:: |
Autor |
Poruka |
gsi16vpower Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 43
Datum registracije: 22 Feb 2005 Poruke: 13

|
|
ljudi jel itko od vas isa na ekskurziju u ovaj gradic u spanjolskoj? meni je tamo bilo super sve mladi ljudi oko tebe, jos kad vidis nasih ljudi tamo. dj-i i izbacivaci te pozdravljaju na tvom jeziku,covjek se osjeca kao doma tamo
|
|
|
|
|
 |
zutized Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 26 Feb 2005 Poruke: 6 Mesto: Zagreb

|
|
Slazem se, i ja sam tamo bio na ekskurziji i odlicno je!!
cim cu imati priliku vracam se...
|
|
|
|
|
 |
Anelea Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 07 Mar 2005 Poruke: 34

|
|
Ma u Loretu se osjećaš ko doma, svi govore tvojim jezikom, pušta se domaća muzika, a to doživljavam i doma, prema tome i nije neka fora...
Nemaš osjećaj da si u toj Španjolskoj, a od slatkih Španjolaca ni Š!!!
Prema tome, za ekskurzije (maturalce) preporučam malo autentičnija mjesta... primjerice Barcelona je zakon!!! Doživiš Španjolsku u punom sjaju, boriš se s jezikom, a i lokalnog je stanovništva svuda oko tebe! Da ne zaboravim, diskači su puno luđi nego u Loretu!!! 8)
|
|
|
|
|
 |
Lilith Upućeni član

|
Godine: 46
Datum registracije: 08 Mar 2005 Poruke: 354

|
|
Pa Barcelona je na 45 minuta od Lloret De Mara...meni je bilo super i tamo vamo - preporucujem za tinejdzere
|
|
|
|
|
 |
pinkie Prijatelj foruma

|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku

|
|
evo i moj mali dopriinos lepoti ovog grada
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
 |
DzudzusNeoplantus Veštica

|
Godine: 58
Datum registracije: 20 Okt 2004 Poruke: 1894

|
|
Ja bila tamo zamislite jos '89! Idite obavezno da vidite i Dalijev muzej, blizu je! Barselona je najlepsi grad na svetu!!!
|
_________________ Danas je prvi dan ostatka tvog zivota!!! |
|
|
|
 |
Erdal82 Dobro upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 667 Mesto: Sarajevo

|
|
Ahhhh, najljepse uspomene moga zivota me vezu za taj grad...
Ja sam bio u Loretu prosle godine u septembru na ekskurziji, LUDNICA je!!!! Samo provod, provod, i provod..... Mi smo imali uplaceno za 4 noci ulaz u diskoteku Hollywood, ali nemojte se zeznuti i ici samo tamo jer ima jos pravoo puno jos boljih diskoteka....sjecam se jedne koja se zvala Londoner, samo hip-hop i R&B, ma extra je..vrijeme nas nije sluzilo ali svjedno kupali smo se, plaze su RAJ, ja kontam i ove godine da idem sa drustvom, mada ce me sada dosta skuplje doci.
Drugo mjesto koje bih svakome preporucio to je zasigurno NICA!!
|
_________________ Nikad ne reci nikad vise! |
|
|
|
 |
ceca2love Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 52
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 15

|
|
Zar nismo svi bili u Loretu Ja sam bila daleke 1991, strava
|
|
|
|
|
 |
HelenaHR Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 06 Mar 2005 Poruke: 15 Mesto: Zagreb

|
|
Baš sam prošlo ljeto bila u Lloretu, savršeno je!
|
|
|
|
|
 |
sonjica Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 4471 Mesto: ispod palme na obali mora

|
|
Loret De Mar je turisticki grad na mediteranskoj obali Spanije. Iako turizam u njemu postoji jos od pocetka 20 stoljeca, intenzivno se razvio tek nakon 1965.godine. U gradu postoji oko 110 hotela, velika pjescana plaza, mala rijeka, splet ulica sa suvenir shopovima, mnogo diskoteka i kafica, dvije kuglane, jedna kula iz 13 vijeka i jedan dvorac-tvrdjava, stara crkva i poneka nova gradjevina.
Grad je udaljen oko 100 km od Barselone. Auto put je u blizini, pruga se nalazi u susjednom Blanesu. 9 Eura je povratna karta iz Loreta do Barselone (do u centar grada - busem do Blansa, vozom do Barselone).
Glavne turistucke atrakcije su: plaza, diskoteke, shopovi, Aqua park, skijanje na vodi, padobranstvo na vodi, voznja brodom, posjet dvorcu tvrdjavi, odlazak na viteske igre. U principu ima dosta savremenih stvari, jako malo istorijsko-kulturnih. Ovo je bas noviji turisticki grad.
Za one koji tek planiraju da posete evo malo dodatnih napomena:
U skoro svim shopovima je se moguce cjenkati, pa se desavalo da covjek trazi 40 Eura za dres a onda proda dva dresa za 20 Eura. More im je izuzetno hladno. Guzva je u sezoni jer tad dodje oko 120000 turista. U maju ih ima oko 10000-15000 hiljada.
Kula na kraju grada
|
_________________ *Ko zna zasto je to dobro! ! !*Mislicu o tome sutra! ! !*
Za sve igrace igrica VAZNO!KLIKNI OVDE
Poslednja prepravka: sonjica on Pet Apr 22, 2005 7:57 pm; ukupno izmenjena 2 puta |
|
|
|
 |
sonjica Prijatelj foruma

|

|
|
Klasicna uska ulica
|
Za sve igrace igrica VAZNO!KLIKNI OVDE
Poslednja prepravka: sonjica datum Pet Apr 22, 2005 7:58 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
 |
sonjica Prijatelj foruma

|

|
|
Crkva na glavnom trgu
|
Za sve igrace igrica VAZNO!KLIKNI OVDE |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|