www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

kako ubrzati rad procesora?
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Hardware ~ -> ~ Arhiva - Hardware ~
::  
Autor Poruka
$elvis$
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 05 Jan 2007

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 11, 2007 3:18 pm    Naslov poruke: kako ubrzati rad procesora? Na vrh strane Na dno strane

imam AMD 2800 sempron ali u biosu nama opcija za podesavanje frekvencije,sad mi je na 1.6 Ghz,sto je slabo,ako tko zna neki program ili patch za bios nek se javi.
Unaprijed hvala

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

Godine: 40

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 12, 2007 9:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mora da ima opcija za overklok...
koja je ploca u pitanju???
i koji soket e sokat a ,754 pojasni malo sta imas...

....tvoj i u dobru i u zlu....

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Godine: 34

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 12, 2007 8:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pazi, moguce je da ne pise CPU Clock nego CPU Rate (1.00... ili vec kako pise)

To ti je mnozac glavne frekvencije pa ti to pokusaj da povecas. Znaci potrazi dali postoji taj CPU Rate. Meni je na Intelovoj ploci CPU Rate a CPU clock nemam nigde Smile

nenadmorpheus
Just me
Just me

Godine: 36

Datum registracije: 23 Okt 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 12, 2007 8:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

$elvis$

Ja to tebi ne bih predlozio da sam to radis, zato sto moze da se desi da napravis vise zla nego koristi. Overclock i bios nije nesto sa cime se treba igrati.

We walk around just playin' the violin behind you

$elvis$

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 13, 2007 11:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nenadmorpheus je napisao/la sledeće:
$elvis$

Ja to tebi ne bih predlozio da sam to radis, zato sto moze da se desi da napravis vise zla nego koristi. Overclock i bios nije nesto sa cime se treba igrati.

care imas pravo dok radi dobar je ...hvala

kymma
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 11 Dec 2005

indonesia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 13, 2007 11:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jedino overclock moze da digne jacinu procesora. Ali kao sto sam u predhodnom forumu napisao ja to licno ne preporucujem, jer to ti dodje kao ruski rolet, moze da radi bez mane a moze da okine za 1 min ili za 5 god.

Tako da ako hoces da ti procesor radi brze kupi drugi Smile

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 14, 2007 5:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

kymma je napisao/la sledeće:
...to ti dodje kao ruski rolet...

Ne sslazem se s tobom posto ako znas sta radis onda to nije ruski rulet,vec mozes dosta da ubrzas CPU bez velikog doplacivanja...

drone
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 33

Datum registracije: 24 Avg 2006
Mesto: underwrold

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 17, 2007 12:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A ako napravimo taj tzv."ovreclock" hoce li mi to kao kod pravog overclocka proizvoditi vise toplote i hoce li trebati vise struje??
Question Question

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Godine: 34

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 17, 2007 3:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

drone je napisao/la sledeće:
A ako napravimo taj tzv."ovreclock" hoce li mi to kao kod pravog overclocka proizvoditi vise toplote i hoce li trebati vise struje??
Question Question

Pa to ti je pravi overclock Smile Naravno da ce proizvoditi vise toplote i da ce vuci vise struje. Sto se toplote tice to je relativno manji problem jer u principu ga resavas stavljanjem boljeg coolera na CPU. Sto se struje tice ona je nepredvidiva iz prostog razloga sto ti je ceo CPU ustvari mali milion tranzistora kojima struja zavisi od temperature. Ako sredis hladjenje struja ti nece biti problem (naravno nemoj preterivati).

$elvis$

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 20, 2007 7:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma problem je u biosu,star sad cu ga upgradati...

AzzO

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 28 Nov 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 13, 2007 9:20 am    Naslov poruke: Ako imas amd nikako! Na vrh strane Na dno strane

Ako imas amd nikako,jer ce riknuti,a mozes ga klokovati!

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 13, 2007 11:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

AzzO je napisao/la sledeće:
Ako imas amd nikako,jer ce riknuti,a mozes ga klokovati!
sta li si ti hteo ovime da kazes Rolling Eyes i nasta mislis da ce riknuti???Ja evo vec 2 godine imam AMD 2800+ Thorton i OC je do maksimuma i radi odlicno i nije rikno,...a nije ni ploca tako da pojasni nasta si mislio i zasto tako mislis.A ne 2 reci i ono kao reko si nesto(obrazlozi malo misljenje koje dajes)...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Hardware ~ -> ~ Arhiva - Hardware ~ -> kako ubrzati rad procesora? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon