:: |
Autor |
Poruka |
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Ljudi, imam problem. Kupio sam ruter TP-Link WR543G, komp se lepo veze na njega i preko kabla i bezicno, ali on nikako nece da komunicira sa modemom. nekoliko puta sam ga resetovao i po upustvu ga konfigurisao, ali nece pa nece. Javlja gresku kod povezivanja sa DNS-om.
Sad, posto ja nemam pojma o umrezavanju, vrlo je moguce da nesto nisam uradio kako treba.
Da napomenem da net normalno radi kada se veze direktno za modam, ali preko rutera nece.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Ja mislim da treba da ubacis DNS informacije u tvoj ruter.
Ja sam kod jednog coveka imao isti problem i odustao sam kada nam njegov internet provajder nije hteo dati DNS informacije.
Medjutim neki drugi covek je samo kopirao mac adresu i proradilo je.
Vidi da nadjes mac adresu od modema i ubaci je u ruter. Verovatno ces mac adresu polje naci negde pod SETTINGS.
Videcu da kontaktiram coveka i da ga upitam gde, sta i kako je uradio.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
jerotije rank
|
|
|
MAC adresa je u redu, koliko ja vidim. Evo i slika.
Interesantno je da se MAC adresa na ekranu i na etiketi modema ne poklapa. (izgleda da je to skoro kod svakoga tako) A probao sam i tu sa etikete da unesem, nije vredelo. A trebalo bi da je ona ok cim ruter komunicira sa modemom. (valjda za to i sluzi , ili se varam? )
DNS bi valjda trebalo da dobije automatski od modema, a izgleda da sada i dobija. Kliknuo sam na dugme Release, pa na Renew i izbacio mi je ovo sto se vidi na slici. Ja bih rekao da je to sada u redu.
A sada novi problem
Komp mi pravi dve konekcije sa ruterom. Kada diskonektujem jednu, i ova druga pukne. Evo slike.
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Sta sad da radim?
|
|
|
|
|
mimiklo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Sep 2007 Poruke: 9
|
|
koji intrnet imas i koji su ti oni modem/router dali (model)
da li ti pravis mrezu koja deli jedan net? posto si kupio ovaj router
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
MA onaj SBB-ov, Scientific Atlanta. Model rutera pise u prvom postu i nisam uzeo od njih vec sam kupio u prodavnici.
Za sada pokusavam samo da dobijem net na laptop bezicno preko rutera.
|
|
|
|
|
|
|
|
dakle ti pravis mrezu u kojoj ti je laptop i jedan pc evo kao to treba teoretski:
prvo pre svega mors router da konektujes na net nezavisno od bilo cega to mozes da uradis konektovanjem na router preko IE samo gore ukucaj IP routera (najverovatnije 192.168.1.1 ako ne pise ti negde na kutiji) ili preko cd ako ga ima.namesti dns automatski i trebalo bi da imas net na laptop
a ako nece u tom slucaju moraces dns i ip kompijutera rucno da namestis
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Ne, pravim mrezu u kojoj mi je samo laptop vezan bezicno na net.
Citat: | prvo pre svega mors router da konektujes na net nezavisno od bilo cega to mozes da uradis konektovanjem na router preko IE samo gore ukucaj IP routera (najverovatnije 192.168.1.1 ako ne pise ti negde na kutiji) ili preko cd ako ga ima.namesti dns automatski i trebalo bi da imas net na laptop |
Citas li ti prethodne postove? Sve sam to uradio (vidi slike u prethodnim postovima), a problem je u tome sto mi pravi dve konekcije. Tu gresku javlja. I to se vidi na jednoj od slika.
Na prvoj slici se vidi da dobijam i ip i DNS od modema, a net opet nece da radi.
|
|
|
|
|
|
|
|
probaj da rucno u network connetcions namestis ip kompa, gateway(ip router-a) i dns (pitaj provajdera koji je) ili probaj da tu konekciju koja ti radi da bridzujes, jer bi trebalo onako kao sto sam reko da ti odmah proradi
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Da bridzujem?! Kako se to radi?
Sto se tice ip-a i dns-a, ja rekoh da se oni automatski dodeljuju i tu sada ne javlja gresku.
Problem su samo ove dve konekcije. Vidis sta mi javlja:
|
|
|
|
|
|
|
|
jel ti ovo radis sa pc ili laptopa.nije mi jasno sta hoces da dobijes.da ti pc bude povezan za router a da laptop po potrebi vezes isto tu zbog neta?
jel koristis ti modem sto si dobio od njih ili samo router?
bridzujes tako sto selektujes obe konekcije i ides na bridge connections i to je to
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
|
|
Pokusavam da se povezem bezicno na net preko rutera, da ne bih morao da vucem kablove po celom stanu. Nadam se da sam sada jasan. Vezem samo laptop i to bezicno na net. Nema desktopova, nema nista, samo laptop, modem i ruter. Razumes???
Ne moze to da se izvede jer postoji samo jedna konekcija koja se veze dva puta. Evo sada je samo jedna veza, a javlja istu gresku.
Pomagajteeee!!!
|
|
|
|
|
|