www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Bebi kuvar
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 4:19 pm    Naslov poruke: Bebi kuvar Na vrh strane Na dno strane

Kako beba raste,majcino mleko joj vise nije dovoljno-stoga u ishranu postepeno treba uvoditi druge namirnice.Medjutim to nekad nije lako.Jednostavno ponestane ideja sta bebi dati da jede.

Nekad beba ne jede odredjenu namirnicu,nekad ne zelimo da joj damo nesto sto je jela prethodni dan...nedoumice...sta,kako...

Zelim da naglasim da u ovim receptima mozda ima nesto sto vasa beba nije probala.Zato se drzite onog pravila:Novu hranu uvodite postepeno i u manjim kolicinama koje vremenom povecavate-a sve to kao prevetniva u slucaju da je beba alergicna na neku namirnicu.Ovo se posebno odnosi na poznate alergije:Jagode,Jaja,Bobicasto voce, Citruse...primeticete da se u hranu dodaje i So-(posto su bebini bubrezi jos nerazvijeni i da se sa soli ne treba preterivati.)



_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 4:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Beba IV mesec


------Paradajz

1 zreo paradajz
Opran, neoljusten paradajz preliti vrucom vodom, kratko prokuvati (3 do 5 minuta) u oklopljenoj posudi. Oljustiti i propasirati.


-----Kasa od banane

1 banana
1/2 narandze

Zrelu bananu oljustiti i ispasirati.
Dodati sveze iscedjen sok od narandze i dobro izmesati. Sveze pripremljeno davati detetu.


------Kasa od breskve i jabuke

1 breskva
1 jabuka
3 dl vode

Breskve i jabuke dobro oprati, ocistiti od kostica i semenki, preseci ih na pola i neoljustene kuvati u poklopljenoj posudi. Kada omeksaju, oljustiti i ispasirati. Dodati malo tecnosti u kojoj su se kuvale i dobro izmesati.


--------Jabuka

2 zrele jabuke
1 kafena kasika soka od limuna

Zrele, dobro oprane jabuke obrisati i poredati u manji sud za pecenje. Peci dok ne omeksaju.
Pazljivo ih oljustiti, ispasirati viljuskom, dodati sok od limuna i sve dobro izmesati. (mada pise da se doda i malo secera, ja to ostavljam po izboru, isto kao i dodavanje soka od limuna).

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 4:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

-------Kasa od banane i ribizle

1 manja banana
100 gr ribizli

Ociscenu bananu ispasirati. Sok od ribizle napraviti tako sto se zrele i sveze ribizle ociste, dobro operu pod mlazom vode, izgnjece se i ostave se 20tak minuta da ostoje. Procediti ih kroz gazu.
Dobijeni sok pomesati sa bananom.

Isto tako moze se napraviti sok od ribizle i jabuke. Samo se iscedi sok od jabuke i pomesa sa sokom od ribizle.

------Pirinac sa sargarepom i jabukom

1 jabuka
1 sargarepa
200 ml vode


ociscenu sargarepu dobro oprati, naliti vodom i kuvati na tihoj vatri.
Upola kuvanoj sargarepi dodati ociscenu i oljustenu jabuku. Sve kuvati dok ne omeksa. Ocediti i propasirati i dodati pirincanoj corbi (koja se u isto vreme kuvala).

------Kasa od sargarepe i jabuke

1 sargarepa
1 jabuka
1/2 vode

Dobro ociscene , oprane i oljustene sargarepu i jabuku iseci na sitne komade. naliti vodom i kuvati u poklopljenoj posudi na tihoj vatri dok ne omeksaju.
Ocediti, ispasirati i uz dodatak tecnosti u kojoj je kuvano umutiti kasu.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 4:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

----Kasa od bundeve i tikvice

100 gr bundeve
1 mala tikvica
1/2 l vode

Sitno iseckanu bundevu preliti vodom i kuvati u poklopljenoj posudi na tihoj vatri. Upola kuvanoj bundevi dodati isecenu tikvicu i sve zajedno kuvati dok potpuno ne omeksa.
Ocediti i ispasirati (pise dodati malo secera) i dobro izmesati dobijenu kasu.
Zeljenu gustinu postici dodavanjem tecnosti u kojoj je kuvano povrce.


-----Kasa od sargarepe i tikvice

1 sargarepa
1/2 tikvice
1/2 kafene kasike persunovog lista

Ocisceno i oprano povrce naliti vodom i kuvati u poklopljenoj posudi. Pri kraju kuvanja dodati persunov list, ocediti i ispasirati.
Uz dodatak tecnosti u kojoj je kuvano, napraviti kasu zeljene gustine.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Beba V mesec

------Krompir kuvan u mleku sa blitvom

200 g mladog krompira
150 mj mleka
4 do 5 listova mlade blitve
2 g soli
1 kuvano zumance
1 kasika kiselog mleka ili pavlake

Dobro opran i ociscen mlad krompir kuvati u mleku na tihoj vatri. Upola kuvanom krompiru dodati sitno iseckanu opranu i ociscenu blitvu. Kuvati jos 15 minuta, dok sve ne bude kuvano. Posiliti i ispasirati. Zaciniti kiselim mlekom i ispasiranim zumancetom.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

-------Pire od graska

200 g graska
1 kafena kasika maslaca
2 g soli

Ociscen i opran mlad grasak kuvati u sto manje vode u poklopljenoj posudi dok ne omeksa. ispasirati ga, dodati maslac, posoliti i izmesati.


----Krem corba od graska

200 g mladog graska
1 sargarepa
1/2 korena persuna
1/4 manje glavice crnog luka
1 kafena kasika maslaca
1 kafena kasika brasna
100 ml mleka
1/2 l vode

Ociscen mlad grasak, opranu i isecenu sargarepu, persun i luk naliti vodom i kuvati u poklopljenoj posudi. Skuvano povrce ocediti, ispasirati, vratiti tecnost u kojoj je kuvano, zaciniti maslacem i izmesati. Brasno razmutiti u mleku, dodati corbi, izmesati i vratiti da provri.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

----------Krem corba

od povrca 1 sargarepa
1 krompir
1 koren persuna
1 kriska celera
1/2 kasike sitno iseckanog persunovog lista
1 kasika pavlake

Oprano i iseckano povrce naliti vodom, malo posoliti i kuvati na tihoj vatri u poklopljenoj posudi. Skuvanom povrcu dodati sitno iseckan persunov list. Povrce ocediti, ispasirati i vratiti tecnost u kojoj se kuvalo. U odvojenu kolicinu za dete dodati kasiku kisele ili slatke pavlake.


--------- Kasa od tresanja i visanja

100 gr visanja
100 gr tresanja
2 kasike mlevenog keksa
1 malena kasika zutog secera

Visnje i tresnje dobro isprati, izvaditi kostice i ispasirati. poseceriti, dodati mleven keks i sve izmesati. Uvek sveze davati detetu. S ovim bi plazma keks bio odlican!

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

--------Kasa od jabuke i visnje

1 jabuka
100 gr visanja
1 kasicica secera
Zrele i zdrave visnje oprati, ocistiti i ispasirati kroz sito. Oljustenu jabuku svezu ispasirati ili izmiksati u mix-casi. Dobijene kase od voca sastaviti, poseceriti po zelji i dobro izmesati.


------------- Krem corba od sargarepe
1 sargarepa
1 kasika pirinca
2 dl mleka
2 dl vode
1 kuvano zumance

Opranu, oljustenu i isecenu sargarepu naliti vodom, dodati ociscen i opran pirinac. Kuvati u poklopljenoj posudi uz povremeno mesanje i dolivanje mleka. Kuvanu corbu ispasirati, posoliti i dodati ispasirano zumance u kolicini koju dete jede.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

-------------Corba od povrca

1 saka spanaca
1 sargarepa
1 manji krompir
1 kasika pirinca
1/2 korena persuna
2 g soli
1 kasika kiselog mleka
1/2 vode
Dobro ocistiti i oprati spanac, dodati sitno isecenu sargarepu, persun, krompir i kasiku ocescenog i opranog pirinca. Posoliti i kuvati uz povremeno mesanje. Skuvano povrce ispasirati, naliti vodom dok se ne dobije kremasta masa, zaciniti kiselim mlekom. Sveze pripremljeno davati detetu.



