:: |
Autor |
Poruka |
Doyle Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Okt 2007 Poruke: 57 Mesto: in smoke of life...
|
|
Clanovi:
Serj Tankian - pevac
Daron Malakian - gitarista
Shavo Odadjian - basista
John Dolmayan - bubnjar
System of a Down, jedinstvena je pojava na muzickom nebu danasnjice. Originalno iskazivanje bunta protiv aktuelnih problema drustva, specijalnost je koju su svetu prezentovali svojim albumima. Kada su jos 1994. godine poceli odrzavati prve probe pod imenom Soil, nisu ni slutili kako ce jednoga dana biti svetski popularni. "Cupavi" pevac Serj, ludi gitarista Daron,basista Shavo i hladnokrvni bubnjar John (1997. godine je zamenio Andy Kachaturiana), gotovo su svake veceri nastupali u jednom od klubova u Los Angelesu. Demo snimci usmerili su paznju underground subkulture na grupu, no vrtoglavi uspon ovih rock alternativaca zapoceo je nakon sto ih je uocio ugledni muzicki producent Rick Rubin, inace poznat po radu sa Red Hot Chili Peppersima, Beastie Boysima i mnogim drugima.
Debitantski album nazvan 'System af a Down' predvodjen singlovima 'Sugar' i 'Spiders'.Kljucni motivi poput primera armenskog genocida, socijalne nepravde i besmislenosti rata ostali su do danas temelji muzickog i kreativnoga izrazaja glavnih tekstopisaca benda, Darona Malakiana i Serja Tankiana. Takodje stil, sacinjen od elemenata metala, punk-rocka, jazza i armenskog folklora nesto je po cemu se grupa izdvaja od ostalih. Inace, ime benda nastalo je promenom naziva jedne od pesama Malakiana, nazvane ''Victims of a Down'', gde ''A'' simbolicki predstavlja Ameriku.
Nakon tri godine intenzivnog nastupanja sirom SAD-a, usledio je njihov najuspesniji album, 'Toxicity'. Zanimljiv je podatak, kako je album zauzeo prvo mesto na americkoj nacionalnoj top listi upravo one nedelje kada se dogodio teroristicki napad na New York, 11. septembra 2001.. Ubrzo, politicari su System of a Down etiketirali kao kontraverznu grupu zbog cega je i njihov fenomenalni singl 'Chop Suey' bio maknut sa radijskog programa. Bez obzira na to, album je prodan u pet miliona primeraka. Godinu dana kasnije izdaju novi album, 'Steal This Album', na koji su uvrstili neobjavljene pesme, pripremljene za 'Toxicity'. U to vreme pocinje rat u Iraku, te System of a Down u izradi spota za singl 'Boom!' saradjuju sa poznatim rediteljem i kriticarom Bushove politike, Michael Moorom.
2005. godina ce ostati upisana u mnogim rock enciklopedijama – System Of A Down je izdao dva albuma, 'Mezmerize' (22.5.) i 'Hypnotize' (22.11.), te sa oba osvojio sam vrh najprestiznije, Billboardove top liste. Do tada, to je uspelo samo legendarnim Beatlesima. Doduse cak pet puta, ali ipak ... 'Mezmerize', najavljen zestokom pesmom 'B.Y.O.B.' (Bring Your Own Bombs), oznacio je novo poglavlje u istoriji grupe. Mnogi su fanovi ostali zbunjeni gotovo drasticnom promenom stila, no ubrzo su shvatili kako je to nuzan muzicko-evolucijski korak u razvoju System of a Downa. Usledila je nagrada za najbolju alternativnu grupu godine od strane MTV-a. U novembru, na trziste su pustili i drugi album, pod nazivom 'Hypnotize'. Clanovi benda priznaju kako su ideju dvostrukog albuma ''ukrali'' od Q.Tarantina i njegovog filma ''Kill Bill''. Omot za 'Mezmerize/Hypnotize' izradio je otac gitariste Darona Malakiana, Vartan Malakian, inace poznati armenski slikar. Krajem 2005. godine, singl 'B. Y.O.B.' dobio je nagradu Grammy, u kategoriji najbolje hard-rock pesme. Nakon zavrsetka Ozzfesta 2006., bend je najavio visegodišnji "odmor", kako bi se clanovi grupe mogli posvetiti pojedinacnim projektima.
Filozofiju benda mozda ce najbolje objasniti sam Tankian – ''Mislim da je sudbina izabrala muziku za nas cetvoricu. I ti ako pratis svoj put i svoje srce, sigurno neces pogresiti.''
Dakle,vase misljenje o grupi ??
Pesme koje najvise volite ??
