:: |
Autor |
Poruka |
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
Divlja svinja (Sus scrofa) nasa je najrasprostranjenija vrsta divljih papkara. Od mnogih stanista koja naseljava, najbrojnije su populacije u vecim sumskim kompleksima uz reke kao što su, kod nas, Dunav i Sava. Prema nacinu ishrane, divlja svinja spada u svastojede. Muzjaka zovemo vepar, zenku krmaca, a mladunce prase. Zivi u krdima, osim starijih veprova koji se izdvajaju, i, sa izuzetkom perioda parenja, zive samotnjacki. Vecina zenki se oplodi u periodu novembar-januar. Krmača nosi 110-115 dana i u proseku oprasi 5-6 prasića. Najvažniji trofej su očnjaci vepra.
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
DIVLJA SVINJA (SUS SCROFA L.)
DIVLJA SVINJA (Sus scrofa L.) je najrasprostranjenija vrsta divljih papkara u Jugoslaviji. Ovo je autohtona vrsta koja se odlikuje izuzetnom eurovalentnošću u pogledu tolerancije različitih ekoloških faktora što joj omogućava dobru prilagodljivost stanišnim promenama. Zato je rasprostranjena širom Evrope. Naseljava sva šumska lovišta u Jugoslaviji.
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
conic Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 10 Mar 2005 Poruke: 10
|
|
Divlja svinja ima veoma ukusno meso i za razliku od obicnih domacih svinja ona jede ama baš sve čto joj daš.
|
_________________ My name is Crocker.By. |
|
|
|
|
Nesa_bulje_mesa Banovan! Poslasticar
|
Godine: 37
Datum registracije: 10 Mar 2005 Poruke: 3172 Mesto: Beograd
|
|
sobzirom da sam lovac imao sam iskustva da sretnem divlju svinju uzivo mugu vam reci da je veoma opasno biti u njenoj blizini kada je uplasena a to se vidi po njenoj dlaci kada je nakostresena onda je veoma besna i razdrazena i tada bez obzira bio sa puskom ili ne ona ce vas napasti. Divlja svinja ima stvarno ukusno meso a najbolje je kada se spremi gulas od srnetine pa se doda i meso od divlje svinje
|
_________________ Ako zelite nesto da gricnete ili da se osvezite kliknite ovde: Hot - caffe by Slatka-Shanerka, Nesha & Dixy
|
|
|
|
|
simashi Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Mar 2005 Poruke: 11
|
|
divlj svinja je rod nase domace svinje samo sto divlja svinja ima kao neke kljove i ta svinja isto je svastojed ali ljudi u nasoj zemlji to koriste pa love svinje i ako se tako nastavi ovde ce biti samo divljih svinja u zoloskom vrtu.
|
|
|
|
|
|
zeno Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 02 Mar 2005 Poruke: 9
|
|
vrlo je ukusna pečenica i zato je dobra i teško uhvatljiva iako je velika štetočina
|
|
|
|
|
|
klikni Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Maj 2005 Poruke: 11
|
|
u mom selu ih ima bas tosta nanose dosta stete al nekad se i pare sa domacim i znate kako su muti mali mesanci loodilo. to je mnogo dobra ziivotnja i mogu ogromne pare da se uzmu na lovu
|
|
|
|
|
|
KristinaNS Prijatelj foruma
|
Godine: 39
Datum registracije: 16 Feb 2005 Poruke: 4683 Mesto: Novi Sad
|
|
meni su lepse ove domace
|
_________________ Ako treba da ogulim kolena da ti priznam kolko sam te volela,ja cu prva...
Na kraj sveta da ti nosim kofere da ih skupljam ako ti se otvore,ja cu prva...
Svako pismo krvlju da ti napise da na tvoje prevare sva mirisem,samo reci idem prva... |
|
|
|
|
NK CELIK Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 182 Mesto: Zenica
|
|
kako su samo ukusne ja ih volim , al jest
|
_________________ Stanica puna, crveno-crna, Čelik se sprema na daleki put, pjesme se ore i baklje gore strusicemo stadion.! |
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
divlja svinja je lepo sto nije kao prase zivi u sumi nekako ima lepsu prirodu
|
|
|
|
|
|
silly_one Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 117
|
|
ma divlje svinje su krasne životinje
|
|
|
|
|
|
alhemicar Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412
|
|
jako opasna zivotinja pogotovo ako je u pitanju zenka sa malim prasadima - agresivna i bolje je ne biti u blizini. Najcesce se moze pronaci u kukuruzu. Ako je veliki copor - mogu da naprave veliku stetu
|
|
|
|
|
|
|