--------------Corba od povrca i mesa

junetina (200 g)
1 paprika
1 sargarepa
1 parce celera
rendan paradajz

Junetinu oprati, dodati oprano i iseceno povrce i izrendan paradajz. Posoliti i kuvati u poklopljenoj posudi. Meso i povrce izmiksati u mix-casi ili povrce ispasirati, a meso sitno iseckati i naliti corbom u kojoj je kuvano.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

-------------Pire od spanaca

300 g spanaca
300 ml vode
soljica mleka
kafena kasika pavlake
1 kuvano zumance ---Dobro oprati ociscen spanac pod mlazom vode. Skuvati ga u posoljenoj vodi. Skuvan spanac ocediti, sitno iseckati i dodati mleko u kome je razmuceno 1/2 kafene kasike brasna. Dobro izmesati. Vratiti da se prokuva i dobije gustina, uz staklno mesanje.
Pire zaciniti kiselim mlekom ili pavlakom i dodati mu pasirano zumance u kolicini koju dete jede.



-----------Corba od karfiola sa junetinom

200 g junetine
100 g karfiola
1 sargarepa
1/2 manjeg celera
1/2 kafene kasicice sitno iseckanog persunovog lista
1/2 l vode

Junetinu naliti vodom i kuvati u poklopljenoj posudi na tihoj vatri. Poluskuvanom mesu dodati sitno iseckano povrce. Nastaviti sa kuvanjem. Kada je sve dobro skuvano, skinuti sa vatre i dodati sitno iseckan persunov list. Ispasirati povrce, meso sitno iseckati i naliti corbom u kojoj je kuvano.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

------------Kuvana boranija

200 g mlade boranije
1/2 sargarepe
1 paradakz
1 kafena kasicica maslaca
2 g soli

Mladu boraniju ocistiti, oprati i iseckati na sitnije komadice. Dodati opranu i isecenu sargarepu i ispasiran paradajz. Naliti sa malo vode, posoliti i kuvati u poklopljenoj posudi. Skuvanu boraniju zaciniti maslacem. Povrce iscediti, ispasirati ili izmiksati. Doliti tecnosti u kojoj je kuvano do zeljene gustine.


-----------Boranija sa junetinom

200 g junetine
150 g mlade boranije
1/2 sargarepe
1/2 celera
1 paradajz
1/2 manje glavice crnog luka
1/2 l vode
Junetinu naliti vodom i kuvati u poklopljenoj posudi. Upola kuvanom mesu dodati ocisceno i iseceno povrce i izrendan paradajz. Skuvano povrce ocediti, ispasirati, meso sitno iseckati. Izmesati i doliti tecnost u kojoj se kuvalo do zeljene gustine.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

------------ Pire od raznog povrca

1 krompir
1 sargarepa
1 paradajz
1 kafena kasika maslaca
oljustiti krompir i sargarepu i skuvati u sto manje vode u poklopljenoj posudi. Posebno kratko obariti neoljusten, dobro opran paradajz. Oljustiti paradajz i ispasirati ga. Kuvano povrce ispasirati i dodati mu paradajz. Dodati maslac i umutiti pire.


--------------Corba od povrca sa pirincem

1 sargarepa
1/2 tikvice
1 kafena kasika pirinca
5-6 listova spanaca
1 kafena kasika persunovog lista
2-3 g soli (??? moze, ali po izboru)
1 kafena kasika kiselog mleka (isto po izboru ali oprezno paziti reakcije!)
1 l vode
Iseckati povrce, naliti vodom, dodati pirinac (ociscen i opran), posoliti i kuvati.
U upola kuvano dodati ociscen, prethodno dobro opran spanac.
Pri kraju kuvanja dodati sitno seckan persunov list.
Skuvano povrce propasirati. Zaciniti kiselim mlekom i kao redju kasu davati detetu.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Bebi kuvar Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon