:: |
Autor |
Poruka |
bAS1c Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 01 Feb 2008 Poruke: 5 Mesto: Sarajevo

|
|
zadnjih par dana imam problem sa PC-om...dakle monitor mi se stalno gasi,nekad odmah nakon sto se logujem a nekad nakon par sati,PC nastavi raditi ,cujem muziku u pozadini al se monitor ugasi....nije graficka ja mislim jer je skoro nova,mjenjao sam i Napojnu jedinicu ,bila prije 300 W sad sam kupio jacu od 400 W,al opet se problem desava....ako neko zna rjesenje bio i zahvalan...unaprjed hvala
|
|
|
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd

|
|
1. Da li ti lampica na monitoru trepce, prelazi u zutu nijansu ili uopste ne gori?
Ukoliko uopste ne gori probaj da pomeras kabl od napajanja monitora na samom ulazu u monitor - ume da zeza i to poprilicno...
|
|
|
|
|
 |
milicik Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2006 Poruke: 3396

|
|
Citat: | Da li ti lampica na monitoru trepce, prelazi u zutu nijansu ili uopste ne gori? |
1.ako je zuta boja onda proveri kablove na monitoru i grafickoj
2.Skini graficku i ponovo je stavi posto ako nema dobar kontakt monitor se gasi (meni se desilo)
3. Mozda se pregrejava mada sumljam da je to
|
|
|
|
|
 |
--hell_soul-- ..:: sve si mi ti ::..

|
Datum registracije: 18 Dec 2007 Poruke: 9354 Mesto: **over the sky**

|
|
mjenjaj monitor... to je resenje..vjeruj mi
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|

|
|
^ Ne mora da znaci. Ja znam dvojicu koji su tako menjali monitor na svoju ruku pa posle shvatili da su dzaba bacali pare za nov. Ako gori zuto ili trepce onda je do VGA kabla (onaj koji se kachi na graficku) a ako ne gori uopste onda je do kabla za napajanje.
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Mr. Bond je napisao/la sledeće: | ^ Ne mora da znaci. Ja znam dvojicu koji su tako menjali monitor na svoju ruku pa posle shvatili da su dzaba bacali pare za nov. Ako gori zuto ili trepce onda je do VGA kabla (onaj koji se kachi na graficku) a ako ne gori uopste onda je do kabla za napajanje. |
trepce mi lampica,a pokusao sam na drugom monitoru i isto se desava...
a fazon sa VGA kablom je to jer ga nemogu mjenjati jer mi je ovaj stari ugradjen u monitor,...dakle nemogu ga izvaditi nikako
|
|
|
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|

|
|
Naravno da moze da se menja - sve se menja samo otvoris monitor, mislim da je cak na dzeku direktno na stampanoj ploci nakacen - al nema veze...
Ako imas neku drugu graficku karticu - probaj nju da stavis samo da vidis kako ce da reaguje. Moze lako biti da je do graficke bez obzira sto je nova - greske u serijama se desavaju
|
|
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Moj drug je imao taj problem, ispostavilo se da je hladjenje na grafickoj crklo, i ja bih ti preporucio da probash nju da ubacish.
|
|
|
|
 |

|

|
|
Mr. Bond je napisao/la sledeće: | Naravno da moze da se menja - sve se menja samo otvoris monitor, mislim da je cak na dzeku direktno na stampanoj ploci nakacen - al nema veze...
Ako imas neku drugu graficku karticu - probaj nju da stavis samo da vidis kako ce da reaguje. Moze lako biti da je do graficke bez obzira sto je nova - greske u serijama se desavaju  | probacu cim nabavim graficku pa vam javim
|
|
|
|
|
 |
milicik Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2006 Poruke: 3396

|
|
Nemas dobar kontakt izmedju graficke kartice i maticne ploce
zato se povremeno gubi slika
Probaj, pa ako nije to onda kupi novi kabl!!!!
Vecina ljudi koji su se na bureku zalili da im se gubi slika rekao sam da izvade graficku,ociste je i ponovo stave
I ono cuda radi ponovo za 0 evra
Mozda ti se pregrejava od prasine
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
ja mislim da znam u cemu je problem...primjetio sam da se graficka prebrzo zagrijava,i da ponekad kada upalim PC vidim da se cooler na grafickoj uopste ne vrti...pomalo,isto kao da stopa okrece se malo pomalo i nece startati dok ga ja malo rukom nezavrtim.......moze biti da je do toga, da je hladjenje graficke problem....ako neko zna rjesenje dobro bi bilo
|
|
|
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|

|
|
bAS1c je napisao/la sledeće: | ja mislim da znam u cemu je problem...primjetio sam da se graficka prebrzo zagrijava,i da ponekad kada upalim PC vidim da se cooler na grafickoj uopste ne vrti...pomalo,isto kao da stopa okrece se malo pomalo i nece startati dok ga ja malo rukom nezavrtim.......moze biti da je do toga, da je hladjenje graficke problem....ako neko zna rjesenje dobro bi bilo  |
Ako se graficka pregrejava onda je problem resen - do nje je E sad, za to hladjenje... mozes da probas da ocistis od prasine sam kuler na grafickoj (usisivachem i cekticom) pa ako pomogne cool - ja sam tako produzio zivot mom starom procesoru za 2 godine Naravno ovo sve u slucaju da nemas garanciju na graficku - ukoliko imas garanciju na graficku bez razmisljanja nosi u prodavnicu i reklamiraj (sto da se muchis ako mozes da uzmes novu)
|
|
|
|
|
 |
|