Sve sto zelite da kazete o njima,samo izvolite !! !! !
|
_________________ Na svetu je puno ludih ljudi, a sr**je je kad saznaš da si jedan izmedju njih i ti.
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nije sve u ljubavi. Ima nešto i u strahu od side
Najbolji savet je iskustvo, ali uvek dodje prekasno |
|
|
|
|
punkisnotdead91 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 11 Jul 2007 Poruke: 78 Mesto: On Metal Heaven
|
|
Gotivim ih nemaju losu muziku.A i Serj je presladak.
|
_________________ Metal je moj zivot |
|
|
|
|
cveetic Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 12 Okt 2007 Poruke: 64
|
|
Imaju jedinstveni stil,kombinacija brzih tempovih i prelaz na lagane.Serj koji ogormne glasovne mogucnosti,moze da vristi,da se dere,peva.I sve je to lepo ukolpljeno sa muzikom.
|
_________________ Reci mi o cemu mislis,i recicu ti cime razmisljas |
|
|
|
|
*princess of darkness* Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Okt 2007 Poruke: 133
|
|
originalni su, imaju prepoznatljiv zvuk-zbog toga respect!
|
|
|
Stribog Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 25 Okt 2007 Poruke: 1 Mesto: Prishtina
|
|
System of a down (mislim na njihov prvi album) je bruka dobar, HC po mom ukusu, Toxicity (po meni album decenije)jebe kevu skroz, uh kad samo cujem sience ili forest...sve nakon toga je zeshce sr**je!!!
|
_________________ From sinking sands, he stepped into light's embrace..... |
|
|
|
|
VoOdoO_MaN Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 09 Okt 2004 Poruke: 109 Mesto: Velika Plana/BG
|
|
Oni su Nu Metal kakav crni HC...
Inache poslednji album mi se ne svidja, ali mi je do jaja ovaj Serj-ov solo album.
Ceo Toxicity je must have
|
|
|
|
|
|
mali_carobnjak Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 01 Nov 2007 Poruke: 19 Mesto: Subotica
|
|
gotivim ih, mada ima i boljih grupa po mom ukusu
|
|
|
|
|
|
Bojan_kralj ~Angel azul~
|
Godine: 34
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina
|
|
Kao i svi metalci ili sta su vec, odvratni su....ovo sam vec negde spomenuo ali recicu opet....Mrzim ih zato sto sada svi sto tresu glavom ko konji u prazne jasle misle da mogu da budu neke zvezde. Ocajni su svi metalci, jednostavno mi se povraca kada cujem metalicu ili System Of A Down ili njima slicne. Neka se ne naljute njihovi fanovi ali to je moje misljenje....na skali od 1 do 10 od mene bi dobili -1.
|
|
|
Doyle Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Okt 2007 Poruke: 57 Mesto: in smoke of life...
|
|
Dečko, očigledno je da ne gotiviš metal, ali je takođe očigledno da ti nije mesto u ovoj temi. Svako ima pravo na svoje mišljenje i to... da ne počnema da filozofiram na tu temu, ali ti svakako ne možeš da na takav način pljuješ ljude koji sviraju dobru muziku, vidim da se ne razumeš u metal, a pogotovo ne u rad System Of A Down pa bi ti bilo bolje da ćutiš.
|
_________________ Na svetu je puno ludih ljudi, a sr**je je kad saznaš da si jedan izmedju njih i ti.
Nije sve u ljubavi. Ima nešto i u strahu od side
Najbolji savet je iskustvo, ali uvek dodje prekasno |
|
|
|
|
mimy Upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 30 Mar 2005 Poruke: 313
|
|
super mi je ona njihova pesma -chop suey- bas je volim
|
_________________ B & M |
|
|
|
|
Bojan_kralj ~Angel azul~
|
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina
|
|
Doyle je napisao/la sledeće: | Dečko, očigledno je da ne gotiviš metal, ali je takođe očigledno da ti nije mesto u ovoj temi. Svako ima pravo na svoje mišljenje i to... da ne počnema da filozofiram na tu temu, ali ti svakako ne možeš da na takav način pljuješ ljude koji sviraju dobru muziku, vidim da se ne razumeš u metal, a pogotovo ne u rad System Of A Down pa bi ti bilo bolje da ćutiš. |
Daj mala Boga ti se ne sprdaj samnom ....nemam ja nista protiv metalaca, samo sam kazao svoje misljenje o toj grupi system of...Pa tako bih i ja mogao da postanem poznata zvezda, samo da se derem ko budala i da tresem glavom...
A sada necemo vise u offtopic....nastavite komentare o ovoj grupi...
|
|
|
Killaz ***Don Brate***
|
Datum registracije: 08 Nov 2006 Poruke: 4662 Mesto: Somewhere in the universe...
|
|
Ma SOAD je najaci "word"
|
_________________ Vozim auto sa zvezdom na haubi,sedmica bembara S8 audi |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|