:: |
Autor |
Poruka |
Rile_Master *Master*
|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
Ovako...Pre neki dan mi je dosao jedan drugar i nesto smo radili na mom racunaru.Kada smo zavrsili i krenuli napolje on je moj racunar ugasio tako sto je samo pritisnuo dugme sa paljenj/gasenje!Kada sam ga pitao zasto je tako iskljucio racunar rekao mi je da ne brinem jer "svi noviji Windows-i podrzavaju takav nacin gasenja".
Kakva su Vasa misljenja?
|
_________________ Master |
|
|
|
|
nenadmorpheus Just me
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd
|
|
Ja iskljucujem racunar na dva nacina:
1. Drzim Alt+F4 dok ce sve zivo ne zatvori i onda dobijem meni za shut down...
2. Preko precice na tastaturi koja ima istu ulogu kao da sam otisao na Start pa turn off Computer...
|
_________________ You're off the map now, radar can't even find you
We stay on the grind, you slip, we out-grind you
You walk around mad, you let your anger blind you
We walk around just playin' the violin behind you |
|
|
|
|
Rile_Master *Master*
|
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
Aha...
A sta mislis o onom nacinu koji sam ja opisao?Jel to moze da steti racunaru ili ne?
|
_________________ Master |
|
|
|
|
milicik Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 09 Maj 2006 Poruke: 3396
|
|
Citat: | A sta mislis o onom nacinu koji sam ja opisao?Jel to moze da steti racunaru ili ne? |
Zar je lepse ugasiti tamo gde pise nego na nekim precicama?!
|
|
|
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
Rile_Master je napisao/la sledeće: | Ovako...Pre neki dan mi je dosao jedan drugar i nesto smo radili na mom racunaru.Kada smo zavrsili i krenuli napolje on je moj racunar ugasio tako sto je samo pritisnuo dugme sa paljenj/gasenje!Kada sam ga pitao zasto je tako iskljucio racunar rekao mi je da ne brinem jer "svi noviji Windows-i podrzavaju takav nacin gasenja".
Kakva su Vasa misljenja? |
Potpuno je svejedno, jer je to samo precica do iste stvari koja se desava kada ides na start>turn off.
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Ja ga gasim s Alt & F4 combinacijom ali ni direktno gašenje ne bi trebalo nanijeti nikakvu štetu kompu ni Winđuskalu...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Azazelo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 75
|
|
Apsolutno isto je pritisnuti dugme na kucishtu (ako je u opcijama podesheno gashene racunara) ili mishem stisnuti "turn off"
|
|
|
|
|
|
therkon_xxx Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Jan 2006 Poruke: 114 Mesto: BGD
|
|
Zavisi kako kako si navikao... Znam ljude koji nesmeju da pritisnu restart...
Neko im je rekao da to ne valja i nema boga da ga pritisnu...
Moja desna strana je ulubljena od sutiranja... I radi ko' sat... 8)
Imas u Control Panel-u opciju Power Options i u kartici Advance u donjem delu imas da odaberes sta hoces da radi windows kada pritisnes Dugme za paljenje kompa...
|
_________________ xxx |
|
|
|
|
ressko Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 12 Jan 2006 Poruke: 65 Mesto: New Pazar
|
|
winkey(to je ono dugme kao zastava)+u+u
|
_________________ kroz cevovod ispod shahta plovi moja braon jahta |
|
|
|
|
marko14 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 13 Avg 2006 Poruke: 1263 Mesto: Somewhere
|
|
potpuno je svejedno, ne moze nista skoditi, ali znam da moze doci do problema ukoliko se racunar restartuje vise puta zaredom....
|
|
|
|
|
|
DjSinke ..:: Radio - DJ ::..
|
Datum registracije: 25 Apr 2007 Poruke: 130 Mesto: Zagreb
|
|
Nisam citao sta su drugi pisali ali evo ti moj prijedlog:
Kada gasis racunalo na tipku na racunalu, drzeci je 10tak sekundi, to ti nije nikako preporucljivo! Pitas se zasto? Pa zato sto sam to vec par puta dozivio (nek kod sebe, ali kod ostalih) da sam morao ici im popravljati WIN samo radi takvog gasenja. A sta se desava kad se tako gasi u Windowsima je da se sistemske datoteke ne pohrane i spreme, a WIN se ugasi ajmo reci "na silu", bez njegovog onog obradjivanja nekog koje traje prije gasenja.
Ako ga stisnes samo jedanput na gumb za gasenje (neka racunala imaju i to) i on se sam pocne gasiti, to je uredu, jer se gasi kao da si stisnuo na racunalu tipku za gasenje.
Ovi ostali nacini gasenja, preko tipkovnice, preko Alt+F4 to su vec neke druge opcije, ajmo reci "kratice" za gasenje racunala preko tipkovnice
Nadam se da sam barem malo objasnio.
|
|
|
zex_bl Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 16 Maj 2007 Poruke: 115
|
|
Samo ne cupaj utikac iz zida - sve ostalo je dozvoljeno i normalno bez ikakvog moguceg ostecenja compa i OS uz pretpostavku da je power namjesten na Shut Down sto je automatski podeseno instlacijom u ovom slucaju windows-a jedino ako ti nisi mijenjao
|
_________________ veni - vidi - vici
|
|
|
|
|
|