:: |
Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06
|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229
|
|
Nadogradnja noktiju UV tehnikom ili livenje nokta radi se specijalnim gelovima koji se suše u UV lampi. Koriste se 4-5 gela, što zavisi od proizvodjača, za nanošenje gelova koriste se male četkice od prirodne dlake, a nanošenje se vrši u tankom sloju da nokat ne bi izgledao neprirodno debeo.
Da bi uradili livenje, nepohodno je da imate 3 mm dužine svog nokta zbog nameštanja kalupa za livenje. Noktna ploča se obrađuje krupnijom turpijom da bi gel bolje prionuo za nokat, uklanjaju se zanoktice, i onda se stavlja kalup. Kalup može biti od aluminijuma, silikona ili folije.
Kalup se fiksira za nokat, a zatim se gel nanosi od polovine noktne ploče preko izraslog nokta i kalupa, na kalupu se nalaze podeoci pa možete birati željenu dužinu. Gel se suši u lampi 3-5 minuta, a zatim se kalup uklanja.
Očvrsli gel se oblikuje klešticama i turpijom, zatim se nanosi još jedan gel, sledi sušenje u lampi pa nanošenje mlečno belog, neprovidnog gela (svi ostali gelovi su providni) kojim se formira vrh nokta , tzv. francuski manikir. Posle sušenja belog gela noktna ploča je neravna pa se sledećim gelom popunjava i ravna nokat. U ovom sloju gela može se utisnuti dekoracija: kristali, šljokice, pečat, cvetići i slično.
Zatim, za sam kraj, nanosi se gel za sjaj nokta i naravno sledi sušenje i ovog sloja. Dekoracija ostaje zalivena u teksturi nokta, tako da je nemožete oštetiti ili ukloniti acetonom, ona traje koliko i sam nokat. Ako pak odlučite da lakirate nokte, ona se neće videti.
Ovako nadograđeni nokti kod kvalitetne manikirke i sa kvalitetnim materijalima traju 20-30 dana uz obavljanje svih kućnih poslova. Za ovaj period nokti će vam izrasti 3-5 mm pa ćete morati da ih skratite i povremeno isturpijate noktnu ploču. Poželjno je i povremeno lakiranje bezbojnim lakom za sjaj nokta.
U svim bolje opremljenim kozmetičkim salonima možete naći ovu uslugu u ponudi, cena je oko 20 E, a sam proces nadogradnje traje od 1, 1/2 h do 2h.
(svezazene)
|
|
|
sandral Odomaćeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 30 Jun 2005 Poruke: 1039 Mesto: ...
|
|
Evo da malo oživimo ovu temu, cure, radite li nokte, ja se osobno time bavim i uživam u tome. Kako se vama sviđaŽŽ? kakva su vaša mišljenja
|
_________________ Život nije vrijeme koje je prošlo... već trenutci koji se pamte... |
|
|
|
|
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
|
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥
|
|
To je ok, sasvim lepo izgleda na svakoj curi. Jednostavno nokti su deo tela koji mnogo govori o nama, i treba ih negovati i održavati.
|
|
|
|
|
|
cccc_tigrica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 19 Okt 2007 Poruke: 24 Mesto: Svajcarska/KRALJEVO
|
|
dok nisam pocela da radim u bolnici imala sam uvek duge nokte nekad su bili nadogradjeni nekad svoji, jednostavno obozavam duge nokte i sada ih po nedak pustim ali ne smem puno
|
|
|
|
|
|
-malecka- ~Plava Princeza~
|
Datum registracije: 19 Jun 2008 Poruke: 5840 Mesto: Beogradski kej..
|
|
Prirodno imam duge nokte, i trudim se da sto vise vodim racuna o njima..
Medjutim, prosle godine me je drugarica zamolila da joj budem model, posto je isla na kurs za manikire.. Ja sam naravno pristala, jer je rekla da ce mi zbog duzine samo prevuci gelom nokte..
I sve je to bilo ok, da bi se za mesec dana, kada sam se teskom mukom oslobodila tog gela, moji nokti potpuo unistili..
Trebalo mi je oko godinu dana, da se potopuno oporave, da prestanu da se listaju i krzaju, i da se vrate na ono sto su nekad bili..
Ja nikada vise ne bih stavila nikakvu nadogradnju..
|
_________________ "Toliko je bilo u životu stvari kojih smo se plašili.. A nije trebalo.. Trebalo je živeti.." |
|
|
|
|
studioelit Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Okt 2008 Poruke: 7 Mesto: Beograd - Nova Pazova
|
|
ovo sto vidim ovde je stvarno poslednje i najsavremenije !
Za neke tehnike nisam ni cula!
|
_________________ Pitajte Anu Nikolic gde se shisha ... Studio Elite!!! |
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
ja stavljam gel na svoje nokte i super mi je to..drzi mi mjesec dana dok nokti ne izrastu, a onda stavim opet, i naravnu francusku manikuru,kod nas je cijena 15 eura
|
|
|
kissme_ Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 30 Nov 2008 Poruke: 82
|
|
Eto ja sam se odnedavno pocela baviti tim. Nadogradnja,geliranje prirodnih noktiju, isl. i stvarno uzivam u tome,jos uvijek grijesim,praksam se,nerviram se,ali sam prezadovoljna i ovim sto radim,a i pocetnom zaradom Da li mi neko moze preporuciti gelove za koje ste culi da su dobri i sl? Hvala
|
|
|
|
|
|
nextajox حزب الحيوان
|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Jul 2007 Poruke: 43483
|
|
Nikad nisam nadograđivala nokte.. Pustim svoje prirodne noktiće
Mada,sviđa mi se nadogradnja i lepo izgleda
Možda i uradim ponekad.
|
|
|
|
|
|
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
nexta zasto ne bi stavila gel na svoje nokte,ni ja nikad nisam radila nadogradnju noktiju nego stavim gel na svoje nokte i bude super,puno su ljepši i čvršći i uopće ne izgledaju previše umjetno
|
|
|
nextajox حزب الحيوان
|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Jul 2007 Poruke: 43483
|
|
*kissy* je napisao/la sledeće: | nexta zasto ne bi stavila gel na svoje nokte,ni ja nikad nisam radila nadogradnju noktiju nego stavim gel na svoje nokte i bude super,puno su ljepši i čvršći i uopće ne izgledaju previše umjetno |
A kissy ne razumem kakav gel
Ja uradim sama sebi francuski manikir i posle preko stavim bezbojan lak da
nokti onako sjaje.. Kakav je to gel?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
taj gel ti stavljaju u kozmetičkom salonu,slično kao i kada rade nadogradnju samo sto ti ne stavljaju umjetan nokat nego rade na tvojima...i gel ti bez problema drzi mjesec dana,a ispod ti nalakira francusku manikuru i nema sanse da ti se lak ogrebe ili sl. kod nas je cijena 15 eura...
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|