:: |
Autor |
Poruka |
sokolica Upućeni član
|
Godine: 25
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 293 Mesto: ...
|
|
U Institutu za transfuziju Beogradu stoji natpis beogradske pesnicke legende Duska Radovica:
"Nase malo moze biti mnogo za one koji nemaju nimalo"!
I evo nesto iz jednog BG magazina o zdravlju:"Od deset dobrih razloga koji bi naveli coveka da napravi "izlet" do Instituta za transfuziju navodimo one zdravstvene koji se ticu samog davaoca.
Pozitivno deluje na kostanu srz,blagodet je za jetru,krvna slika je vec sutradan bolja,jaca odbrambeni sistem,smanjuje se rizik od infarkta,a rane dva do tri puta brze zarastaju".Svaki davalac mora da zna da ta jedna kesica moze da spase nekoliko zivota,jer se od krvi prave lekovi,a popravlja se i sopstveno zdravlje.Sto je vise davalaca,nacija je zdravija.
Dalje,objasnjava Dr Milce Cankovic-Kadijevic,spec.transfuziolog i nacelnik Odeljenja za prikupljanje i transfuziju krvi:"Covek ima izmedju 5,5 i 6,7 ;cak 7 l krvi.Medicinska je cinjenica da mozemo odjednom da izgubimo 10% cirkulisuceg volumena a d se ne promeni ni jedan kompenzacioni mehanizam.Za organizam je potpuno isto da li ce da se izvadi iz jagodice kap krvi za analizu, par milimetara za bio-hemijska istrazivanja u laboratoriji, ili predvidjena doza u kesicu.Zapravo dati krv je kao kada kosu skratite za milimetar. U prvom slucaju organizam to nece nimalo da oseti, u drugom se nece promeniti izgled."
Moja krvna grupa je B+,na zalost nisam dobrovoljni davalac iz zdravstvenih razloga.
|
_________________ ....budale ne treba sejati one nicu same!
Poslednja prepravka: sokolica datum Pon Avg 09, 2004 2:30 am; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
SrebrnaTresnjica011 Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 41
Datum registracije: 14 Jul 2004 Poruke: 4277
|
|
A- jebenije ne mere,a dobrovoljno nisam davala krv,sem da vidim kakva mi je krvna slika i za to sam kukala mesec dana posle "Kako su mi uzeli pola litre moje slatke & lepe krvi" !
Ali da nedaj Boze nekome od mojih zatreba hitno da se da krv,bez razmisljanja bih dala iako se ne gotivim bas sa iglama !
|
|
|
|
|
|
Malena021 Iskusni član
|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 924 Mesto: Novi Sad
|
|
Hmm, zanimljiva prica! Ja sam Isto kao i tresnjica A rh+
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
0-
...dobrovoljni davalac krvi od '95. godine... (a krvna slika mi je za reklamu)
|
|
|
|
|
|
niko_kao_Bane Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 14 Jul 2004 Poruke: 3231 Mesto: tako blizu, a tako daleko
|
|
A+, sa odlicnom krvnom slikom, ali tek kada prodje par dana posle pijancenja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malena ja sam A-a ti si napisala da si A+ sto nije "Isto kao Tresnjica" hiiiiiiiiiiiii!
|
|
|
|
|
|
Malena021 Iskusni član
|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 924 Mesto: Novi Sad
|
|
Mislila sam A, kao tresnjica....kasnije sam videla kako je ispalo..al sta cu kad ne mogu da prepravim....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ma svejedno A smo hahahaha!
(Vracajte nam edit hahahaha)
|
|
|
|
|
|
Miss Nikakve Sanse Odomaćeni član
|
Godine: 46
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1596 Mesto: Zagreb :)
|
|
0+... jedno vrijeme sam bila dobrovoljni davalac, onda se pojavio višak nekih enzima i morala sam odustati ...
|
_________________ :93: Mi plešemo... la la lala... cijeli dan i noć... :93: :50: |
|
|
|
|
FANATIC-NS PARTY MAN
|
Datum registracije: 18 Jul 2004 Poruke: 979 Mesto: Novi Sad
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
....ma, mi "ljudi nule" smo humani do koske...doslovno...a gle A-ovce što su stisli vene, ne pušta im se krvca tek iz filantropije...
|
|
|
|
|
|
Miss Nikakve Sanse Odomaćeni član
|
Godine: 46
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1596 Mesto: Zagreb :)
|
|
...hihiihhihihihi... dok je "nula" biće i krvce ...
|
_________________ :93: Mi plešemo... la la lala... cijeli dan i noć... :93: :50: |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|