn nakanta negativce i ranjen odlazi svojim putem praćen zahvalnim pogledima farmera, njegove žene i njihovog glavatog pegavog klinca. To je za mene film,a ne ovo evropsko smaranje to mogu da vidim svaki dan svom neposrednom okruženju a toga mi je pun k.....
|
|
|
|
|
 |
U pRoLaZu Dobro upućeni član

|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Apr 2005 Poruke: 651 Mesto: La Habana

|
|
Od evropskih i ne gledam nesto posebno (da ne brojim nase koje najvise gledam) ... Ipak mislim da su amricki filmovi neprevazidjeni sto se tice vizuelnih i zvucnih efekata kao i nezaboravnih glumaca i naravno glumica...
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|