:: |
Autor |
Poruka |
maslachak Upućeni član
|
Datum registracije: 27 Nov 2004 Poruke: 461 Mesto: u zelenoj travi na nekoj livadi
|
|
Grad Njujork nalazi se u jugoistocnom uglu drzave Njujork i sastoji se od pet opstina - Menhetna, Bronksa, Bruklina, Kvinsa i Stejten Ajlenda. Buduci smesten na mestu na kome se srecu usce reke Hadson, tesnac Long Ajlend i Atlantik, Njujork je vazan kao luka i mesto na kome se iskrcavaju milioni imigranta u Sjedinjene Drzave.
Menhetn je bio inspiracija za mnoge knjige i filmove. Na tom prostoru od 22,7 kvadratnih milja, koji naseljava 1,5 milion stanovnika nalazi se jedan jedinstveni svet - Njujork Siti. Evropljani su se po prvi put naselili na Menhetnu 1620-tih godina. Naselje su osnovali Holandjani, davsi mu ime Novi Amsterdam. Godine 1664. Britanci su zauzeli naselje i preimenovali ga u Njujork. Grad je postavljen kao resetka - ulice se pruzaju u pravcu Istok - Zapad, a avenije u pravcu Sever - Jug. Na 340hektara prostire se Central Park, otvoren 1876.
Simbol Njujorka, Statua Slobode, poklon je Francuske i podignuta je 1886.
Manhattan bridge
Empire State Building
Statue of Liberty
Wall Street
The Central Park
The East River
The Flatiron Building
|
|
|
|
|
|
serbian'laddy Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 07 Mar 2005 Poruke: 16
|
|
Pa grad je vrlo ljep,ali skup takođe
|
_________________ Primati je ljepo,davati je uzvišeno*** |
|
|
|
|
jjelena Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 07 Mar 2005 Poruke: 12
|
|
Ja sam planirala da ga posjetim. Ali se ipak dvoumim izmedju njega i Moskve. A nema se para, a ni vremena za oba. :roll:
|
|
|
|
|
|
wrxboy Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Mar 2005 Poruke: 10
|
|
`prelep je grad. jedva cekam jun kad budem dolazio to!!!
|
|
|
|
|
|
typhoon Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 28
Datum registracije: 02 Mar 2005 Poruke: 2
|
|
Bio sam vec u new yorku i moram da kazem da je grad vrlo fantastican al preskup.
|
|
|
|
|
|
lumy010 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Mar 2005 Poruke: 173 Mesto: pirot
|
|
strava grad samo shto josh uvek nisam bio..
mada..
nikad se nezna
|
_________________ GOD IS A DJ |
|
|
|
|
jimmy_no1 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Mar 2005 Poruke: 12
|
|
new york - eh zelje puste hehe a shta je lepshe new york il bg hehe samo 1 klub samo 1 grad samo partizan samo BEOGRAD!
|
|
|
|
|
|
dpupovic Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 08 Sep 2004 Poruke: 7 Mesto: Nju Jork, USA
|
|
wrxboy,
Nju Jork je bas divan grad. Mozes naci ovde sve sta ti srce zeli. Ako imas priliku da dodzes ovamo ( Ja zivim u Kvinsu) najces veliku populaciju naseg naroda i najbolje klubove.
Dina
|
|
|
|
|
|
Del Piero Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 9 Mesto: Novi Sad
|
|
Eh New York...Qeens, najbolji deo new york takodje najlepsi imam drugaricu tamo, kaze da je super, NINA SKY RULES
|
|
|
|
|
|
Firefox Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 16 Mar 2005 Poruke: 11
|
|
Deluje primamljivo ali preskupo je to za srpske uslove
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
Bronx
|
_________________ Mo'š misliti! |
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
Čuvena diskoteka '70-ih, Studio 54!
|
_________________ Mo'š misliti! |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|